Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9262 příspěvků moje polička 15. května 2026 11:36

Evaeva Pro sovu rozhodně. Ale vtipný to bylo, když na veletrhu střednícho škol pokaždé položila otázku na rozvrh a pak až další, podle mě důležitější, dotazy. V podstatě si díky tomu dodnes pamatuji hlavně začátky výuky všech gymnázií v Brně a okolí :-) /s nadsázkou/

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 15. května 2026 11:40

Tabea Je super, že jsou si schopni definovat vlastní potřeby.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 15. května 2026 11:43

Teda v Praze takto. Mazec. Je mi jich fakt líto a tiše doufám, že se dostanou všechny kamarádky. 

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 15. května 2026 12:07

continuity Tak super, tak to bude slavit až do prázdnin nějakým nezřízeným volnem:D:D:D

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 15. května 2026 12:34

Tento týden jsem měla takový debilní, dva dny od rána do večera pryč, budu mít odpracováno 50 hodin, dost restu tahnu do příštího týdne, který bude vypadat obdobně, těšim se, až po třetí hodině zavřu oči a někam se uklidim, nejlíp někam uplně jinam a prostě vypnu.......:D. A my shodou okolností máme nějakou přespávačku domluvenou dětskou a sambo mi říká "takhle živé dítě jsem ještě neviděl". Ty vado, jako říkal, že je bude hlídat on a tak, ale stejně....Držte mi palce, ještě někoho přitáhne domů ta starší, ale ta má kamošky takové jako celkově spíš klidné. 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 15. května 2026 13:54

continuity Super, gratuluju!

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 15. května 2026 13:57

Mladší mi včera říkal, ať ho vzbudím dřív, že jde na sedm na angličtinu. Když jsem se podivila proč, když už to B2 má, tak prý se začínají připravovat na C1. Pevně doufám, že mu vydrží nadšená paní učitelka a nadšení pro věc i v dalších (pubertalních) letech.

Offline Myrtila
5190 příspěvků moje polička 15. května 2026 14:38

continuity Gratuluju, že to máte úspěšně z krku

A zároveň jsem se podívala na tabulku nejnižších bodů potřebných pro přijetí, moje "rodné" město, kde jsem chodila na gympl, vs. Brno, a v Brně je potřeba cca dvojnásobek bodů oproti maloměstu, to je masakr. Prahu jsem radši nezkoumala. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 15. května 2026 15:55

Myrtila to ti řeknu přesně: na jeden gympl 81 bodů a samé jedničky. Na druhý 72 a samé jedničky, středočeský gympl 59 a vysvědčení se nebere v potaz. 

No nakonec se nekam dostali všichni ze třídy, u dvou kluků výsledek neví. Tak mi spadl kámen. 

Je to špatný, ale zas legendy jak se nedostalo nikam dítě s 90 body z JPZ bych nebrala vážně a pokud ano, tak je to extrémně nešikovná volba těch škol. 

Offline Gatita
8553 příspěvků moje polička 15. května 2026 16:11

continuity ale stejně je to blby, když i nesprávná volba může vést k tomu, že se nedostaneš fakt nikam v těch 15 letech. To abych se jako rodič bála, že to podělám už na přihlášce, že si blbě zanalyzuju výsledky za posledních X let, kam je jaký nátřesk  a jak se to v čase vyvíjelo.Vim, ze jeden rok byl nevídaný přetlak i tady na zdejším nijak prestižním gymplu, ze si lidi  rekli, ze tu bude vetsi sance. A pak se ten zájem přelil na sídliště vedle. To se teda týkalo víceletých g., kam se hlásili známí. Ale už nevim, za jakého systému to bylo. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 15. května 2026 16:21

Gatita

Problem špatné volby lze zmírnit větším počtem přihlášek, ale to má svoje limity. 

Těch škol, kde je fakt hrozně těžké se dostat a potřebuješ víc než 90 bodů není zas tolik ani v Praze. Druha věc je, že realisticky potřebuješ 75 bodů, což je pořád hrozny, když jinde stačí třeba půlka. Jedna spolužačka se třeba dostala až na Kladno, nadšená z toho není, ale alespoň je na gymplu.  Takže problém to je a veliký, ale vyráběním fiktivních premiantů se tomu nepomůže. 

Offline Myrtila
5190 příspěvků moje polička 15. května 2026 17:19

continuity Tak Brno je velice podobné, cca 70-82 bodů. Ten "můj" gympl potřeboval asi 43. 

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 15. května 2026 17:33

continuity gratuluju k SŠ a blbě se tedy zeptám. Dcera je teď v 6.tride, už mám tuto problematiku studovat nebo to nechat až na začátek devítky?  Bydlíme v krajském městě a představu zatím nemá, na 6lety gympl se nechystá. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 15. května 2026 19:05

JankaM

V osmičce bych začala zlehka řešit, jestli chce na gympl nebo na obchodku. Akorat bych hlídala známky. Ted se berou obě vysvědčení z osmičky + první pololetí devítky. 

Jinak stačí vše až v devítce, já nejsem moc zastánce to řešit léta předem, akorát jsou z toho všichni víc vystreslí. Začli jsme první kroky podnikat v listopadu, vážnější příprava od půlky ledna a myslím, že toho stresu bylo i tak až dost. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 15. května 2026 19:06

Myrtila jo Jihomoravsky kraj, je taky problém. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 15. května 2026 19:09

Jinak byl dost přetlak i na SOŠ, synek od mužova kolegy se nedostal kam chtel s 58 body, na ucnak s maturitou nestačilo 41 v Bolce.

Tolik k těm hejtum, že můžou na řemeslo. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 15. května 2026 19:45

continuity

V Bolce na škodováckou? Hustý.

My jsme včera absolvovali křest básnické sbírky. Měla jsem velkou radost, jak to dítko zvládlo

Jo a mimochodem jsme si koupili stan ten MSR. Tak uvidíme, jak to bude fungovat.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 15. května 2026 19:46
Reakce na brrr:

Mladší mi včera říkal, ať ho vzbudím dřív, že jde na sedm na angličtinu. Když jsem se podivila proč, když už to B2 má, tak prý se začínají připravovat na C1. Pevně doufám, že mu vydrží nadšená paní učitelka a nadšení pro věc i v dalších (pubertalních) letech.

​Je dobrej!!!

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 15. května 2026 20:12

continuity Tak gratuluju, že budete mít obě mláďata na jednom ústavu. Budete to mít jako rodiče jednodušší protože už víte jak to tam chodí ;o)

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 15. května 2026 22:56

continuity děkuju, ja jsem právě spíš ten neřešič tak abych věděla kdy začít, neznám ten současný systém, body atd., jen co jsem pochytila tady. Tak ono se to za ty cca 3 roky může zase změnit.