Vari u nas zase prespavacka ve skolce padla na stejnej den jako prespavacka ve skautu ... kdyby to bylo za sebou, bylo by to lepsi
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Hlásili to ted v sobotu, besídka je tuhle středu. A požadavek na oblečení mi přistál v aplikaci asi před hodinou. Blby to je, navic tam nemuzu poslat aspon treba babicku.
mě se naštěstí povedlo prosvihnout za ta léta jen dvě akce, ale bylo mi to líto dost.
jinak bych tam babičku klidně vyslala. Dítěti bych řekla, že to je taky maminka. ve školce bych nevysvetlovala nic.
Ja dostala prihlasky k letni skolce. V provozu budou dve, kazda dva tydny. Do jedne se to ma osobne odnest tretiho cervna pres den a do druhe ctvrteho cervna. Pak mam pokyn ze skoly k prihlaseni obedu. Prihlasku dostanu osobne na schuzce pro rodice zacatkem cervna a pak ji musim osobne donest 22.6. mezi 14-18 nebo 23.6. 8-11 do skolni jidelny a mit u toho 125 korun hotove na cip. Ehm... jako vazne mame rok 2026? ![]()
Kdo to kdy slysel, ze by se treba dala letni skolka nebo obed prihlasit online. Co ja bych delala, kdybych nemela dite. Bych se asi desne nudila ![]()
continuity Babičky tam samozřejmě jít můžou, ale já žádnou funkční babičku nemám bohužel. Dětem jsem to už nějak vysvětlila, půjde tam sambo a natočí to. Ale brečím kvůli tomu už od soboty no :-(.
Vari já bych to přežila, ale brečelo by to dané dítě![]()
My tyhle věci víme docela dost dopředu, aspoň den, naštěstí. A tatínkové chodí na den matek běžně, loni to naše učitelka pojala jako den rodin, co je v tom samém týdnu, a dárek dostali i otcové
continuity
Zuzuli jojo, čipy se platí hotově. Ještě budeš potřebovat do družiny
A pak třeba dítě bude chtít v říjnu ten čip převést na ISIC jako u nás ![]()
Evaeva tak proc tu prihlasku neposlali uz ted mailem, stejne jako prihlasku do druziny? Proc nam ji daji az na te schuzce? A proc uz ji teda ted nemame a na tu schuzku ji nedoneseme vyplnenou, ze by ji hromadne vybrali? A potrebuju nutne cip uz v cervnu? Same otazky ![]()
A to to dite do te prvni tridy jeste ani nezacalo chodit
Zuzuli já mám pocit, že my jsme všechny čipy vyzvedávali až v září. Do družiny se dělají na jméno. A dají se přečipovat, takže se dají pořídit levněji od rodičů starších dětí. Akorát mně pobavilo, že v té přihlášce do družiny je, i kdy bude dítě odcházet. To v červnu fakt víš
Ale změníš to naštěstí jedním papírem.
Do jídelny jsem synovi čip pořídila, ale spousta dětí čekala do října na ten ISIC a chodily si pro papírky. (Chtěla bych být družinářkou, fakt
)
Zuzuli koukam, ze jsem zcela opomněla jeden segment, ze kteryho by muj mozek mohl vyrobit stres predem!
notna Dost tě lituju. Jak jste to vyřešili? My tu "naši" Číňanku (tedy jednu z nich) nechali zpívat.
Holčička pořád zkoušela se scénářem v ruce a četla. Mluvili jsme o tom každou zkoušku, jak je důležité ten text umět, abychom se posunuli dál. Ostatní už texty dávno uměli, aranžovali jsme pohyb na scéně, pracovali na intonaci a dotyčné asi přišlo hloupé, že s ní to nejde a přestala chodit. Ale ze začátku se pořád omlouvala, že příště přijde. A pak viděla, kde ostatní jsou a ona pořád se scénářem v ruce. Tak pak vzkázala, že má moc učení a nebude stíhat chodit na kroužek a už nepřijde. Museli jsme sice posunout premiéru, ale prospělo to celému kolektivu.
dzizisketa Já jsem beran a žiju v "poklidné" domácnosti se třemi kozorohy. Mno .....
VariJá vím, že tě to mrzí, mě by to mrzelo hodně, jednou jsem to málem prosvihla, ale myslím, že jsem šéfovi pobrečela do telefonu a jel za mě kolega. Takže já z toho sice vždycky vysiluju, ale objektivně vím, že to není důležitý, že je to ten jeden okamžik a důležité je, že pro ty děti ses prostě jindy a pořád;-). Taky mi teď říkala kámoška že má predskolaka a termín porodu na 1.zari a hrozně brečela, že určitě nebude ten první školní den, tak jsem ji taky říkala, že tam třeba možná nebude, ale pak bude ta máma, co může vyzvedávat po obědě a vozit na kroužky, že prostě žádnej jeden den není dulezitej, že důležitý jsou totiž ty všechny ostatní.
Ale já jsem sice chytra, ale besídky normálně obepisuju soukromě učitelky a říkají mi termín 3 týdny předem,v práci z toho dělám hroznou show, že prostě smůla, a když mají děti nějaké to třeba nepovinné vyrábění s rodici ve školce nebo třeba jarmark, normálne to vydávám jako povinnou věc nebo si píšu lékař. Jak vidno, ja si za všechna svoje problémy a přetížení můžu totiž sama!
Pinot Noir Ja jsem to taky uplne poradne nevěděla, dokud se mě nezacaly teď ptat. Ale mam z toho prima historku, když jsem čekala starší, dělila jsem lidi na ,,aha, na červen to cekas, takže blíženec,, a na ,,červen, no to budou narozeninový mejdany, to nechci videt,,. Kolikrát mně prekvapilo, kdo tu verzi c. 2 zmiňoval, takoví vcelku slušní lidi, zubařka, taková seriózní kolegyně, lidi se nezdají, někteří vědí;-)
Karja tři týdny mi na školkovou besídku přijde jako naprosté minimum. My už víme do konce roku všechno někdy od začátku dubna, kromě pasování předškoláků.
Evaeva To my nemáme, máme třeba 10 dní, 14 dní, ale učitelky samozřejmě mají nějakou představu dřív, tak jim vždycky napíšu abych si to rovnou v kalendáři vyblokovala. No příští rok už toho budu mít o polovinu méně, děvčata budou mít úplně všechno společně. Třeba tento týden jsou 4 výjimečne akce, které buď zahrnují dřívější vyzvednutí nebo ranní dopravení na jiné místo či přivstání, to jako hodně ubude no;-)
Karja jo, to my teď máme téměř každý týden až do konce června aspoň jednu věc v pracovní době muže navíc. Tenhle týden hned tři
Tak je to každý rok, začíná to tímhle týdnem po dni matek.
Evaeva Tak to my nastesti ne, jen děti to mají takové pestřejší, tak na to nesmíme zapominat;-)
Karja Já s nima právě taky oběhávám všechny akce, všechny kroužky, nikdy jsem nikde nechyběla, mám to jako naprostou prioritu, všechny pracovní akce odmítám a vlastně kromě hokeje na Spartu nikam nechodím. Včera jsem si ještě zjišťovala, jestli to nejde nějak zrušit a teoreticky jde, jenže bych to musela celý zaplatit a za ty peníze bychom mohli jet všichni na prodlouženej víkend někam do Orey. Takže si připadám o to hůř, že kvůli penězům tam budu chybět. No mám z toho hlavu v pejru, musím se dneska rozhodnout.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje