Dekuji brrr a ostatním za tipy do Písku. Máme to za sebou a bylo tam prima. Z Mraveniště byly děti nadšené (je to spíš pro menší děti) a překvapivě se líbilo i Prácheňské muzeum, sice nic interaktivního, ale moc fajn, hlavně ti zaměstnanci, kteří tam o nás pečovali a leccos nám předvedli (třeba z orchestrionu byly děti dost paf). Zvládli jsme i kuličkodráhu. A to centrum je teda nádherné.
Vše o těhotenství a dětech
My jsme včera vyrazily do místního okresního planetária na film...takže před filmem jsme tam byly jen my tři, takže nám pan udělal prohlídku, úplně jakože fakt na míru, aby to holky pochopilz, pustil nám tu kopuli, ukázal, kde co teď hledat...na promítání nás bylo 5, tak to bylo fajn, že holky měly dotazy v průběhu, tak jsme moc nerusily. Já mám takovýhle akce hrozně ráda no, samozřejmě musíme jít prý zase.
Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna ja budu přemlouvat dite, aby nešlo do školy. ![]()
Chceme ji nechat dva týdny doma kvůli těm přijímackam, resp. přípravě na ně. Nevím jestli jsou všichni blázni a jenom já letadlo, ale za poslední dva týdny dělala do školy tři referáty nebo pracovní listy, čtenářský deník a učila se na čtyři testy, ani jedno z matiky nebo češtiny.
Karja tyhle velké terénní koloběžky, to bys asi ani do auta s holek kolama nedala, ne?
Evaeva nene, musím mít tu běžnou s menším kolama
continuity Tak to je hustý, jde o to, jestli to doma nepojme spíš prázdninove no, že se jí bude špatně koncentrovat a třeba ještě jak bude sama bez kolektivu, aby se nestresovala. Možná bych to zkusila řešit salamounsky pár zaspanima, par dny nevolnosti, místo odpoledky návštěva lékaře, a referát napsat AI nebo tatinkem:D. Ale tak vy to víte nejlíp, ale 14 dní doma mi přijde docela dost na patnactiletou, ani teď ve 40 bych se nechtěla doma 14 dní připravovat na pracovní pohovor bez běžné rutiny.
víš co, muž to navrhoval už v únoru, když byla týden nemocná a najednou měla čas se učit. já jsem byla tehdy proti, přesně z těch důvodů, co píšeš. Starší se učila na osmiletý gympl během COVIDu a hodně to pomohlo, že nemusela do školy. A já můžu mít HO 2-3x týdne, úplně sama tu celé dny nebude. Nakonec, když řekne, vždy do ty školy zajít může.
Jinak není nic lepšího než v sedm večer po osmi hodinách v práci řešit konflikt na blízkém východě, vyvřelé horniny nebo transformátory. Přísně vzato, dost to rozšiřuje obzory, jen se bojím, aby po mně ještě nechtěli školné. ![]()
Karja Já si na tom teda hubu rozbila, ale neber mě v potaz, byla to normální koloběžka, žádná moderní vyfikundace a je to už tak 15 let zpátky. Půjčila jem si ji, celá rozjuchaná s větrem v zádech se rozjela do světa a málem nevybrala nejbližší zatáčku, hlavně proto, že z ní vyjelo auto....svědkem byl můj první kluk (koloběžka byla jeho neteře), jenom tak kroutil hlavou a říkal "ty vole (doslova!!!), ještěže jsme se rozešli, ty by ses mi buď jednou zabila, nebo bych se za tebe musel pořád stydět...." ![]()
Garfie kamarádka, která jezdí orientak na kolech, si na koloběžce zlomila krček stehenní kosti. Jeli a někdo ji tam vjel, spadla blbě na kámen a bylo to.
Naštěstí byla mladá, takže si to sešroubovali a nemá rovnou totalku.
continuity Mám to jako Karja, 14 dní mi přijde moc. Jestli je to pro dceru teď náročné, nejdřív bych zkusila školu, jestli není možné ty ostatní testy odložit. Třeba aspoň ten poslední týden. U nás byl poslední týden bez testů a měli víc matiky a češtiny v rozvrhu, věnovali se těm příjímačkám. A pokud by škola nevyšla vstříc, nechávala bych taky doma občas. Myslím, že je strašně důležitý i ten kolektiv, sídlení, jedou v tom a žijí všichni. A taky u nás by takové výjimečné opatření vytvářelo ještě větší tlak na to, jak je to důležité a generovalo větší stres. Udělala bych to jen, kdyby to chtělo samo dítě.
Garfie Jsem ráda, že nejsem sama kopyto :-) Já jsem přeletěla přes řidítka, když se mi přední kolečko zaseklo v prasklině v betonu. Nebyla to žádná velká nerovnost. Už bych na to nevlezla :-)
notna to se mi právě stávalo s tou synovou, musela jsem se pořád soustředit na ten chodník. Určitě to chce větší kola
continuity No jasně, vy jste rodiče a víte líp, jak děti fungují, nefungují. Držim moc palce;)
Dcera: "Dneska jsme dělali na matice úplnou blbost, mě přece vůbec nezajímá, že nějaký kluk má jednu korunu, zatímco jiný 20. Pak tam byl ještě třetí, co dostal něco k narozeninám a pak si to měli rozdělit. Taková blbost!" ![]()
Mohučanka tyhle komentáře ke slovním úlohám "A koho to jako zajímá, že...." taky pořád slyším. ![]()
Karjadíky, no ona to nakonec nese psychicky docela dobře, naštěstí, uklízela o víkendu staré testy a vidí jak moc se zlepšila, tak má radost.
continuity dva tydny je opravdu dost, tyden by asi stacil. Ale nevim, co v te skole blbnou, takovych testu, kdyz jsou predmety ted uz vedlejsi. Jinak jsem moc nepochopila, proc by nemela byt sama doma, nebo proc ty resis horniny. Nebo jde o osmilety gympl? Nejak jsem zase zapomnela, kolik holkam vlastne je ![]()
continuity být 14 doma kvůli přijímačkám by mně v devítce zcela jistě zabilo
ale teď bych si to dala líbit (myslím přes den)![]()
Spíš, že je v té škole teď nenechají trochu v klidu, na referáty bude čas po přijímačkách.
K tým prijimačkam
https://www.instagram.com/reel/DV4HJonDSfK/?igsh=MWZzem1qc2tzbHhlbw==
letfenixajá to na instanci neotevru. ![]()
Situace v Praze, Horní tabulka jsou i soukromé školy, kde je téměř vždy školné 30-160 tisíc/rok. Spodní část je se zahrnutím jen státních škol. Berou se uchazeči podle první priority.
Zas jsem dnes četla ultimátní argument: nemusí jít všichni na gympl. On je ten průser takový pyramidový: dnes se šikovny kluk nemusi dostat na truhláře, protože ho odtama vystrka dítě, které by bylo spokojeně na prumce, ale tam se nedostalo. To máme máme -1 stavař a -1 truhlář. To je průser, který nás dožene, sice každý brečí nad porodnosti, ale ty už narozené a v podstatě vychované děti hodíme zvesela do škarpy.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí