continuity my ne, ja mam porad pražský bydliště a nikomu to nevadi
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva uroven je takova stredni, je to sportovka. Ale maji dost desne vysledky z prijimacek na stredni. Jinak ano, rano by musel pockat pred skolou (oteviraji 6.30, to jsme s muzem uz vetsinou skoro v liberci) a odpo by to uz nejak slo.
continuity vedes
.
Jo ja prehlasovala syna tam kde fakt bydlime taky kvuli skolce. Nakonec do ni stejne nechodi, a vlastne se do ji tehdy nedostal. A to je ten paradox, materska skola je zde plna a je mnohem vetsi previs, zato zakladka je poloprazdna. Tohle dilema neresime evidentne jen my.
Potrefenáhusa presne. Ono je to totiz jinak uplne jedno. No a ja treba vim, ze jednou se do Prahy zase vratim. V podstate stejne ziju na dvou mistech, ale nemuzu mit dva trvale pobyty ![]()
Jos no tak to zas není tak super, čekat před školou. Ale taky záleží, jestli by to třeba časem nezvládl sám, odejít nebo naopak přijít. To mi přijde celkem jako výhoda, z Liberce nevím, v kolika by zvládl dojet.
DruI Bylo by to boží, asi celkem dost lidí nesnáší volat k doktorům. A třeba můj obvoďák má už nějakou dobu na telefonu virtuální sestru, tak by si jedna AI pokecala s druhou a určitě by se spolu dohodly ![]()
Evaeva to by asi zvladl, i kdyz nahoru to trva o hodne dele nez dolu. Jenze v liberci je zase vic, co delat. Naopak teda tady u nas je kazdy den krouzek, kdy deti vyzvedavaji rovnou z druziny a zase je vraci. Vede to kamaradko byvala aro sestra (plavani, gymnastika, cyklistika, bezky), cast vede s Vercou Vitkovou (biatlonistka). V lete ma syn treba jejich dva primestaky, to je zas vyhoda....No jo. My teda bydlime dost bokem, autobusem se k nam nedostanes. Pro meho muze to problem neni, on sam chodil jako predskolak skoro tri km pesky na autobus do skolky. No a moc nechape, co mam ja za problem. Jak s kvalitou tak s dostupnosti. Uznavam, ze ja jsem proste vykonnostni typ a je to porad ve me. Muj muz je pohodar a skoly prolezl s odrenyma usima.
Jos ja myslim, ze lepsi zakladka za to stoji, ne kvuli výkonu, ale zabere to následujících dost let hodne casu a energie. A nemůžete je teda rozdělit, kdyz je skolka super?
continuity bezdomovci ![]()
Jos Taky spoléhám na ten pokles porodnosti, co jsme se teda vloni jaly zachraňovat!!
Potrefenáhusa presne. Ono je to totiz jinak uplne jedno. No a ja treba vim, ze jednou se do Prahy zase vratim. V podstate stejne ziju na dvou mistech, ale nemuzu mit dva trvale pobyty
Jedno to právě není, protože obec dostává peníze ze státního rozpočtu i podle počtu obyvatel a výnosů z daně fyzických osob. Takže velmi zjednodušeně a nepřesně řečeno, tvoje daně skončí v Praze, ale školu plati Liberec.
Potrefenáhusa skolka je nemocnicni, vyborna a je asi 100 m od meho pracoviste, od manzelova pracoviste (tam neni porad) a asi 200m od te vybrane skoly. Do skolky mi mladsiho vezmou, berou zamestnance a davaji body za sourozence. Kluci se sice tesne minou, ale predpokladam ze tam nebude prijeti problem. No asi zkusime jeste nejakou libereckou skolu v okoli. Plus teda hraje roli i ta logopedicka problematika, trochu se vojim aby na lepsi skole stihal. Je to takovy muj matersky boj. Ja bych kdysi profitovala z narocnejsi skoly, zakladka byla pro me naproste utrpeni. Ale ja jsem desny dric, perfekcionista z povahy. Syn je takovy pohodar po manzelovi a zrejme bude mit vsechny mozne dys poruchy, coz asi ja hodne tezce ponesu. Zatim perfektne stavi lego a 3d obrazce z magnetek, hezky maluje a tvori. Ale jazykove a snahou se naucit treba pismena, psat je zo horsi. Vlastne se v tech zajmech uplne mijime.
