Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 08. května 2026 21:04

Pinot Noir Ne, já bych jí na černo do kufru nic nedávala, jen jsem se vyjadřovala k typu těch sladkosti, že by mě ty cucave bonbóny nenapadly asi zabavit. 

Offline Myrtila
5191 příspěvků moje polička 09. května 2026 18:05

Karja Tak jsme dneska byli v té jihlavské zoo a bylo tam tak normálně víkendově narváno, ale u jednoho stánku si spolu obsluha povídala, že prý včera to tam byl masakr. My jsme tam, v souladu s naším běžným denním režimem byli ráno skoro první a odcházeli jsme před polednem, takže jsme si to užili ještě v klídku ale když jsme odcházeli, kolem vchodu, venku i vevnitř, bylo dost plno. 

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 09. května 2026 20:00

Myrtila Jojo, my to uplně vynecháváme přes leto, jezdíme tam hlavně na podzim na odpoledne a přes vánoční svátky, když se zadaří a je hezké počasí. Ten lonský květen, to byl z mojí strany uplně zbytečný přešlap, děti v poledne už chtěly domů a mnohem více si to užily v OBI:D

Offline Myrtila
5191 příspěvků moje polička 09. května 2026 21:53

Karja A jak to tam vypadá v zimě, jsou otevřené pavilony a jsou venku vidět nějaká zvířata? Dneska po ránu bylo docela chladno a než vylezlo sluníčko, moc jich venku nebylo. I tak to tam teda bylo hezké, třeba žirafa v pavilonu je zase jiný zážitek než na dálku ve výběhu. 

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 09. května 2026 21:58

Myrtila No nepřišlo mi nikdy, že by tam bylo méně zvířat, jen je otevreny jen jeden stánek s jídlem. Jeden rok tam byla akce noční zoo, o tomto zážitku jsem tady už psala, jak tam byla tma jak v pytli, žes nevidela na 2 metry, natož nějaké zvíře a fakt nikde nikdo, natož nějaké zvíře. Nemit tu zoo tak nachozenou, tak netrefim domu:D. Ale paradoxně ta mladší dcera o tom pořád mluví kdy zase pojedeme do té noční...

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 09. května 2026 22:02

Dneska mi vyměnili deti, ony si normálně odpoledne 5 hodin samostatne hrály venku na zahradě s panenkama, ale fakt 5 hodin absolutní jako harmonie, vydala jsem jednou svacinu a pití, ty deti na me ani nepromluvily. Už ráno jsem o nich moc nevěděla, ale to byly chvilku venku s kamarádkou. On jim totiž sambo koupil branky na fotbal, tak dvakrát hrály fotbal a teď z toho mají domeček pro panenky:D:D:D

Offline Myrtila
5191 příspěvků moje polička 10. května 2026 04:19

Karja Vidíš, na to tam zrovna vsude visely letáčky, na prohlídku zoo v noci, říkala jsem si, že až děti povyrostou, tak třeba... no tak to asi vypustíme

Offline Pinot Noir
29626 příspěvků moje polička 10. května 2026 11:19

Viktor jezdí na kole!

Díky Potrefenáhusa za tip s šátkem/ručníkem, stačily asi tři minuty a jel sám.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 10. května 2026 12:29

Myrtila Tak na to mrknu, ono taky záleží asi na ročním období. My jsme šly nekdy na konci října, měla jsem z toho plakátů dojem, že to bude něco jakože halloweenskeho....No prisli jsme někdy po 4, všechna zvířata zalezla, ptáci hlavu pod křídlem, užily jsme si jen hyeny:D a nebylo to vůbec osvětlené tedy, fakt žádné světlo navíc, takže tam byla tma jako v pytli a s námi tam křižovala ještě jedna rodina a někde tam chodil pan, co zamykal ty pavilony....fakt jsem si říkala, že se o nás bude psát v novinách něco ve smyslu, žena přepadena v Zoo, nebo uvěznění v Zoo, takovej nějakej paradoxní příběh. Ale mrknu na to, děti z toho měly docela zážitek, že to bylo takové nevšední..... Jo a ještě mi přišlo vtipný, že bylo všude uvedeno jakože zvýhodněné vstupné 50,-, tak říkám paráda, to je fajn, ale ten parking za 150 ten levnější nebyl, takze to bylo prašť jak uhoď:D. Byli jste pak ještě někde? 

Online notna
9262 příspěvků moje polička 10. května 2026 12:37

Pinot Noir Chápu tvoji rozladěnost. U nás se stalo to stejné. Akorát naše dcera si to šla po návratu sama vyřídit s tou maminkou, která nabalila své dceři sladkosti nad daný limit. A to teda musím smeknout, že ta máma to ustála a vedla slušnou diskuzi s naší dcerou, která ty emoce na uzdě neudržela vůbec.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 10. května 2026 12:39

Myrtila Jo, koukám, že to je se zoologem a od 12 let. No tohle byl takový speciální týden, asi to zkoušeli podle mě jak natáhnout návštěvníky, když je takový to mrtvý období, ale s námi tam skutečně fakt v cele Zoo bylo do 10 lidí...

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 10. května 2026 12:59

notna ty argumenty tý matky by mě moc zajímaly. 
A dcera je dobrá.

Online notna
9262 příspěvků moje polička 10. května 2026 14:22

Tabea Matka v podstatě nijak věcně neargumentovala. Říkala, že prostě je ta její dcera zvyklá jíst ke svačině sladké. Nebyly to bonbony, ale nějaké sušenky, brumíci apod., co ostatní děti vnímaly jako sladkost, která se dává ke svačině a není to svačina a oni tím pádem sebou tohle neměly. A v podstatě toto celou dobu mojí dceři velmi klidně odpovídala pořád dokola a vůbec se nepouštěla do debaty o pravidlech a jejich dodržování, což zase naše dcera pořád po ní chtěla. Nevedlo to nikam, akorát naše dcera nabírala emočně na obrátkách. Ukončila jsem to, dceři vysvětlila, že udělala maximum, ale donutit ke změně chování nikoho nelze, když dotyčný nechce. 

Dcera je bojovnice za spravedlnost odjakživa. Docela výzva pro matku introvertku jako já :-) Kdyby nebyla práva o memorování velkého množství učiva nazpaměť, chtěla by je studovat. Jsem teda ráda, že jí to nevyjde. Nese špatně křivdy a nespravedlnost, neumí vůbec intrikovat. By ji to semlelo.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 10. května 2026 14:43

notna Teda ta máma to taky vzala dobře. Ale já to chápu, každé dítě je jiné a prostě oni jsou zvyklý takhle, bohužel. Kdyby moje dítě pilo treba jen šťávu, taky bych řekla, že je každému prd do toho, zda tu šťávu na výletě pije nebo ne.  Jsem rada, ze nejsem učitelka teda...to jsou přesně ty výměny a reseni o nicem, co berou energii;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2026 14:52

Karja no ale zase na škole v přírodě by ty pravidla měli platit pro všechny. Ale taky mi teď syn říkal, že někdo měl sebou volací hodinky, i když je měli zakázané. Prý to měl ten kluk domluvené. Je to těžký. Na jednu stranu mně tohle štve, na druhou si říkám, že třeba to potřeboval pro nějakou svojí jistotu. Syn neříkal, že by je používal, natož aby na nich třeba hrál hry, tak je mi to vlastně fuk. Ale ohledně sladkostí bych tak tolerantní nebyla, tam nějak nevidím žádný důvod.

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 10. května 2026 15:06

Evaeva Hele tak to já zase jako matka dítěte s naprosto katastrofickým jídelníčkem bych důvod i viděla. Teda popravdě si momentálně nedovedu představit, že by syn byl ochotný takhle někam sám jet, ale pokud ano, tak bych si prostě s učitelkou musela dohodnout jiný stravovací režim, protože mě sice nenaplňuje nadšením, že se tak moc živí sušenkama, ale nechat ho umřít hlady taky není úplně řešení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2026 15:23

DruI hm. No asi bych pak čekala, že to jídlo dáš paní učitelce, ne že ho tahá sám z tašky na pokoji. 

Offline Pinot Noir
29626 příspěvků moje polička 10. května 2026 15:41

DruI tomuto taky rozumím, víc než dobře, o těchto případech ale většinou celá třída ví, nepřekvapuje to nikoho a všechno je domluvené s učitelkou.

Online notna
9262 příspěvků moje polička 10. května 2026 15:53

Karja Jj, ta druhá máma to vzala dobře. Jsem měla obavy, jestli na dceru nevyletí, že jí do toho nic není. Ale jinak to nechápu. Myslím, že ve 3. třídě by běžné, zdravé dítě mělo být schopné snášet jistou míru frustrace pramenící z pravidel určených na týden se školou v přírodě. Přijde mi to šílený. Někdo musí mít sladkosti, jiný zase ten mobil u sebe, další musí mít rozsvícené velké světlo, aby se nebál, jenže dalším v místnosti to zase brání usnout. Jak ráda pracuju s dětma, tak tohle moc nedávám. Letos se obdobné problémy objevily už i v kroužcích, který s mužem vedeme a myslím, že tohle dlouhodobě nebudeme zvládat a skončíme po letech s dobrovolničením. Jako zatím jsme vždy vše vyřešili, ale bere to děsně moc energie a podepisuje se to na kolektivu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2026 16:30

notna s těmi strachy se ale blbě pracuje. Těžko si to dítě řekne, že se nebude bát, když ostatní ruší světlo. Je teda pravda, že syn má takhle v kolektivu menší potřebu všech těch různých specialit, ale do hlavy jim nevidíš a věřím, že někdo to prostě zkrotit nedokáže. Ale tohle jsou věci, které řeší rodiče dopředu s učiteli a hledají schůdné řešení.