brrr protože jinak je to s něma fajn, děti si rozumí tak že za ten týden a půl byly přesně 2 konflikty, což je docela zázrak, jen prostě na nejstarší leze puberta a trochu se to komplikovalo. Navíc jsme vyplouvali za mizerného počasí, jejich 3 kusy blily jak aminy, takže částečně jsem ten odpor k plachtám chápala. Ale ke konci už to bylo velmi intenzivní, po 2 týdnech většinou mám chuť vynést v zubech jak mého muže, tak vlastní děti, natož cizí. A na jachtě je to kurňa omezený prostor![]()
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka Takhle jedna moje kamarádka na začátku devadesátek odmítla jet s rodiči do Izraele, lituje toho dodnes. ![]()
Proč mají školky v jedné městské části, tedy se stejným zřizovatelem, různý systém platby za prázdninový provoz? Proč když do jedné to jde poslat na účet, do druhé je to nutné zanést osobně hotově, v předem určených dvou dnech? A jaktože mají každá jinou výši školného a stravného? Kupodivu školka, kde bude Šárka jen pět dní, vychází o víc jak dvě stovky dráž, než jiná, kde bude dní sedm.
Jen povzdechnutí, nečekám, že by tuto záhadu někdo rozřešil.
dzizisketa no výši stráveného a školného si určují MŠ sami v rámci daného MČ. Tak v té dražší asi bude mít Šárka hezčí hračky a k obědu lososa ![]()
Dneska byla školková besídka k svátku matek.
Paní učitelka měla proslov,jak nám zazpívají a přednesou hezké básničky a písničky. A Šárka k tomu pěkně nahlas,aby ji nikdo nepřeslechl, dodala: "Až se z toho rozbrečíte!" ![]()
Samozřejmě nemohla chybět maminkovská doplňovačka, musím uznat, že mou oblíbenou činnost a nejčastější hlášku zná Šárka přesně ![]()

Byli jsme dneska s detma na veterine a ti smradi tam vyváděli tak strasne, ze bych je nejradši ztloukla na jednu hromadu (hlavně malej smrad, ale jedou v tom obě)
v pátek jedem na dovolenou, to snad ještě někde poridim kšíry a vodítko ![]()
Potrefenáhusa doporučuju spíš roubík a svěrací kazajku ![]()
![]()
Evaeva svěrací kazajku pro mě!
Ja nevim, jak jsou spolu nekde, jsou jak posedlý
dzizisketa Jaký kalhoty? Nepotřebujeme je taky? ![]()
Byli jsme dneska s detma na veterine a ti smradi tam vyváděli tak strasne, ze bych je nejradši ztloukla na jednu hromadu (hlavně malej smrad, ale jedou v tom obě)
v pátek jedem na dovolenou, to snad ještě někde poridim kšíry a vodítko
a nebylo by lepší s dětmi do dětské ordinace ?![]()
Lukáško už tiež tento rok prejavuje odpor k vikendovej turistike, obvykle to nazvem 'turistická prechádzka ' a pritom sa mu tam páči.
dzizisketa To je hezky, dneska dcera přinesla něco podobného a bylo tam, maminka má ráda kafe, tak to ho mami aspoň namaluju;-)
No bylo to (neúspěšneé) krocení dive zvěře
Synek do maminkovské doplňovačky napsal že nejraději vařím guláš (nedělala jsem ho tak rok) a ubral mi 7 roků, abych si připadala mladší ![]()
Holky pražské, běžte to podepsat, I když máte děti ještě ve školce. Já jsem podepsala, i kdyz už mi to nijak nepomůže.
Díky, podepsáno a přeposláno kamarádkám.
Stačilo pouhých sedm měsíců a dítě odchází do školky celkem rádo. No mladšímu nestačilo pomalu ani pět let, tak je to vlastně úspěch![]()
Evaeva to je strašná úleva, když tu školku zvládnou...naše ted bude přecházet z dětské skupiny do školky, nakonec zustane ve stejne instituci, půjde s ni i část současných dětí a v úterý byla informační schůzka a přesně tam s námi (starými mazáky s dětmi v dětské skupině) byli rodiče budoucích novych skolkacku plni obav, jedna pani tam i plakala ![]()
ja obavy nemam, myslim, ze ten prechod mezi vetsi deti zvládne a bude s ni ve tride i jeji současná nejka, tak snad to půjde hladce jako doposavad
Potrefenáhusa já jsem teď ve fázi rozhodování, co dál. Momentálně se víc přikláním ke státní školce, protože je flexibilnější, chodíme tam teď za mladším, takže zná to prostředí, navíc by měl mít jeho paní učitelky, které jsou jednak skvělé a jednak je, opět, zná. Navíc tam půjde i hodně dětí, které zná z ds nebo ze cvičení. Ale obavy trochu mám, je to fakt prtě, neumí se obléct, není mu rozumět... a v MŠ se s ním nebudou mazlit tolik jako, kdyby chodil do DS, kde by byl nejmladší ve věkově smíšené skupině, tj. nejmenší drobeček. V MŠ taková privilegia mít nebude. Kluci šli až o rok později, to jsem už taky obavy neměla. Plánuju teda, že bude chodit třeba na tři dny v týdnu.
Evaeva mne to u nas nakonec prislo snazsi kazdej den, ze je to proste furt stejny, max se dohadujou, jestli veze tata nebo mama. Starsi jsem původně chtěla vyzvedávat po o, ale byl to takovej mord ji stejne po skolce dotáhnout domu a pak uspávat dohromady batole a mimino, často usnuly fakt pozdě a večer se natahovala večerka.....ze jsem ji tam velmi brzo nechávala i spát, protože vyzvednout si po 3h odpočatý dítě bylo nejlepší. S mladší podobně, zkraje jsem ještě nepracovala a první měsíc ji vyzvedávala po obědě, ale stejně mi vytuhla v autě cestou domů.
starsi je v ty školce zpruzena až ted, podle me už stříhá metr, paní učitelka je prý "otravna" a "rozkazuje dětem" (=nutí je uklizet), doufam, ze školu nevyhodnoti jako ještě otravnější (nemuzu ji to slíbit)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje