Já chodím do práce kolem Parklane International School, tam mají IB program, a školné začíná na půl mega ročně, u nejvyšších ročníků pak 674 000.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa Naše škola v JP patří k těm dražším a ceny jsou 430-470 tisíc, ta Budapešť (nejdražší mezinárodní) končí na 660 000. Ovšem hned jsem se zeptala v okolí a v Paříži platíš zhruba 900 000, ale v ceně je všechno včetně výletů, exkurzí a podpory ve čtyřech (neanglických jazycích).
Vím, že Čína má mezinárodní školy až za trojnásobek japonských, proto taky spousta Číňanů studuje v Tokyu, Korea je na tom cenově podobně jako Japonsko.
Je to zajímavé, ještě musím zjistit Singapur, tam jsou nejlepší školy v celé Asii, tak jestli jsou i patřičně drahé! ![]()
Garfie pokud si dobre vybavuju cenik, tak devata trida byla za cca 740 tisic.
dzizisketa kdyz jsem bydlela na hanspaulce, tak tam kazde rano u jedne vily parkovalo auto parklane school a cekalo na deti. Ted me zklamalo, ze ta nase sousedni skola tu dopravu nema v cene, za svoz platis dalsich asi 20 tisic ![]()
continuity ja to skolne vubec nerozporuju. Kdyz se najde dost rodicu ochotnych to svym detem zaplatit, pak to je zcela legitimni podnikani.
Zuzuli To je hustý...jednou mi říkala Japonka, která měla děti v mezinárodní škole v Brně, že tam z Bratislavy někdo lítá vrtulníkem, jestli nevím, kdo by to mohl být....rodiče jsou různí. ![]()
Ono je to docela zajímavé prostředí, tím jak se tady míchají děti expatů, kterým to platí zaměstnavatel, místních, kteří na to tvrdě dřou a bohatých Asiatů (většinou Číňanů), je to taková zvláštní směska. Třeba u syna ve třídě-zatímco jednomu spolužákovi matka odmítla koupit nové kružítko, když staré ztratil, další matka byla vyděšená když děti jeli v rámci školního výletu kempovat, protože její syn zatím pobýval jen v pětihvězdičkových hotelech (13 let). Zatímco jedna rodina bydlí v malém bytě hodinu od školy, jiné rodině patří půlka domů v Jokohamě....
Zuzuli jak píše Garfie , dost často to platí zaměstnavatel. Jsou to převážně děti, co do školky chodí v Paříži, číst se učí v Hanoji, druhý stupeň končí někde v severní Africe a maturuji v Budapesti. To potřebuješ školni systém, kde je výuka trochu konzistentní.
Garfie Pro české dítě, které se neplánuje co tři roky stěhovat bych řekla, že jsou lepší alternativy. Open Gate a nový Porg je za třetinu, dítko nemá každý rok půlku spolužáků nových a ještě mají i stipendia.
Zuzuli To je hustý...jednou mi říkala Japonka, která měla děti v mezinárodní škole v Brně, že tam z Bratislavy někdo lítá vrtulníkem, jestli nevím, kdo by to mohl být....rodiče jsou různí.
Jako cast lidí ma peníze, ne že ne. Ale obvykle to na této nejsou korporátní zaměstnanci. ![]()
Ale žena majitele fakt úspěšné lokální firmy, který byl fakt za vodou, před lety řešila jestli koupit dětem k Vánocům elektrické kartáčky, které si přáli, nebo je to zbytečná rozmařilost. Lidé jsou fakt různí.
Zuzuli No a na PBIS platíš za svoz 82 000 ![]()
(A 15 000 za podání přihlášky.)
continuityJá už jsem to tady psala nesčetněkrát, my měli v přilehlé obci takové víkendové chataře, skutečně jako lidi hodně za vodou, co přijeli těma Porschema sportovníma, a ted se převlíkli do takovejch hadru, hadru, co snad měli 20 let ještě ze svojí puberty, včetně třeba vytahaný fleecový čelenky, ta byla hit u mně. Dokud byly děti malé, tak jezdili celá rodina i na takových plečkách, pak už teda v pubertě asi chtěli kluci odpružený kola. No a sambo ten taky tomu oblečení moc nedá, jednou kontroval, když je potkal, "jo, konečně jsem víc podvlečenej než xxxovi". Jakože to je známka uspěchu, že už asi taky finančně roste:D:D:D
Tyhle debaty o skolnem mi pripomnely, jak si dcera pred par dny vybirala aktovku a pak smutne prohlasila, ze kdybychom byli bohaci, tak ji muzeme koupit tu aktovku a jeste nam zbydou penize na jidlo. Tak jsme ji uklidnili, ze aktovku dostane, i s penalem, a na jidlo zbyde ![]()
Tak si myslim, ze i kdybych ji platila to skolne, tak si o nas stejne mysli, ze jsme chudi, protoze treba novy ajfon nebo drahe tenisky by nedostala ![]()
711990 Úplně za standard to taky neberu. Vím, že to nedělá každá škola. U nás na venkově připadá v úvahu 5 základních škol, které jsou normálně dostupné. Z toho o jedné nevím skoro nic, a ze zbývajících čtyř škol ten systém dělení tříd a poskytování podpory pro nadané nebo naopak nějak handicapované děti mají 3. Tak mě právě zarazilo, že o tom píšete a jako o něčem speciálním.
