Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 18:30
Reakce na olte:

​to se snad mohlo vždycky, ne?

​Tak za mého dětství moc ne, člověk mohl buď vypadnout z domu na celý den a neúčastnit se vůbec, nebo snášet nájezdy kluků a chlapů z celého okolí. Nebo teoreticky dělat, že doma nejsme, ale celý den byl k ničemu, protože neustále někdo zvonil a obcházel dům a čuměl do oken. Dnes cizí k nikomu v podstatě nelezou, byla jsem na Velikonoce u rodičů a nezvonil nikdo, kluci a chlapi chodili jen tam, kde je někdo čekal. Ještě před deseti lety se u rodičů nedalo v pondělí být, protože se pořád někdo dobýval dovnitř. Dnes se kluci s holkama domlouvají, můžou chodit i holky, někdo hledá vajíčka v zahradě, někdo zajíčky... Variant je víc a celkově je to příjemnější. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2026 19:35

Klara Za me to bylo taky normalni, na vesnici, Cesky raj. Chodili jsme v parte nebo pak jsem travila cele dny u pana s konmi, takze se "koledovalo" s povozem. On mel taky dceru, takze vetsina koledniku holky. Ted byl se starsim synem manzel, chodili dospeli chlapi a nas petilety syn. Ale nikdo nikoho nebije, jen decentni popleskani a predani panaka a vajicka. Vsichni si to myslim uzili. Syn dostal vajicka a sladkosti a stuzky na pomlazku

Offline barbucha blogger
35989 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 22:50
Reakce na Zuzuli:

Ja to tak nenavidela. 

​Když jsme trávili velikonoce na chalupě, nenáviděla jsem to jako mor.

Místní sousedi, jindy celkem snesitelní, se na to těšili patrně celej rok - jak to konečně těm nafoukanejm Pražačkám (=co s nima nechtěly pít kdejakou samohonku v hospodě) natřou. Pročež mocně posilněni zmíněnou samohonkou (a v očekávání dalšího chlastu jakože za odměnu, však tradice ) přitáhli vyzbrojeni mocnými pomlázkami a hodlali to řezat hlava nehlava. Pokaždý škandál, anžto jsem na ně - po prvním pokusu - poslala naše protějšky, aby je vyvedli... a my tetiny se pevně zavřely vevnitř. Druhej den s náma nemluvily ani krávy v kravíně, ale každoročně to bylo stejný. Jak mně se ulevilo, když jsme tam přestali jezdit!

Offline Karja
44798 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 10:41

Potrefenáhusa dzizisketa Já tu Kačinu nějak nechápu, platí se tam nějaké vstupné tady na to zevlování v tom vnitřku, jak dávala dzizisketa ty fotky? Protože vstupné je u prohlídek, ale tam píše Husa, že nechodí. Tak co teda chci, když tam chci takhle vlézt a pobejt jako vy ostatní?:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 11:39

Kde se dají v Praze zkusit ty batohy Beckmann? Nemají je ve Skibi, u Agáty ani v dráčkovi ve Vysočanech.

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 12:11

Když firmu Skibi pojmenovávali, tak se skibidi asi nepočítali, co?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 12:20

Pinot Noir ono je to ze ski a bike v Radotíně, já si je pamatuju ještě jako servis a prodejnu v garážiTo Skibi asi začali používat, když začali mít tu dětské věci a hračky. A ano, taky mně to už kolikrát napadlo

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 13:00

Karja 

Ta "dětská" část se ofiko nazývá Výstavní patro. Taky jsem na to nemohla z webu přijít, tak jsem pokladní řekla: "Slyšela jsem, že tu máte super část pro děti, ale na internetu jsem nepochopila, která to je." Bylo to to výstavní patro. Jenom bacha - takhle na jaře je vevnitř zima, i když venku už bývá teplo, klasika. Takže pokud pojedet v dohledné době, bundy nebo tlusté mikiny s sebou.

Offline Karja
44798 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 13:03

dzizisketa Děkuju, super, tak už vím, kam jít. Ano to máš pravdu, já si nachlazení z hradu dovezla i o vánocích, i o vánocích bylo vevnitř větší zima než venku...ty podlahy!!!!

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 14:08
Reakce na Evaeva:

Kde se dají v Praze zkusit ty batohy Beckmann? Nemají je ve Skibi, u Agáty ani v dráčkovi ve Vysočanech.

​na jejich stránkách máj pražskou prodejnu někde ve sterboholich a partnerskou prodejnu na harfe, vyzkoušíte ho i za nás? 
https://www.zdravybatoh.cz/kontakt

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 14:48

Potrefenáhusa tak to moc nevidím vzhledem k těm lokalitám Díky, nenapadlo mě kouknout se k nim na stránky Kouknu se ještě na YouTube na nějaké video, ať vidím, jak vypadá než tam případně pojedeme.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 14:54

Evaeva a chcete ten klasickej? Tady je dobrý srovnání s ergobagem, který vyšlo hodne ve prospěch ergobagu (ale mne se ten beckmann líbí nejvíc) Proc nechcete step by step? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 15:11

Potrefenáhusa chtěla bych, aby měl nějakou kapsičku na drobnosti jako jsou klíče nebo jelení lůj. Step má akorát kapsu na svačinu. Ale nikde jsem zatím nevyrozuměla, jestli ty kapsičky má i nějaký jiný než frii.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 15:19

Evaeva ja se u ty frii dost zacala bát toho zipu, na little shoes maj bazarovy a vsechny s vyměněným a na Vinted jsou taky casto s pokaženým 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 15:48

Potrefenáhusa hm, já jsem si zas říkala, že co ta velikost. Ale to je asi jedno, ty klučičí jsou celkem ošklivé a syna nezaujaly. Kapsičku má snad ergobag,vtak asi půjdeme do ní, jestli mu bude sedět, mají asi milion vzorů, to si vybere.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 15:59

Evaeva mne prijde, ze jsou ty tasky velky vsechny stejne, ta zvětšovací frii ma podle údajů dokonce tech litrů nejvic. Ten ergobag z nich ma jakoby nejmíň, ale v ty recenzi výš se do ni vejde vic než do beckmannu 

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 16:08

Mě s těma taškama znervózňujete, to je potřeba takhle brzo kupovat? V létě nebudou? Já to chci nechat na srpen.

Online Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 16:14

Pinot Noir urcite budou. Kamaradka se taky chysta resit tasku az v srpnu. My ji mame jen proto, ze se slecna zamilovala do jedne konkretni a tak uz ji ma, kdyby tenhle obrazek uz pak nebyl. Ale kdyby mela teprve vybirat, rozhodne nespechame.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 16:17

Evaeva ten ergobag má jednu kapsičku v bederním pásu, jednu takovou tajnou zboku na zádech a pak ještě jednu v tý horní klopě. Ergobag batoh má ještě uvnitř takovou síťovou kapsičku s karabinkou, kam se dají přicvaknout klíče. 

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 16:20

Zuzuli díky, já právě slíbila novou i staršímu, až budu kupovat mladšímu, ale kdybych je koupila teď, hned by ji chtěl nosit, a to nechci, chci ať ještě dochodí ročník se starou a novou má až od září. Sušit novou doma a chodit se starou by nezvládl.