Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:44

Evaeva continuity 

No nevim. Vždyť i v Praze je to dojíždění kolikrát dost dlouhý (a to říkám jako nedávnej účastník srazu základky kdy jsme vzpomínali na to, jak spolužáci od třetí třídy dojížděli třeba z Krče, Hloubětína... na Vinohrady!) A to před padesáti lety kdy nebylo ani metro Tak někomu to stojí za to...

Takže dneska už mi to vůbec nepřijde. Navíc bych předpokládala, že ty body/hodnocení budou všude stejný, jinak se mi to nezdá fair

Offline Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:46

barbucha no ty body a hodnocení jsou všude stejný 

ale fér to neni, to mas pravdu 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:48

Evaeva

Politické řešení to samozřejmě má. Ale nikomu se do toho nechce. 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:53

barbucha Potrefenáhusa

fér to neni a je to naprosto šílené. A to bych měla být vysmátá, protože z mého okolí se všichni někam dostali a většinouve i tam, kam chtěli. Ale v pořádku mi to nepřijde ani tak. 

Jsem si řekla, že to budu tlačit (třeba i tou petici, co jsem sdílela), protože se mě to sice už osobně netýká, ale řekla bych, že jako společnost to jednou odsereme všichni.

(A pak se tu dočtu, že to stejně nemá řešení. )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 19:30

continuity jaký? Praha vždycky bude centrum středních Čech 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. května 2026 21:21

Evaeva

Píšu je v příspěvcích výš minimálně dvě: Sloučit ty dva územní celky, nebo změnit parametry financování (to půjde asi snáz).  Souběžná možnost je vyřešit školní dopravu tak, aby to do sousední vesnice nebylo přes Prahu dvě hodiny. 

Třeba ti politici placení z našich daní vymyslí ješte něco jiného, podstatné je, že teď není ani ochota to řešit. 

Nebo lze rezignovat a doufat, že zrovna moje dítě se dostane nebo zaplatit školné. Společenské dopady to však neřeší vůbec. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 21:45

continuity já ale teď nemluvila o řešení počtu míst na SŠ/uchazečů. To se samozřejmě řešit musí (mělo by). Tak možná si musí politici připustit, že Praha je to centrum i pro středočechy 

Offline Myrtila
5190 příspěvků moje polička 20. května 2026 04:57

continuity Evaeva Tohle je stejné i v Brně a okolí, teď jak jsem koukala na výsledky, jsem zjistila, kolik a kde ty gymply vlastně jsou, od nás je nějak rozumně dopravně dostupný jeden, samozřejmě v Brně, na té naší straně. Oststní jsou vždycky ještě kus cestování přes Brno. A pak je tu další jeden ve vedlejším městě, vzdálený cca jako ten na našem kraji Brna, ale přímý spoj jede jednou denně tam a jednou zpět, v ne zcela vyhovující časy, a jinak je to se 3 přestupy 1,5 h a zahrnuje to i vlak (nebo dva). To už je fakt lepší jezdit na druhý konec Brna. 

Offline Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 20. května 2026 06:31

Myrtila ten stredoceskej kraj ma tu obří díru uprostřed, tak je to i logicky jezdit tam, kam je přímý spojeni. Zrovna my tu teda máme gymply s dobrým spojením dva stredocesky a jeden v ústeckým kraji (od nás z města ale s přímým busem), no ale tak to jsou gymply, na ty negymplovy střední školy asi všichni jezdí do Prahy (znám tu teda středoškoláky jen 4 a do Prahy z nich jezdí 3, do centra je to s jedním přestupem hodina a taky to jezdí)  

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 20. května 2026 06:49

Navic je celkem znama vec, ze v regionech, vcetne stredoc.kraje, je silne lobby prumyslu proti novym stredim skolam. 

Offline Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 20. května 2026 08:23

Az se tady bude vybírat střední škola, tak bych nejradši něco na vlaku, protože nevim, jak v ostatních krajích, ale v okolí Prahy je ta auto doprava zvlášť v těch špičkách naprosto tragická, na papíře to vypadá hezky, ale v reálu ten autobus vůbec nepřijede, protože někde stojí v zácpě, tady je úplně pruserovej exit z dálnice, dva kruhace za sebou, kdy to pak stojí ve všech směrech, takže třeba Mělník rovnou škrtám z nabídky

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 20. května 2026 09:52

Potrefenáhusa na Kladně je střední pedagogická, i zdravka, které jsou v Praze totálně přecpané (jsou ha tom hůř než ty gymply). Plus nějaké průmyslovky, ale tohle mě tehdy zaujalo.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 20. května 2026 09:54

Myrtila v Brně to dojíždění tolik nevadí, protože to řeší vše Jihomoravský kraj. Takže jeden balík peněz. 

V té Praze je to základní argument všech pražských radních pro školství jak tady byli. Samotná Praha má míst asi o tisícovku víc než děti, takže tvrdí, že oni mají splněno. Akorát to odnášejí pražské děti. 

Offline Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 20. května 2026 10:03

continuity treba zrovna na to Kladno je to od nás skoro hodina, protoze to vymetá všechny ty prdele při cestě :-) (včetně nás) 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 20. května 2026 10:54

Potrefenáhusa to asi fakt záleží, kde přesně bydlis. Ale z Kladna na gympl mých dětí je to MHD taky hodina, pokud nebydlis hned u nádraží. Ani autem to ve špičce o moc lepší nebude. 

Offline Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 20. května 2026 11:29

continuity Jj, ja na Kladno vůbec orientovaná nejsem, tady je nejsnazší proste ten směr na Prahu (jsme uplne na druhý straně okresu) 

tim autem/autobusem je to ve špičce zcela naprd, ja pak tu hlavni cestu ku Praze jedu vlakem, ta trať je hodně vytížena, takže ma taky svy mouchy, ale v 99% případů to proste cca bez zpoždění jede 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2026 12:16

Potrefenáhusa moje spolužačka jezdila do školy akorát z Chuchle, ale měla od rodičů předepsanou omluvenku na pozdní příchod bez data.

Offline Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 20. května 2026 12:22

Evaeva jak dlouho to jezdila? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2026 12:33

Potrefenáhusa Ne tak dlouho, dvacet minut na smícháč busem nebo vlakem, akorát že vlak věčně zpoždění a bus v koloně na strakonické a pak 10 minut metrem.

Offline Potrefenáhusa
38536 příspěvků moje polička 20. května 2026 16:54

Evaeva to jeste jde