Ja vážně uvažuju, ze mladšímu dám aktovku, kterou nosil starší. Mel takovou subtilní lehkou a malou aktovku, kterou jsme ve 4.třídě museli vyměnit za větší. Tak mi tu překáží, vypadá jako nová... Našemu budoucímu prvňáčkovi je to nějak úplně jedno, tak ji zrecykluji.
Vše o těhotenství a dětech
Mě s těma taškama znervózňujete, to je potřeba takhle brzo kupovat? V létě nebudou? Já to chci nechat na srpen.
Taky budu kupovat starší nový batoh do školy a hodlám to nechat na půlku prázdnin, kdy má svátek...Mám dojem, že tašky jsou k mání celoročně.
Gatita Jestli to je prvňáčkovi jedno, tak bych to udělala stejně. Mně to nevyjde, synovi aktovku s jednorožcem nevnutím :o)
Mohučanka jsou jich všude plné regály i internety, nebo teda před 5 lety, když nastupoval starší, tomu tak bylo. On byl ale extrémně malý a tak jsem tehdy také hledala s předstihem nějakou přiměřenou tašku. Jinak bych řekla, že ty nákupy jsou často o nějakém těšení, já to tenkrát taky všechno chystala předem, ale letos mám zadek pekelně stažený, nástupu menšího do skoly se upřímně děsím, a dost energie mi zabírá, abych to nedala najevo![]()
Ja vážně uvažuju, ze mladšímu dám aktovku, kterou nosil starší. Mel takovou subtilní lehkou a malou aktovku, kterou jsme ve 4.třídě museli vyměnit za větší. Tak mi tu překáží, vypadá jako nová... Našemu budoucímu prvňáčkovi je to nějak úplně jedno, tak ji zrecykluji.
A proč ne? Jestli je mu to jedno.
Starší snad bude nosit svojí z první třídy i příští rok. Ale kdyby jsem tu měla volnou aktovku a mladší jí chtěl, tak bych mu ji taky dala.
DruI já si řekla, že pokud se menší dítě nějak aktivně proti poděděné aktovce nevymezí, tak mu ji dám, on je totiž taky celkem drobný, i když ne tak chorobně, jako starší syn. Myslím, že tak do druhé nebo třetí třídy pak stejně budem kupovat nějakou větší, kterou si už vybere sám. On je zatím hrozně skromný co do materiálních statků. U něj bude zásadní spíš svačinová krabička a nějaký gurmánský obsah:))
Gatita klidně bych dala mladšímu tašku po starším. Náš mladší má ovšem po starším úplně všechno, tak aspoň tu tašku mu chci dopřát vlastní. Ale třeba penál (ježiš, to je slovo, fuj, my říkáme pouzdro, ale vy byste mi nerozuměly
) už dostane po R., ten ho hned v první pololetí první třídy vyměnil za třípatrový, takže je jako nový.
Gatita jo, já taky pro starší hledala tašku s předstihem, aby byla co nejlehčí a přitom hezká a nestála majlant...Taky mám pocit, že teď už tak nějak víc vím, znám značky, je tu nějaká praxe v tom, co se do školy nosí...
Dcera s tou první taškou vydrží 3 roky, což předčilo mé očekávání. Vadu nemá, vydržela by i víc let, ale už nesedne designem. Akorát penál jsem měnila myslím do třetí třídy, ten původní byl používán jako omalovánky, koš na odpadky a podle získaného odstínu možná i jako hadr na podlahu ![]()
Gatita Já bych jí taky dala a ještě si v duchu gratulovala. V našem případě je to nemožné, mladší po starší nechce nic.Ted dostala po ní bundu, ale na ten zpusob nejsem dvakrát pyšná...ano přidělala jsem tam cedulku, že je nová!!! Jako snažila jsem se explicitně nelhat, prostě ta bunda se jakoby objevila v takové krabici, kde mám nové věci, co jim teprve budou.Sambo mi řekl,že to není hezké, že prostě tomu lhaní dětem by se rád vyhnul. Tak jsem mu řekla, kolik takováhle nová bunda stojí, tak mi řekl, že jí mám dát i do igelitového obalu.
My máme do první třídy nachystané všechno, včetně bačkurek a bot na tělocvik a sešitů a výbavy penálu. Ty boty jsem koupila omylem špatné číslo a nejde to vrátit, tak snad jí to bude. Sešity jsem dělala nějakou hromadnou objednávku na SEVTU více papírenského zboží a holky si to normálně už rozdělily na kupičky, co je čí sešit:D:D:D. My jsme maximálně ready jako už od prosince!
Pinot Noir Tak pouzdro asi budu muset koupit nové. I když po starším by se tu jedno našlo, ale vypadá dost hrozně, tak asi nemůžu udělat. Jinak nás mladší má po starším taky všechno; oblečení i většinu bot, kolo, hračky, jemu se nekupovalo skoro nic. A on jak je takový trochu jiný, tak je se vším dost spokojený, smířený. A nejde jen o věci, i o program, změní se plány, nejde se do kina, kam se těšil, on to přijme... Ale nedávno udělal nějaký pokrok, v lecčems stáhnul to svoje opoždění, a projevilo se to teda i tím, že zjistil, že by taky mohl něco chtít a prudit, dokud to nedostane. Takže to, co si většina odbyde v 3 letech, tak to si teď užíváme my. Ale jemu se otevřely nebývalé možnosti:))
Gatita Sambo mi řekl,že to není hezké, že prostě tomu lhaní dětem by se rád vyhnul. Tak jsem mu řekla, kolik takováhle nová bunda stojí, tak mi řekl, že jí mám dát i do igelitového obalu.
![]()
Nevim, co si o té metodě myslet, ale smeju se tu.
Tak matika za námi, a řekněte mi kdo mi vzniknul tento debilni nápad, že mám jít na dopoledne do práce ![]()
Jsem nervózní jak pes, nemůžu si ani dát panáka a ani prokrastinovat úklidem. Od rána jsem poslala dva e-maily týkající se zásadní skutečnosti, že moje velikost oblečení není XL a přečetla si rozhovor s Tatianou Dykovou. ![]()
Pinot Noir Fakt se říká v Praze penál? To mi zní jak z filmu pro pamětníky! ![]()
continuity Gatita Jojo a hlavně to, že to teda nemám říkat, ale že ta bunda se někde objeví jako to mi poradil on...ty vado.
Ale jinak jí ty věci po starší necpu, ač jsou pěkné, prostě bud si je vezme nebo nevezme, protože to jsou takové blbosti. Ale letos měla teda i hrozně pěknou zimní bundu, se kterou fakt nic není, protože jí nosila dva měsíce...to mě jako hodně zas bude svrbět ruka po nějakém odhozeném štítku:D:D:D
continuity Co kuchyňka? Běž do kuchyňky někomu vylevat své srdce, to se tak v práci dělá přece.....nejlíp třeba bezdětnejm mladejm lidem, co je to nezajímá, běž.
Držím palce moc!
Karja no recepční má taky syna na přijímačkách, ale ta má teda tady i šéfa, jinak je na celém patre asi 10 lidí.
Pinot Noir pouzdro říkala moje babička, já bych si řekla, že používáš archaismy ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje