Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 20. února 2026 08:39

Evaeva tohle je spis ze kdyz jsou rodice cizinci tak s nima cte misto cteni doma nahlas. Jinak peci o dys a logopedie dela oficialne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2026 08:41

Potrefenáhusa jasně, dělají se i jiné. Tyhle měla už moje ségra a já si pamatuju, jak mně vždycky lákalo s nimi kreslit, mně se drží hrozně dobře. To bude mít asi každý jinak. Synovi úchop vždycky chválili, ale na výkon při psaní to evidentně nemělo vliv

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 20. února 2026 08:55

notna ano, je problem najit dobrou skolu, ale muze za to casto ten system - tricet deti ve tride proste nebude nikdy dovolovat kvalitni vyuku. 

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 20. února 2026 08:56

Potrefenáhusa ja asi koupim sadu klasickych kohinorek, at je muzeme po kusech doplnovat. Dcera s nima kresli rada, ty tluste moc nechce. Musi je mit i poradne orezane, ma rada tenkou ostrou stopu. Ve skolce maj taky asi bezne tenke pastelky, co jsem tak videla.

Zajimal by me ale tip na dobre ostre orezavatko do penalu. Doma mame elektricke, tak tapu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2026 09:10

Zuzuli já ty tlusté taky doplňuju po jedné. Kupuju teda sadu po 12 nebo 6 a měním podle potřeby, žádná barva nám nepřebývá. Akorát šedá není ani v té sadě po 12, tak tu kupuju jinou. Ty tlusté pastelky taky ořežeš do úplně tenké stopy, není to jako takové ty miminkovskě stabila. Mladšímu asi koupím nějaké střední, ale tentokrát včetně tužek. Uvidíme, co bude chtít paní učitelka.

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 20. února 2026 09:19

Evaeva my ty tluste koh-i-nor mame. Kdyz ta pozadovana barva nebyla v tenke, brala dcera tlustou. Ale ty tenke preferuje. My porad dokupujeme odstiny telove a ruzovou, modra a cerna vydrzi

Ale kupujeme je po jedne v obchode ve vodickove, tam maji po kusech i ty tluste. To ma dcera jako takovy ritual s tatinkem. Zajdou si vybrat pastelky a pak vedle do mysaka na zakusek

Koukam, ze ty, co ma nejradeji, jsou rada mondeluz

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2026 09:39

Zuzuli syn si sám moc nekreslí, a když, tak na barvě nezáleží, takže dokupujeme ty, co dojdou kvůli škole. Dál než do místního papírnictví nechodím Já jsem mu tenké nabízela, mám tu skoro novou sadu po ségře, ale nějak ho to netankovalo, tak má pořád ty tlusté, které doporučují ve školce i naše paní učitelka (ta je teda vyloženě nepožaduje). I doma mají jen ty, fixy taky kupuju tlustší trojhranné, jediné, co jsem schopná dělat pro dobrý úchop.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 20. února 2026 09:40

Lamicka Garfie díky, zkusím se na to zeptat. Má vždycky ve zprávě jen něco jako "předmatematické představy nadprůměrné, nebo bez problémů", ale nic výjimečného, přestože na to upozorňuji. No a nebo to opravdu nic výjimečného není. 

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 20. února 2026 10:02

Pinot Noir jestli to není tím, že komentují jen předmatematické představy a ne matematiku s násobilkou, na kterou v jeho věku není políčko. Ale jaks psala o tom integrály s 8(?) nebo 10 dětmi a dvěma učiteli, tak tam by měli mít prostor si toho všimnout a pracovat s tím. Držím palce. 

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 20. února 2026 10:15

Tabeadokonce jen 7 dětí! Každý rok pak přibývají jedno až dvě děti a plná kapacita 9. třídy je myslím 16 dětí.

(A na češtinu a matematiku se myslím na 2. stupni dělí, pokud si to nepletu s jinou školou. To jen k té diskuzi o dělení tříd. )

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 20. února 2026 10:19

Zuzuli ty mondeluz jsou bozi, to jsou akvarely 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2026 10:37

Potrefenáhusa ty mám já od dětství. Schovávala jsem je, až budou děti kreslit "hezčí" obrázky. Se třemi kluky taková situace asi nenastane, tak jim je asi hodím do pléna

Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 20. února 2026 11:04

Pinot Noir L do desať počítal až do konca 1.polroka.

Zuzuli to tvojmu otcovi nadriadený schvaľoval testy? Podobné otázky v pisomkach dávam, aj majú moji žiaci najviac známok z laboratórnych prác , pretože učím v duchu hesla Fyzika hrou!, a nikdy mi nikto, okrem prvého roku, zadania pisomiek nepozeral.

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 20. února 2026 11:33

letfenixa podrobnosti neznam, ale vymenilo se tam vedeni a sel na koberecek. Vetsina dobrych ucitelu tu skolu pak stejne opustila a sla jinam. On na konci roku taky skoncil a sel jinam, zrovna o fyzikare je stale dost zajem. To cele ale jen potvrzuje, jak moc je ceske skolstvi skolstvi zavisle na lidskem faktoru a pak neni divu, ze je takovy zajem o pricetne skoly.

Takova ta klasika. Dobra skola, dobry ucitelsky sbor, osviceny reditel. Reditel onemocnel rakovinou a zemrel. Misto nej byla dosazena nova reditelka a polovina ucitelu pod jejim vedenim dala do roka vypoved a sla jinam. 

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 20. února 2026 11:49
Reakce na Potrefenáhusa:

s penálem počítám, ze bude s klopami, jen se obávám, ze ty pastelky tam budu strkat po večerech  doma ja 

​Já jsem pastelky a ostatní vybavení lovila na dně tašky a zastrkávala do penálu tak dlouho až jsem dceři pořídila pouzdro s klopou, tam to vždycky porovnám před začátkem týdne do gumiček na klopě a během týdne se všechno plynule přesune do pouzdra pod klopou :o) ale hlavní je, že už se to nehromadí na dně aktovky. 

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 20. února 2026 12:33

DruI no trochu to taky cekam 

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 20. února 2026 12:34

Psala jsem potenciální nové logopedce, jestli nemá termín ....a 6.rijna ....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2026 13:15
Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 20. února 2026 13:38

PotrefenáhusaNo, snad je to alespoň letos

Offline Vari
2146 příspěvků moje polička 20. února 2026 14:57

Potrefenáhusa Ja fyzio i logopedii na pojišťovnu vzdala, soukromníci deti vzali do mesice a stejne se tam chodi jednou za cca měsíc, tech pár stovek navic obětuju, potrebuju to řešit ted a ne až za půl roku.