Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2026 20:32

brrr jo, věřím, že s těmi většími to půjde líp. Aspoň přes ty úplatky

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 12. května 2026 20:34

brrr u nás to vzpomínání se slzou v oku právě nenastava. Moje děti jsou dlouhodobě názorově stabilní, když řeknou ne, tak se občas nechají uplatit, ale pozitivní emocí to z nich nevydoluje.

Kolik peněz za sushi mě stála příprava na přijímačky jsem už milosrdně zapomněla. Určitě to bude víc než ty přípravné kurzy. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 12. května 2026 20:45

Pinot Noir Rohlík super!!

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 12. května 2026 20:56

continuity Jo, nechte je doma a můžete jet dvakrat;-). No je to tak, teď to mají asi jinak;-)

Evaeva Tak hřiště nám už starší odmítá zasadne, jako s kámošema OK, ale dřív jsme jezdili na nějaké větší hřiště spolecne a to už vůbec. Hlavně sambo se neumí preorintovat, ze ty děti rostou, hrozně rád by s nimi někam vyrazil, ale proste nějak nechápe, že ty děti už zrovna o ten cíl hrist nemají zájem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2026 21:05

Karja jenže on má ještě dva mladší sourozence a ti o to stojí. Takže dokud nebude ochotný zůstat chvíli doma, tak má bohužel smůlu. S kámošema je to samozřejmě nejlepší, jenže s dětmi ze třídy se neumí domluvit, navíc mi přijde, že nikdo z nich moc ven nechodí, takže akorát občas se sejdou s bratrancem a sestřenicí. No ale docela často se nakonec zabaví sám nebo s mladším, případně s jeho spolužáky, krásně si hrají, takže to úplně není, že by ho to nebavilo nikdy. Ale když nemá náladu, tak frflá a frflá. 

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 12. května 2026 21:16

Evaeva No jasně, to se musí podřídit, to je jasné. My u nas hřiště pořádné ani nemáme, takže jsme třeba o víkendu nebo po školce jeli autem na nějaké hezké, tak to teď už neděláme. Dcera už chodí ven sama, právě se buď domluví nebo jde na blind a někde někoho splaší, tak tu mívám tu mladší lichou

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 12. května 2026 21:35

Když si děti tak jako stěžují, že je pobol8va ucho, dáváte hned Nurofen/ibuprofen nebo čekáte? Ja jsem teda minule dala, že si říkám, že je to protizánětlivé, že by to mohlo něco lehčího i rozehnat....ale nevím no

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 12. května 2026 21:37
Reakce na Karja:

continuity Jo, nechte je doma a můžete jet dvakrat;-). No je to tak, teď to mají asi jinak;-)

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 12. května 2026 21:39
Reakce na continuity:

No tak asi se může stát, že upřednostni spolužáky před Japonskem. a budou se ptát spolužaček, jestli tam chtějí jít. To by jeden fakt zbláznil. Nechám je doma obě a poletíme do Ameriky na národní parky.

​To se klidně může stát, můj muž takhle kdysi upřednostnil kamarády před round tripem s rodiči po Austrálii, podle mě ještě nebyl plnoletý. Musím teda říct, že všichni kamarádi (jsme) si ťukali na čelo

Offline Gatita
8553 příspěvků moje polička 12. května 2026 21:40

Karja ja hned kapu do ucha atb kapky, porad doma nejaky ten otobacid mame. A davam teda i ten Nurofen, kdyz si stezuji vecer na bolest. A hlavne hrotím, aby poradne smrkali, obcas vytáhnu odsávačku (ano, dodnes neumi pořádně smrkat ani jeden). Jinak jsem s leky dost zdrženlivá, ale to ucho vždycky nějak rozeženeme hned v zacatku. 

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 12. května 2026 21:43

Gatita zkuste respimer, jestli by se nechali, to mi prijde uplne zázračný, vypláchne to strašlivý hnusy oproti odsávačce a je to rychly 

Nase i souhlasej, odměnou je pozorování zelený nudle odplouvajici ve vane 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 12. května 2026 21:47

Mohučanka tak oni už to mají s cestováním jinak, asi si neumí ani představit, že cestovat třeba dlouhodobě nepůjde (my to nějak šolichali i o COVIDu, jak to šlo).

Zas starší má na podzim dva týdenní zahraniční výjezdy se školou (ani v jedné z těch zemi jsem pořádně nebyla), v létě dva týdny dovolené + týden se skautem na plachetnici + týden tábor. Kdyby nejela s námi do Japonska, vcelku nic se nestane. 

S mladší pořád jezdím dost, starší to chvíli nějak komentovala, ale na výběr dostane vždy. Akorát nebudeme sedět doma, protože ona jela radši se skautem. 

Offline Gatita
8553 příspěvků moje polička 12. května 2026 22:01

continuity my jedno takové frflavé dítě máme, všechno špatně, nikam nechce, a když musí, postará se, aby trpěli všichni.Má to tak od narození. Někdy to je jako u Pinot Noir , že se to v průběhu zlomí, začne si to mírně užívat a za půl roku ho slyším líčit babičce, jak to bylo naprosto úžasný a nejlepší. Většinou je z toho ale trestná výprava a utrpení pro všechny kolem. A já ještě nechci rezignovat a nechávat ho doma, chci si to s ním trochu užít, tak holt riskuju a působím nám v 50 % případů muka. Ale za těch úspěšných 50 % to stojí . A je to teda nevyzpytatelné, někdy je hrozné fiasko program, kterým jsem je chtěla překvapit a potěšit (např. ve Winter Wonderlandu to byla se starším trestná výprava), a naopak úspěch největší neco, kam jsem chtěla hlavně já a počítala jsem s protaženým obličejem  (balet v ND). V přírodě je to většinou ok, ale je kolem toho taky kolikrát dost stresu, tak jsem nás v tom líčení od Rasy trochu poznávala. 

Offline Gatita
8553 příspěvků moje polička 12. května 2026 22:02

Potrefenáhusa když ja se to bojim snad i vygooglovat

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 12. května 2026 22:11

continuity jo, já si to pak uvědomila, že je jiná doba než před 25 lety. Ale Austrálie...

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 12. května 2026 22:26

Gatita oni ani nefrflou nějak generálně, jsou aktivity, které je baví hodně, akorát každou jiné.

Někde na hornatém teplem ostrově se to sladit dá, ale o Norsko se vůbec nebudu pokoušet. To Japonsko by taky šlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2026 22:31

Karja já dávám nurofen, ale teď se třeba ukázalo, že to fakt nic nebylo, ale trvalo to třeba pět dní. Souběžně s tím mořskou vodu a i nasivin.

Jinak my právě na hřiště chodíme skoro každý den a letos to blbě vychází, že mají kroužky buď jeden nebo druhý, tak to se starší a mimiňákem trochu nudí. A zároveň nemůžeme nikam dál, protože musíme za hodinu vyzvedávat. Ale ve výsledku je to tak dvakrát týdně. Tak mu vždycky připomínám, že já jsem se s ním na hřišti pronudila dlouhé hodiny a že tam taky chodil, když byl malýA že si může nosit třeba knihu (nesnáší čtení). Ale často právě zmizí s lanem na nějaký strom nebo si půl hodiny kope v písku tunely, takže zas takové utrpení to není

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 12. května 2026 23:35

Evaeva No jasný, však to jen zkouší;), škoda, že tam nepotká nějakého stejně týraného spolužáka:D:D:D. No já myslím, že já starší už na žádnej kroužek jen tak nedokopu, jak poznala, že se může takhle venčit sama a vždycky někoho splaší, tak se bude bát, že jí něco uteče....V neděli si šla sama na procházku a říkal mi jeden starší kluk soused, co ji potkal, že prej říkala, že je na procházce, protože jí nasrala segra.... Tak se to už asi učí rozcházet....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2026 23:44

Karja u nás naopak kroužky frčí. On se docela rychle zkamarádí, ale těch starších dětí moc nepotkáváme, v jeho věku je to asi hodně družina do půl páté, kroužek a rychle úkoly. Docela si změnu slibuju od čtvrté třídy, kdy u nás už družina neníNěkdo teda ty partičky má, on bohužel ne a na blind sám ven nepůjde.

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 13. května 2026 06:27

Gatita neboj, jde to i jemně, za chvíli je to odbytý a ty rýmě to strašně pomůže, my to používáme už celá rodina, i jak se ty dutiny prohrejou, vysmrkáš i to, co jinak nejde, je to fakt strašně ulevny a pochopily to i děti (víceméně). Je to i efektivnější než konvicka 

ta odsávačka je proti tomu fakt vopruz