Jsem se pro zajímavost podívala na stránky těch škol a dvě mají jen taková obecná infa, že podporují individualitu dítě, nabízí školního poradce, psychologa, spolupráci s celou rodinou atd. Nic moc info. Jen jedna má teda podrobnější informace. Ta to měla už i před 10 lety, kdy jsem vybírala základku pro školu.
Píšu o tom jako o půlení, ale u dcery ve škole to fungovalo tak, že je rozdělovali na ty úrovně napříč celým ročníkem, tedy 3 třídy a ty se různě promíchavaly podle těch děti. A taky někteří začínali dřív nebo končili později, prostorové kapacity se využívali tímto způsobem. Jinak tříd taky nebylo nazbyt.
Je teda fakt, že nemám moc přehled o školách v Brně, kde je ten přetlak podobný jako v Praze.
brrr Jsem ráda, že píšeš, že u vás to taky takto funguje, protože mi to přišlo divný, aby u nás bylo něco extra, jsem venkov, obyčejné základky, nic extra.
notna tady v okolí na první dobrou o žádné takové škole nevím. Docela mě překvapuje, že je to u vás tak rozšířené.
Na gymplu má dítě teď taky dělené předměty podle úrovně. Ale překvapilo mě, že u angličtiny mají v ročníku, kde jsou jen tři týdy, těch úrovní 6! Ty rozhovrhy už se nedělají ručně, že ne? To si nedovedu představit to sestavovat :-)
Zuzuli asi jako deti kdyz si neco prejou, tak mami, az bude xyz ve sleve, tak nam to koupis?:D
Evaeva U nás se ty školy ale vůbec netváří, že by nabízely něco extra. My se sem přistěhovali, když byla dcera ve školce a máme tu 1. a 2. třídu. Když měla jít do 3. a vybírali jsme a podle dostupných informací jsem vybrali tu školu, o které píšu, že mají dost informací na webu. Jenže tehdy si postavila dcera hlavu, že chce jít tam, kam kamarádky a byla z toho jiná základka. A až tam byla, zjistila jsem, že jedou v podstatě to stejné, jako ta námi původně vybraná škola. Oni se prezentují jako normální základka. Teď už jsem místní a mám přehled, jsou ty školy tady tak vnímané. Dobrý, ale normální základky. Ale jsou i rodiče, pro který jsou to vesnické základky pro blbečky a vozí děti do Brna. Někteří i do školek.
rasaNori Zuzuli V pohodě, však my jsme jednou v supermarketu dostali od fakt hodně divnýho chlápka trs banánů:D:D:D Podle mě slyšel, že jim něco nechci koupit z ovoce:D
notna Já jsem o tom dělení tříd slyšela až tady, jinak to znám jen v případě vyuky cizích jazyků. Takže to beru za hodně velkej nadstandard tedy.
Ještě mě napadá, jestli to rozvrstvení ve školách není způsoboné tím, že těch škol tu není mnoho, většina místních chodí do místní školy, tak ti ředitelé musí tu školu přizpůsobit tomu širokému spektru žactva. V Praze je přece jenom jednoduší vybírat školu. I ty speciální. U nás se musí až do Brna a to přece jenom není v silách každého to dítě dovážet. Tak zůstávají ve spádové základce a učitelé s tím pracují. Asi jsou už na to tak zvyklí historicky, protože dřív nevozil dítě do Brna nikdo.
I jak jste tu psaly ty zážitky z dětství, že kdo ve škole zaostával, byl přesunut do zváštní školy. To u nás na vsi tehdy vůbec nebylo. Chodili jsme všichni spolu. Na druhém stupni si pamatuji, že jednomu spolužákovi i dávala třídní léky na zklidnění. Z celé vesnice dojížděl jen jeden kluk jinam na tu zvláštní. Asi díky obětavé mamince.
Karja Ale zrovna ty o vaší škole taky píšeš v dost podobném duchu jako o té naší. Jak to odpoledne někomu pomáhaji. nebo si to pletu?
A teď mi došlo, omlouvám se, já tu píšu o celé základce nějak dohromady. Od první třídy tam bylo doučování nebo víc hodin, kdo potřeboval. to měli rozvrh dohromady stejný všichni. Vyloženě rozdělení třídy a úrovní začínalo od 3. třídy a úplně to bylo až na druhém stupni.
notna já jsem místní, řekla bych, že bych o tom asi věděla. Aspoň bych to někdy zaslechla. Naše škola tak určitě neučí, možná tak jazyky, to nevím. Spádová taky ne.
Edit: ok, našla jsem jednu školu, která něco takového má
notna moje mama si odpoledne vytahuje deti z druziny a trenuje s nima napriklad cteni, kdyz vi, ze doma nemaj podporu. Ale to fakt neni standard...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje