Potrefenáhusa to nejsou všechno školkové akce, tenhle týden dvě terapie a ta besídka. Pak je do konce roku ještě zahradní slavnost, výlet, focení a to pasování. Schůzka ve škole, schůzka ve školce... Vychází to minimálně na jednu věc týdně.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa Jako ve školce? Oni měli 10 lekcí plavání a 10 lekcí bruslení (ale to je dobrovolné samozřejmě a pro předškoláky či ročník před nimi), k tomu se váže bud brzký příchod nebo odvoz, a pak jakoby furt někde rajzujou, ZUŠ, keramika, hasiči, zemědělské družstvo, kostel, knihovna.... divadlo mají také vícekrát za rok a pak takové ty klasické výlety..Většinou mají přijít dřív, aby stihli bus a tak nějak se vypravit. Škola to samý, ta část akcí teda dělá ve družině odpoledne. O nic nejde a já jsem hrozně ráda, že prostě oni doslova suplují jakoby práci rodičů,, jen mám někdy v tom hokej, co jako co kdo kde zrovna, kde a jestli mají správné věci v batohu;).
Karja to u nás není. Divadlo je každý měsíc a různé výukové akce taky, ale jezdí za nimi do školky. Plavání a další kroužky zvládnou v rámci školky, ale ono stačí pár doktorů k tomu a nasčítá se to. Ten konec roku je vždycky takový náročnější.
Evaeva Akce ve školce a kroužky pro předškoláky mají taky, ale to uplně vypouštím v patrnost, já ani nevím třeba ve které dny je má:D:D:D Jen si to hlídám jakmile je to mimo tu školku, abychom to nezaspali nějak;)
Evaeva joaha, ty akce jakoby ne pro deti nepočítám, to je vážně furt něco, taky jdu odpoledne na nějakou schůzku pro rodiče ke školce. U nás ty ruzny atrakce, divadla apod. jezdej za nima, plavání předškolákům bohužel letos zrušili, protože se rekonstruuje most ve městě, kam naše školka jezdí a objezdova trasa je o 40 minut delší. To me dost mrzi, prijde mi, ze se ty deti tyhle veci spolu učí docela dobre. ale jinak ty skolkovy akce většinou na rodiče nekladou žádný nároky, tenhle týden maj focení a nejakej cirkus, ale odbyde se to v rámci školky
Potrefenáhusa jojo, většina akcí ne. Ale právě ten konec roku je vždycky trochu mazec, stejně jako konec kalendářního roku. A to nás prakticky vytěžuje jen mladší![]()
Karja jo jasně. Na kroužky nosí nějaké věci, ale s tím nemám problém, blbý jsou ty nestandardní akce, doktoři atd.
U nás jezdí školka hodně na výlety, zrovna včera byli v Poděbradech vlakem a lodí, a Viktor tam ochutnal (a snědl) rohlík posypaný mákem. Teď abych jezdila pro rohlíky do Vilémova pekařství do Poděbrad! ![]()
napiš Čuprovi ať je zařadi.
Před asi 14 dny mi přišel dotazník, co by měli pridat do sortimentu.
Potrefenáhusa To plavání je super, mladší dceři to loni nevyšlo,bylo hodně starších dětí, co měly přednost, ale kamarádky holčička chodí plavat už letos, je jí pět, příští rok v předškolácích, a škola by měla, pokud obec nebude dělat tlaky na hrazení busu, plavat každý rok, tam si tedy ty lekce doplácíme, hrazené jsou samozřemě jen dva ročníky, ale to není tak velká částka ta samotná lekce. A to mi přijde jako velkej luxus, někomu to vyjde na 7 let kurzu! Kdo to nesnáší, tak je to teda blbý no, ale takové děti můžou zustat ve škole, nemusí zustavat rodiče doma.