continuity kdyz uz tak Jablonec, my jsme spadove uz jiny okres. Ja to chapu, a to s temi danemi vim, ale neminim nic menit. Ted v Praze jsou na me naprosto vsechny smlouvy krome popelnic. Vymena vsech dokladu apod. me proste plne odrazuje. Hlavne nam to v nicem nepomuze, takze motivace neni zadna. Spis by se mohl prehlasit muz, ale ten je jeste rigidnejsi nez ja.
Jos no visco, je otazka, co je to ta lepsi skola, v čem je lepsi, co to znamena, ja treba zakladku s pověsti s tlakem na výkon zavrhla hned (sama jsem na takovou výkonnostní chodila a pro mě vhodna vubec nebyla), naopak jsem hledala školu se vstřícným přístupem k dětem, protože si myslím, ze v bezpečným prostředí tohle naše cely moje dítě bude prospívat lip (školu bez zadnyho tlaku jsem teda vyloučila taky, to si myslim, ze tam by spokojene koukala z okna cely dopoledne)
a visco, je mu 5, do skoly jde az za rok a pul, fakt nemusej umět písmena ani cisla, naše dite o to zájem nema vůbec (ale vychazi dobre v tech predmatematickych představách, pravolevý orientaci i cca grafomotorice, to sluchový vnímání mam teda taky trochu obavy)
continuity deti i muz tu hlášený jsou, je jasny, ze je obec rada za kazdyho, no školu jsme stejne našli v sousedním okrese ...
Meteor o stárnutí kostí a jak to souvisí s dětmi.
Od cca 9. minuty, přišlo mi to zajímavé hlavně v souvislosti s dětmi, tak kdo máte chuť si to.poslechnout.
Na kkboty mají zimní za půlku, kdyby chtěl někdo na příští rok.
Evaeva ja na to furt nemam odvahu, zrovna vracím dvoje jarní
Potrefenáhusa já jedny riskla. Za půlku mi to přijde na pokus dobrý. Postupně jsem tu nasbírala na příští zimu pro všechny tři, tak snad budou sedět aspoň dvoje
Jarní budu řešit až po horách, taky tu jedny mám a doufám, že staršímu by mohly být z podzimu. Miminu určitě nebudou, to je jistý.
Jos ja sem prehlasovala sebe a Tondu, i kdyz skola to neresi, prislo mi lepsi abychom to meli oba. Ale uprimne, nic jsem nepodnikla kolem ty zmeny, nez zmenu obcanky. V praci jsem to nenahlasila, stejne si to zase zmenim zpatky a udelala jsem si datovku.
Potrefenáhusa no koukala jsem na prijimacky na stredni. Z devate tridy je skola na 8.percentilu celorepublikove, ta mnou chtena na 97.percentilu. To me hodne vydesilo. No proste uvidime, ja o sobe vim, ze mam nezdrave vnimani vykonu. Jsem i k sobe strasne, strasne kriticka a dost se snazim potlacovat skryte ambice, aby to ty deti kdyztak nekam dotahly, kdyz ja nedotahla. A abych to nezarizla uz blbou skolou na zacatku. Racionalne chapu, ale furt to ve me je. Plus teda moje nej kamoska je moje povaha na treti a ciry negativismus k tomu. Musim si od ni dat asi pauzu.
711990 to je dobry tip! Dik za prakticke postrehy.
DruI Na tohle si představuju, že jednou budu využívat AI, řeknu jí, ať mě objedná k doktorovi, a ona prohledá ty dostupné, vybere ty nejlepší a pak je obvolá, a já se jenom dostavím
hezkej sen...
Já jsem to zkusila s prací, ať mi vyhledá dle daných kritérií něco vhodného. Výsledkem bylo doporučení, že to najdu na Jobs.cz, ev. na jiném webu:-)
Lenka22 No, tak ale nakonec poradila, ne? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“