slnieckovzpomnela jsem si na kamarada, jak se me zcela vazne pta-simte preci dospely chlap hlady neumre? a ja opacila- a tvoje dcera proc se nenaji? ( tehdy 32kg a dnes uz sice ziva ale vazne postizena) ono se to bere jako holcici zalezitost jenze neni a umrtnost je vysoka. on uz presluhuje
Ako "už presluhuje"?
Vieš, keď ono jedna vec je dcéra, aj keď už dospelá, kde som furt v roli matky (bez ohľadu na to, že si tú rolu väčšinou môžem strčiť za klobúk) a iné partner. Neviem s predstaviť, ako by som sa snažila "ísť" na partnera inak ako nejakým spoločným dohovorom, trebárs o tom, že ak ocení pripomenúť jedlo, tak mu tú službu spraviť.
A navyše, keby som naozaj vedela ako na to, tak nepovažujem trebárs tú hrušku za taký zázrak.
(Ako myšlienkový postup bol za tým taký, že jablká jedávala, skúsila som jej na Vianoce predstaviť Nashi ako vlastne niečo ako japonské jablko, to síce váhala, ale slovo "japonské" je u nás pomerne zázračné - preto sa kedysi u nás akákoľvek polievka volala Rámen a dávali sme do všetkých rezance - ale je tam tak podobná štruktúra a nerušivá chuť, že to nejako prešlo a teraz Nashi nemali, tak som išla do zúfalého pokusu "hruška" s malým srdcom, ale poker faceom, že nemali japonskú, nech skúsi toto. Ako ten nápad vychádzal práve v posúvaní sa v tej štruktúre po milimetroch, ale celkom úprimne priznávam, že vôbec netuším, či mi vyšiel ten zámer, alebo proste sa stal zázrak z nebies....a tak je to furt, vždy rozmýšľam, skúšam, ale výsledok je reálne vo hviezdach).
A musím sa Ti čestne priznať, že myšlienka "dožila sa nejako 23 rokov, snáď to už prežije" je niekedy moja vlastná úvaha na záchranu zdravého rozumu.
Ozaj v rámci tej terapie sme z 37 kg na 39...
Ako keby som to vedela liečiť, beriem za to ťažké prachy.
Viem maximálne držať palce, nielen jemu, ale aj Tebe, nech sa z toho sama nezblázniš.
Snáď jediné, čo ma napadá a pomáhalo to, bola rada primárky detského oddelenia, ktorá keď to videla pri hospitalizácii, tak mi hovorila, že občas sa také dieťa objaví, že sa nevie prečo (vtedy sa fakt nevedelo, Arfid je dg. z roku 2013), ale že najviac radí udržovať nejaké množstvo akéhokoľvek jedla, aj keby som ju mala kŕmiť celé dne len piškótami. A že snažiť sa do jedálnička pridať čokoľvek "hodnotnejšie" mám brať skôr ako druhoradú záležitosť. Proste držať ten žalúdok nejako v chode, aby sa "nestiahol" a ak sa podarí z času na čas prepašovať nejaký ten vitamín, či bielkovinu, tak o to lepšie. Ale to je rada stará vyše 20 rokov, dnes už proste musia byť aj iné spôsoby.