Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 18. května 2026 21:31

Ty jo, tonje dneska den, jedině štěstí v neštěstí bylo, že mě napadlo zatáhnout práci a přijet domu včas...protože obě děti mají mít na zítra toho povestneho mimozemstana, ty jo co je to za den(!?). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2026 21:39

Lamicka tvoje nejlepší vysvědčení A moc důležitá chvíle pro toho kluka.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 18. května 2026 21:57

Karja Evaeva ano, snad bude kluk bude v pořádku. Rodiče nechtějí konat, zlehčují situaci, ale byla jsem si pro rady u odborníka a cesty k pomoci jsou (aby nepotřeboval souhlas rodičů). To co dneska musí řešit náctiletí, s čím se setkávají, to by porazilo dospěláka. 

Offline Aranel
6525 příspěvků moje polička 18. května 2026 22:01

Lamicka

Karja To teda taky nevím, Světový den želv je až v sobotu například

Offline žluťásek
8823 příspěvků moje polička 18. května 2026 22:19

Lamicka tyjo, hned jsem tu hledala srdíčko, že ti to olajkuju. To je fakt krásný

Offline Catherinne
10772 příspěvků moje polička 18. května 2026 23:06

Lamicka nej...

Offline Karja
44332 příspěvků moje polička 18. května 2026 23:36

Aranel Ano to vychází, to bude moje sobotní tempo;-). 

Lamicka Tak snad to dobře dopadne;-)

Offline Potrefenáhusa
38608 příspěvků moje polička 19. května 2026 05:56
Offline Garfie
28333 příspěvků moje polička 19. května 2026 10:37

Lamicka Nejlepší kompliment! A srdce i za toho spolužáka...

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 19. května 2026 10:47

Lamickatak to je skvely

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 19. května 2026 14:04

Jj, na tohle budu myslet, až zase bude protáčet oči a myslet si, že jsme nesnesitelní

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. května 2026 16:39
Reakce na continuity:

Myrtila to ti řeknu přesně: na jeden gympl 81 bodů a samé jedničky. Na druhý 72 a samé jedničky, středočeský gympl 59 a vysvědčení se nebere v potaz. 

​To je naprosto šílený. Ten rozdíl mezi pražským a středočeským se zdůvodňuje jak?!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 16:58

barbucha menším zájmem, resp. více místy na míň dětí. Ta bodová hranice je prostě poslední dítě, co vzali. Takže když se jich na 30 míst hlásí 500, potřebuješ (pravděpodobně) víc bodů než, když se jich hlásí 100.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. května 2026 16:59

barbucha no je to počtem uchazečů. Pražští politici říkají, že pro pražské by bylo míst dost a nebudou platit školy pro středočeské studenty. Středočeský kraj je rád, že jejich děti studuji za pražské peníze a všichni svorně napříč politickými stranami doufají, že to vysedi. 

Spádovost navrhovaná Prahou je samozřejmě kravina, ale změna toho jak se platí za studenta - třeba na hlavu místo obecného RUD by možná prospěla k lepší motivaci všech. 

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:12

Evaeva continuity 

Vidim že jsem sto let za vopicema. To ty středočeský gymply mají tak blbou pověst (=počet přijatejch na VŠ potom), že tam nikdo nechce? I za cenu dojíždění...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 17:16

barbucha asi nejde úplně o pověst. Z kraje Prahy třeba zkusíš gympl někde tvým směrem, ale jezdit třeba hodinu přes Prahu a pak ještě půl hodiny někam dvakrát denně...

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. května 2026 17:32

barbucha

já ti nevím, starší má pomalu půlku třídy z Kladna, přitom kladenský gympl je na první pohled úplně cajk, i co jsem si zjišťovala reference, že bych kvůli tomu děcko honila 2x hodinu denně autobusem. Včetně třeba jazykových certifikaci. 

Ale taky se tam všichni nedostanou, jen stačí min bodů. 

Offline Vari
2204 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:16

To je těžký, bydlim ve středních Čechách, do půlhodiny, čtyřiceti minut cesty MHD mam docela dost slusnejch prazskejch gymplu, ale nejbližší stredoceskej statni gympl je MHD 2 hodiny. Takze pokud se nic novyho nepostaví, deti taky poslu do Prahy.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. května 2026 18:29

Vari

Tenhle případ chápu, já si vlastně myslím, že i ti kladeňáci můžou do Prahy (s malým dovětkem, že je pošleš tam, kam se dostanou, odhadla bych, že zrovna váš ročník do kvůli těm zrušeným odkladům dost zasáhne). Ale co by bylo fajn upravit RUD nebo obecně příspěvek na školství, aby to platil ten kraj, kde dítě nebo jeho rodiče bydlí. Nebo prostě sloučit Hl. město Prahu a Středočeský kraj do jednoho správního celku. Ale teď je situace úplně na hlavu a žádná změna přijímacího řízení to nevyřeší. 

A ještě by teda stalo za úvahu, aby Středočestí tlačili svoje politiky k nějakému řešení. 

.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2026 18:38

continuity on ten Středočeský kraj je bohužel specifický tím, že za přirozené centrum má Prahu. Všechna doprava tam směřuje, lidi tam jezdí za prací... Takže to nemá úplně řešení.