Vše o těhotenství a dětech
Evaeva ja bych u nas rekla hlavne ta velka stydlivost, problémy s artikulací a asi i horší jemná motorika (vime, ze ta jemná motorika s reci souvisí, taky když může, tak se těm činnostem dost vyhýbá, krom kreslení, grafomotoriku má docela dobrou)
Potrefenáhusa víš co, podle mě nejseš schopná říct, co je povaha/talent a co ty reflexy, pokud to není nějak hodně do očí bijící. Tak asi spíš záleží, jestli máš pocit, že vás logoped chce akorát uvrtat někam a nebo ne. Protože to cvičení jí určitě neublíží, že jo.
Potrefenáhusa Vari mně toho tolik nevyšlo. Ale u každého (staršího) bych tak dva reflexy taky našla.
Evaeva ona to jen zmínila, jestli jsem o tom slyšela, když nám kopírovala cviky na koordinaci.
jako popravdě právě taky nevim, jestli do toho valit několik tisíc a snažit se ještě nekam vmáčknout dojezdy do Prahy ... proto by me zajímala něčí osobní zkušenost
Potrefenáhusa chápu. Třeba někdo bude vědět. Ale je to poměrně nový obor (nebo teda nerozšířený). Mluvila o tom, myslím, ta Míša z mlíko v hlavě v té druhé epizodě o tomhle, že cvičení s tou svojí holčičkou.
Potrefenáhusa mně to připadá trochu šarlatánství. Primární reflexy a neurovývojová stimulace jsou aktuálně ve FB dysfatické skupině úplné zaklínadlo, některé osoby to tam ordinují jako lék na všechno, někdo to píše jako univerzální odpověď na jakýkoli dotaz v dané skupině a mně už to celkem leze na nervy. V prezentaci jako všeléku už to začíná šlapat na paty rybímu oleji.
. Někteří rodiče na to na základě svých zkušeností nedají dopustit, když se ale ptáš na konkrétní výsledek, tak z odpovědí je podle mě hrozně těžké odlišit vliv NVS a odbourávání reflexů a vliv času, protože ten efekt se dostavuje po tak dlouhé době, že změny úplně klidně mohl přinést prostý vývoj dítěte věkem. Nepopírám, že někdo má dobré zkušenosti a funguje mu to, pro sebe jsem si vyhodnotila, že to pro nás není.
Pinot Noir diky
Já na to ze zájmu koukla a naše děcka vykazují maximálně jednu položku,a ani ne ve všech kategoriích. Což odpovídá jejich naprosté průměrnosti a tabulkovosti, kterou vykazují odjakživa ve všech směrech ![]()
Potrefenáhusa Sleduješ na IG poropravdy? Ta se do toho naposledy opřela docela negativně (podloženo daty), ve smyslu, že se to doporučuje, ale data na to právě prakticky nejsou, a jestli tedy má smysl do toho investovat peníze, čas a energii, které by rodiče a to dítě mohli investovat jinde.
Potrefenáhusa nám to nadhodila psycholožka taky, ale co jsem si o tom četla, tak mi uplne neorijde, ze by nás to spasilo. Jako kdybychom nemeli kazdy tyden logopedii a kazde dva tydny Elkonina a sport, tak do toho jdu. Ale pockam, az nam odpadne logo nebo Elkonin, nemuzem se udřít. Ale výhledově to v plánu mám taky. Ja jsem pro, vyzkoušet všechno. Jen to nesmí být kontraproduktivní, což by teď v našem případě bylo, ty jo, ještě další povinnost a dojíždění...
Pinot Noir ted jsem mladsi zase koupila eye q, snad to k necemu bude. Jsem se s ni totiz ucila basnicku v AJ a myslela jsem, ze me odvezou...(a dite bylo uplne v klidu
)!
Myrtila mas pravdu, sleduju a vzpomínám si ted, ze jsem to taky cetla
Gatita jo, je to fakt náročný
dzizisketa docela závidím, ja mam ted dost stažený pulky z ty školy, jestli bude mít paní učitelka dost trpělivosti a pochopení, nez se trochu otrká
ale zjistila jsem, ze by s ni měla jít do školy holčička ze školky, z vedlejší třídy, ale kamaradej se, to mi spadl kamen ze srdce fakt slyšitelně
rasaNori tak to by sis spíš měla koupit pro sebe ![]()
Pinot Noir i lexaurin by byl na tohle krátký...
rasaNori tyhle pocity mám vždycky, když R. dělá úkol do matematiky. ![]()
Gatita No, když nám teď logopedka po pěti letech docházky řekla, že už chodit nemusíme, tak kdybych nebyla víceméně abstinent, tak jsem na to konto bouchla šampaňské
ale že bych místo toho chtěla zařadit nějakou další povinnost a dojíždění, tak to teda nechci ![]()
DruI minulý týden jsme měli 6 různých vyšetření a posezení![]()
Mladší má momentálně logopedii, fyzio a psychologa. Naštěstí nás takhle vytěžuje hlavně on. Ale starší má náběh na nějaké dis, ty potíže v tom seznamu jsou, nicméně na řešení primárních reflexů není kapacita. Ale zase kdyby mu to mělo pomoct...
Máme další úspěch - Viktor zvládá čištění zubní nití, takovou tou šavličkou, postupně rozšiřujeme počet "povolených" prostor od středu k zadním zubům. Malý krok pro lidstvo, obří pro nás.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí