Pinot Noir my ted sundali vodici tyc, kdyby to treba Vikimu dodalo sebevedomi, ze jede sam a nekdo ho vzadu pridrzuje... tak je volna ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MPLee ja sem kvuli tomu prevazeni proste koupila kolo specialne k nasim no, to nemelo smysl. Jinak mi prijde ze to maj oba velikostne uplne v pohode.
711990 no jenze jak jsou 2, tak to finance uz dost boli
a jakoby nemuzou mit v horach tezky plecky a kdyz uz tam maji dobra kola, tak oak na tezkych nebudou jezdit ani v Praze... Chalupa se vyplati. 2x satnik, 2x boty, 2x brusle a helmy... aspon ze ty lyze v Praze nepotrebuji ![]()
Naprosto tomu vasemu rozhodnuti rozumim!
Dcera vcera v odpoledni spicce v tramvaji do ticha, dost nahlas pronesla "mami, pamatuješ si, co se stalo loni? Jak se všechny pani učitelky domluvily a zapálili nám školku?"
Ano, měli požární cvičení ![]()
MPLee kluci na chalupě těžké plečky mají a úplně v pohodě. Ale vytáhnou je tam třikrát za sezónu na procházku.
Jinak Decathlon má teď lehčí kola, nevím teda, od jaké velikosti. Ty bazarové budou relativně levné, kdybys kupovala druhé do Prahy.
MPLeekdybyste chtěli to odlehčené z dekáče, mám jedno 16 stále nedotčené
respektive párkrát vyzkoušené kolem baráku.
Naše dítě prý bude jezdit jen na koloběžce, na kole nikdy. Tak aspoň ušetřím, koloběžku má už velkou![]()
Nase dite dnes dobrovolně vytahlo poprvý puky, udelalo na nem 3 kroky a položilo ho, ale to pujde...

žluťásek Našeho staršího kolo taky neuchvátilo, naučil se na nem prakticky na první pokus před rokem, ale vytáhnul ho párkrát, taky preferuje koloběžku ![]()
Tak počkejte až přijdou na to, že na kole můžou sjet i schody ![]()
Synek takto pravidelně jezdí do jednoho podchodu, asi 10 schodů, jen čekám kdy se mu kolo asi ze 3. ruky rozpadne.
Evaeva Sám od sebe ne, musím mu to připomínat, a i tak je to cca 70/30.
Lepší je to, když jede delší trasu, to ho ta jedna noha zacne po chvíli bolet, tak je pak střídá ochotněji. Jezdíváme třeba 4-5 km.
dzizisketa děkuji za nabídku, nějak to vyřešíme z těch vlastních zdrojů.
Myrtilajá to taky připomínám, ale jim se pak blbě jede, takže vydrží chvíli. Naštěstí na těch koloběžkách jezdí málo a jen tady po sídlišti, ale i tak z toho nejsem nadšená. Dlouho jsme kvůli tomu koloběžky vůbec neměli.
Evaeva Já jsem ho nutila střídat už od začátku, co na ni stoupnul, takže to zvládá na obě strany, ale jedna je samozřejmě snazší. My ji právě používáme od začátku na delší přesuny, tak si na to střídání asi snáz zvyknul. A na těch kratších trasách mu to musím víc hlídat a připomínat.
On tak celkově ani k odrážedlu moc nepřilnul, takže koloběžka je tak od jeho dvou let naše hlavní přibližovadlo.
Jsem zvědavá, jak to bude mít mimino, chodí už hezky, tak přemýšlím, jestli mu zkusit dát odrážedlo. Právě jak starší o něj tak do dvou let prakticky nejevil zájem, ani nevím, kdy ho mladšímu nabídnout.
Myrtila u nás k tomu obě byly vyloženě vlažný, mladší snad ještě víc. Starsi si pak hodne oblibila koloodrazedlo a na kole se ji to taky libi, ale podle ma az tak od 4 let. Na ty plastovy motorce jezdila hodne rada v pražským byte, naučila se tam i dobre couvat a zatáčet, ale venku nikdy nechtěla
Myrtila já ty koloběžky právě schválně nechtěla. Sama jsem jí jako malá měla skoro zakázanou od fyzio právě kvůli té jednostranné zátěži.
Starší kluci na těch plastových motorkách taky tolik nejezdili, mladší teda pak už jo, ale až nějak okolo druhého roku, hnal se za bráchou. Pak od dvou a čtvrt oba jezdili na odrážedle, museli jsme je to ale naučit. Miminu jsme koupili funny wheels, dostal jí k Vánocům, takže asi v roce a čtvrt. Doma jezdil hned, za měsíc i venku, za další dva jsme jí předělali na jednostopou verzi. Ve stejném věku v Decathlonu normálně jezdil na koloodrážedle, tak jsem mu koupila menší než jsme měli doma (máme 12, koupila jsem mu 10) a on na to v roce a půl venku sedl a odjel. Takže bych řekla, zkus to a uvidíš ![]()
Myrtila Záleží dítě od dítěte. Starší v roce uviděla plastovou motorku, sedla na ni a od té doby jezdila hrozně ráda (a nohy na koloběžce střídá hezky pravidelně a stačilo ji na to na začátku pár měsíců důsledně upozorňovat). Mladší kolem plastové motorky rok chodil, než byl ochotný si na ni sednout, koloodrážedlo odmítl víceméně úplně, kolo má s přídavnýma kolečkama, koloběžku tříkolečkovou (a nohy i po důsledném připomínání střídat moc nechce, nebo takhle on se jednou odrazí levou, prohlásí, že už nohy prostřídal a odráží se dál pravou. Ale pravda je, že nejezdíme dlouhé trasy).
Objevili jsme rozhlas. Starší dítě sjíždí různé strasidelné kusy (Kost, Lyžák, Věřte nevěřte) z produkce ČRo Junior. Mám docela radost, protože u nás nikdy nešlo na odbyt žádné čtení ani audioknihy... A je to všechno moc hezky udělané, tak třeba to tu někdo nezná a zaujme ho to.
Letos to byla velká paráda! Lyžování sice jarní, ale sníh nebyl špatný, nebyla nám zima a ještě jsme si užili sluníčka a po lyžování mohli hrát do setmet fotbal
Kluci už jezdí stejně rychle jako já, když je pěkná sjezdovka, takže si i zalyžuju, akorát mně pořád tahají na nějaký fun slope nebo spead check. A mimiňák ovládl první obloučky, takže příští rok z něj bude král sjezdovek
Taky jsem vzala kluky do sauny a myslím, že nikdo nepřišel k úhoně. Mladšího to docela chytlo, tak jsme šli ještě dvakrát.
Gatita díky za tip. To si zkusím najít.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí