Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. března 2026 08:51

Tabea mne prijde, ze krom sportovního nadání a nejaky elementární vloze vnímat vlastní tělo, je to hodne i o povaze, chuti a odhodlání překonávat nejakej diskomfort, to treba naši starší dost chybi a ja premejslim, co by mohla zkusit, aby tohle trochu posilovala 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 08:57

Len ve středu tam jdu, mám to v plánu. Ona děti dělá, ale nevím, jak jí to jde;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 08:57

Potrefenáhusa no na to je dobrý ten skaut, ne?

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 13. března 2026 09:03

Karja ono je to třeba ještě chytne, až kamarádky budou trénovat nějaký taneční sestavy podle YouTube. A pak ještě budou prstíčkem hrabat.
Ale uhodilas hřebíček na hlavičku! Naše robátka nemají ty besídkový nadání. Jinak jsou v cajku.
Je fakt, že jsem se předevčírem bavila s mámou dceřiny spolužačky. Jejich holky (3. a 1. třída) jsou po školním týdnu tak vyřízený, že nic ani o víkendu nepodnikají. Ta starší má jednou týdně klavír. Tak jsou o víkendu doma, kreslí si a vyrábí. To je svět, který se s naším nemá šanci protnout.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 09:11

Tabea jo, někdo, když je vyřízený, si kreslí a někdo litá U nás taky frčí spíš to lítají a dělání hluku, i když jedno dítě teď začíná být taky klidovější.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. března 2026 09:18

Evaeva Jj, určitě jo, ale prijde mi to malo, nejakej sport bych pridala 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 13. března 2026 09:28

Evaeva já si nedovedu představit mít jedno dítě jako je naše a jedno jako je jejich. Dcera má tři různý sportovní tréninky každý týden a o víkendu, pokud jsme doma, tak za mnou pořád chodí, kdy půjdeme běhat, projet se na kole, na hřiště, hrát ping pong, nebo aspoň na procházku. Ta kamarádka chodí do družiny, kde taky sedí a vyrábí, než jí v půl čtvrtý vyzvednou. A pak si dál maluje doma. A o víkendu nic nepodnikají, protože děti toho mají za týden dost. 
To vůbec nevím, jak bych to řešila, aby to pro všechny bylo schůdné. Moje dcera si taky maluje a štrikuje a něco lepí. Ale půl dne by na tom nevydržela. 

Offline Karja
44793 příspěvků moje polička 13. března 2026 09:37

Tabea jj, jako besídku si nacvičují ted, starší dcera samostatně dělá sestavu pro ní a kamarádky, ale to je takové jako sranda tancování. Mladší je na to fakt šikovná uplně jinak, máme tu takový hezký baletní kroužek, nic extra přehroceného. Ale nechce tam vlézt ani náhodou. Nebo se sama naučila plavat prsa s výdechy pod vodu, v pěti letech, viděla to u dospělých v bazéně.  Jakoby dělají toho dost a jsou akční, ale jak nechtějí ty kroužky, znamená to co....že všechno děláš s nima. Doma fakt nevydržej, někdy se to víkendu zdá, že třeba i jo, vypadá to dobře a pak udeří 3.hodina odpolední a jako emoce tady lítají zprava zleva... a vyčítáš si, že si měla nějaký očekávání na pozitivní pobyt doma:D:D:D. 

Offline continuity
43302 příspěvků moje polička 13. března 2026 09:40

Tabea u nás se to takto rozjelo (každé dítě jiné) až nástupem puberty. Celkově se během puberty obě děti sklidnily - byly i víc spavé, akorát mladší to už nepustilo. Ta klidně přijde ve středu ze školy a na dvě hodiny usne, v pátek je to prakticky pravidlo, pokud nikam nejedem.

Starší pořád někde je, dvakrát týdně doučuje, jednou týdně skaut, chodí teď do autoškoly a když už má chvilku volno, jde na boulder. 

Mladší nechodí nikam a když se chce odreagovat, jde péct. Muž z toho celkem roste, ale on taky po návratu ze školy běžně spal, to zas neznám já. Ja zas znám to sezení nad něčím a rodiče, kteří mne vyháněli ven . Tak tohle dítě je ta kombinace. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 10:11

Tabea jo, to musí být hodně náročné. Naši jsou sice každý jiný, ale řekla bych, že potřebu být venku a být doma mají oba stejnou, není to tak, že by jeden chtěl být pořád doma a kreslit si a druhý jen lítat venku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 10:14

Potrefenáhusa chápu. Ona je ale ještě celkem malá, myslím, že teď během prvního stupně je to ideální čas. I bude schopnější pochopit, že se musí trochu kousnout, aby něčeho dosáhla. Ti předškoláci mi přijde, že ještě neumí vidět takhle "za roh"

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. března 2026 10:22

Evaeva jakoby jo, ale mladší dítě je právě jiny, takže  vidim v přímým přenosu, jak zásadní rozdíl v těch nabýványch dovednostech to je

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 10:32

Potrefenáhusa jo, náš mladší je taky takový pohodlný, z nich tří má výrazně nejmenší drajv. Ale nemyslím si, že to bude někdy jiné, určitě nebude nijak soutěživý v přímé konfrontaci. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. března 2026 11:51

Evaeva u ni to neni o pohodlnosti, ale podle me se boji neúspěchu, i mala překážka ji rozloží a nerada dela věci, co se boji, ze nepůjdou 

Offline continuity
43302 příspěvků moje polička 13. března 2026 11:54

Potrefenáhusa jo to má naše mladší dítě. Ráda bych řekla, že věkem se to zlepší, ale bohužel. Je to očividně dost pevný charakterový rys. 

Toho přemlouvání, aby udělala v podstatě cokoliv nového, to je neuvěřitelné a teda nesmírně vyčerpávající. Nejhorší je, že ji to nakonec i jde, ale ten první pokus... A to se týče všeho, od splhu na tyči až po otevření nové aplikace s procvičováním úkolů na přijímačky. 

Hrozim se nástupu na střední, přijímačky jsou stres, ale nová škola bude zcela jiný level pekla. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 11:58

Potrefenáhusa jo, to kluci zkusí léčíš. Ale že by je neúspěch nerozložil, říct nemůžu Starší teď trénuje zavazování tkaniček, což znamená, že před půl rokem boty letěly do kouta po jednom pokusu. Teď se k tomu vrátil po mírném nátlaku. Tentokrát to asi dopadne, ale taky je mu už osm. V šesti by v tom koutě zůstaly, dokud by se to nenaučil mladší.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. března 2026 12:06

continuity ja se v tom bohuzel dost poznávám a je to fakt docela velka celoživotní brzda, ale pomoct ji uplne neumím, rikam si aspon to lehky otužování v nových situacích. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. března 2026 12:07

Evaeva tak ono to rozloží i mladší, ale se strašným  řevem to stejně zkusí znova 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. března 2026 12:12

Evaeva jinak ja doufam, ze v ty škole si nedovoli protestovat a proste to bude zkoušet, takhle se ve skautu uplne hladce naučila liščí smyčku, kdyz jsem to zkousela ja doma, byla to tragédie (takze doufam, ze je tam naucej i ty tkaničky )

je jasny, ze ta frustrace ze skoly bude pak asi vytejkat až doma...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2026 12:32

Potrefenáhusa jojo, jinde to nedělá, jen doma. Starší to právě nezkusí (doma), až za dlouhou dobu. Teda teď už jo, ale ve věku tvojí starší ne. Školní věci by taky nedělal, kdyby nemusel.

Do těch tkaniček bych ho nenutila, ale mám tu parádní sálovky po ségře a on do nich zrovna dorostl. Ale líbí se i jemu, jsou to totiž Adidasky (on teda říká Nike), tak to ho motivuje. Mladší je jiný, ten to za setrvalého křiku zkouší dál. Takhle třeba dělá takové ty zažehlovací korálky, starší je odložil po prvním pokusu a teď je ostentativně nesnáší