Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2026 12:14

Potrefenáhusa já myslím, že ten overthinking a strach z neznámého je typičtější pro introverty. Jasně, nemá to stoprocent introvertů a taky introverze není bod, ale škála, nicméně mi to přijde jako jeden z typických znaků.

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 25. března 2026 14:05

Evaeva no to nejsme ve sporu, jak jsem jen říkala, že introverzi pokládám za výhodu. Neochotu vystoupit z komfortní zóny naopak pokládám za nevýhodu a snažím se s tím dítěti pomoct to překonat. Jsou to úplně nezávislé věci. Znám několik introvertů, kteří udělali věci typu: na vlastní pěst a sám vyrazil s baťůžkem do Indie. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2026 14:53

continuity já si nemyslím, že být introvert je výhoda. Má to výhody i nevýhody, stejně jako ten opačný pól. 

Jinak introvert sám v Indii jen dokládá můj příspěvek, o tom, že ten strach z nemá 100% introvertů. Ale je jich dost.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 25. března 2026 15:42
Reakce na Evaeva:

V dětství je extroverze taky docela výhoda.

​Hele já ti nevím. My máme to extrovertní dítě, co by furt strašně chtělo bejt aktivní součástí jakéhokoli kolektivu, ale protože je prostě tak trochu jiná než ostatní, tak má i tak problém zapadnout, protože se ostatním dětem často zdá divná. Ona se s tím časem pracovat naučí, ale dokud je nezralá, tak je jí prostě občas až moc, no.

Si říkám, že v tomhle jsem to jako introvert měla v dětství spíš výhodu, že mě tolik nemrzelo, když se mnou někdo nechtěl interagovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2026 16:03

DruI to je taky blbý. Ale starší kluci ve školce asi vůbec neviděli žádné výhody, mimino je aspoň rádo mezi dětmi, rád si s nimi hraje, i když by tam byl radši sám. Jako introverti měli tu výhodu, že si vystačili sami, ale zase je ty kolektivy hodně vyčerpávaly. A ta schopnost navázat se na jiné pečovatele se v dětství v naší společnosti taky docela hodí.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 25. března 2026 16:50

Dcera chodí třetím rokem na lezení. Minulý týden změnila tým, jedna trenérka je stejná, druhá nová, ale moc sympatická. V autě mi řekla, že tenhle tým je víc cool (starší děti) a že je to lepší. Za pět minut vylezla z auta a začala brečet, že tam nechce jít. Takže místo toho, abych pracovala (od zítřka mám iso audit), tak sedím u boulderový stěny k dispozici. Trenérky jsou moc fajn i holky, co s ní lezou. Všichni se jí snaží vtáhnout do kolektivu. 
Za týden jí bude devět. 

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 25. března 2026 18:17

continuity deti plačúce za mamou máme aktuálne aj v 5.ročníku. 

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 25. března 2026 18:27

L má elektivny mutizmus. V kancelárii sedím s kolegyňou, ktorá ho učí angličtinu. Tak zatiaľ čo na angličtine sa hlási a býva veľmi aktívny, v kancelárii ju nepozdraví, a ak sa ho ona niečo opýta, zašepká jej odpoveď, ak vôbec prevraví.

Chodí do triedy s vnukom našej ekonomky. Tá ho už párkrát poslala, aby toho vnuka vypýtal z družiny, som v šoku vždy, keď ide.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 26. března 2026 10:19

letfenixa a zlepšuje se to? 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 26. března 2026 10:42

Ježiš, já dnes, na základě toho, že mi nešla udělat objednávka obědů pro R. na příští týden, zjistila, že on má už od pondělí prázdniny.

Matka roku. Mám v pondělí a ve středu povinné firemní meetingy, bude na ně muset jít se mnou. Tam uslyší tolik sprostých slov, že se bude teda dost divit.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 26. března 2026 10:46

Pinot Noir Tak velikonční prázdniny od pondělí, to je hodně přísný:D:D:D. To by mě nenapadlo taky nikdy, to by šel snad s taškou do školy i kdyby by mi vehementně tvrdil, že ty prázdniny má

BTW. já se chci už asi 14 dní podívat do žákovské, od kdy jim začínají letní prázdniny a fakt moc moc doufám, že od 1.7., že to nezapíchnou už v pátek!

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 26. března 2026 10:52

Karja to by bylo hodně krutý, vždyť je to až ve středu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2026 10:53

Pinot Noir ty jo, to by mně taky nenapadlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2026 10:54

Potrefenáhusa jojo a do školy se pak jde v úterý.

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 26. března 2026 10:56

Karja 

V Rosťově škole končí už v pátek.

Ve školce měl být provoz normálně,, plus ještě ten další týden a půl na prázdninový režim. Doteď jsem tedy rešila co provedu ten první půlený týden jen s Rosťou. Jenže! V úterý psala ředitelka MŠ, že nečekaně dostali peníze na nějaké opravy, takže prázdninový provoz se ruší, ať přehlásíme děcka do jiných školek, které budou mít otevřeno, ovšem až od 1. července, přičemž školka kvůli těm opravám zavírá už v pátek 26. června

Včera jsme to řešili se spřáteleným otcem, prý "myslíš, že na ten letní provoz jinam je vezmou už od pondělí?" "Na to bych moc nesázel"

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 26. března 2026 11:05

Evaeva dzizisketa prázdniny už mě začínají trochu děsit, ale horší než tenhle rok, kdy mám od listopadu furt někoho doma, už to snad!!!!!!!!!! nebude (nebo to budou prázdniny plus ty rýmičky?)

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 26. března 2026 11:09

Potrefenáhusa Jak až ve středu? To se u nás snad ještě jde:D

dzizisketa No uvidíme, u nás nejsou nikdy ředitelská volna, ale toto tím tedy zavání na konci roku, to si myslím, že je jistota tak na 95%

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 26. března 2026 11:24

Karja no jako krutý pro rodiče! (Ale my s tím volnem fakt dost bojujeme, školka na 5 týdnů zavřená je ažaž)

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 26. března 2026 11:30

Potrefenáhusa áno, ja vidím pokroky. Napr chodí na angličtinu do inej školy, kde prvú hodinu som stála pred školou, že nevedel ako dlho tam zvládne byť, cudzie deti, cudzie prostredie, cudzia učiteľka. Zvládol cca polovicu hodiny. A odvtedy tam chodí rád. 

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 26. března 2026 11:36