Pinot Noir No snad nebude podmínka, že je jí jen na parníku....:D Ale gratuluju, snad najdete nějak stejnej;)
Karja mne to fakt mrzi, uz loni stala ta doprava vic nez ten kurz (a jeste se nejak doplácelo, protoze v průběhu zavřeli ten most) a letos to kvuli tomu tipli uplne. Ale tyjo, nechapu, proc nejezdi nekam blíž, jestli se to musi nasmlouvat nejak hodne dopředu? Jezdili 30 km, bazény jsou i blíž
Potrefenáhusa to si myslím, že nemusí, ale třeba tam není volno, nebo nějaká ta plavecká škola...nevím. školkové plavání máme v takovém minibazenku, tam se jezdí klasickou linkou busu, to jako věřím, že bus na 30 km by se teda ve školce nevybíralo no, to jsou fakt pálky....
Karja Potrefenáhusa u nás plavou celý předškolní rok, ale syn, jinak vodomil, se v tomhle bazénu strašně bojí:( Starší tam chodí odpoledne, takže by mohli chodit spolu, a to taky nedává. Je to náš nejbližší bazén pro tyhle větší děti, příští rok budu asi chodit s miminem taky tam. Mladší se plavat asi naučí až ve škole, nemám kapacitu ho vozit jinam.
Tak já se srdečně směju, že bych měla ze školky jakýkoli plán akcí tři týdny dopředu...U nás nezřídka napíšou večer předem, že "zítra jdeme na čarodějnickou stezku, děti mohou příjít v kostýmu"
tak to ignoruju.
Besídky oznamují tak 3 dny předem, ale možná se to zlepší, teď oznámili přespávačku dokonce 10 dní předem, ale je to z pátku na sobotu a děti je nutné vyzvednout v sobotu do 9 hodin, tak to bude bez dceřiny účasti. Stejně po tom nijak netouží.
Mohučanka mně tohle přijde jako hrozná neúcta k životu té rodiny. Nemůže se to takhle točit kolem školky. Moje děti na ty akce chtějí, hodně by je mrzelo, kdyby nemohly jít, ale ze dne na den to neumím ani jako matka na mateřské
U nás jezdí školka hodně na výlety, zrovna včera byli v Poděbradech vlakem a lodí, a Viktor tam ochutnal (a snědl) rohlík posypaný mákem. Teď abych jezdila pro rohlíky do Vilémova pekařství do Poděbrad!
nebo jim napiš, že nutně potřebuješ jejich recept. ![]()
Gratuluju k snědení rohlíku a přeju, ať je jich ještě spousta!
Teď jsme strávili týden a půl s jinou rodinou, mají 3 děti, 2 holky a kluka. Ta starší páťačka když něco chce a nejde to hned, tak mluví jak 3letá, normálně bych jí nabídla dudlík, mladší šišlá celý den, a kluk co je taky druhák jak naše starší, tak ten pro změnu řve jak siréna, ale celý boží den. Na jeho obranu, když něco chtěl po rodičích, tak ti většinou zareagovali tak po pátém mamááááá, dřív ani tužku. Naše děcka mají mobil povolen na duolingo, apku do školy na AJ a šachy, jejich měli mobil imrvére přilepený k ruce, no bylo to velice náročné. Našim jsme museli poměrně záhy vysvětlit, že takto ne, protože jejich chování začali kopírovat celkem rychle. Ještě že spolu jezdíme jen jednou za rok:D
Holky pražské, běžte to podepsat, I když máte děti ještě ve školce. Já jsem podepsala, i kdyz už mi to nijak nepomůže.
Lukasko mal včera prázdny tanier z druhého (boli strapačky s bryndzou), tak som si myslela: a) dal z nich nejakému spolužiakovi; b) vypytal si 2 ks strapačiek. Tak som sa ho na to opýtala, tak že si vypýtal bez bryndze, a tie strapačky s trochou slaniny zjedol! A v nedeľu si dal zemiakovej baby od babky.
rasaNori ja jsem ted o vikendu mela starsi vnoucata a kdyz skoro sestileta spustila takovym tonem betolete Mě studí ouškááá, mě bolí nosánééék, tak jsem teda tise polkla slinu, ale jezily se mi z toho chlupy ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025