Ty jo, tonje dneska den, jedině štěstí v neštěstí bylo, že mě napadlo zatáhnout práci a přijet domu včas...protože obě děti mají mít na zítra toho povestneho mimozemstana, ty jo co je to za den(!?).
Vše o těhotenství a dětech
Lamicka tvoje nejlepší vysvědčení
A moc důležitá chvíle pro toho kluka.
Lamicka tyjo, hned jsem tu hledala srdíčko, že ti to olajkuju. To je fakt krásný ![]()
Lamicka
nej...
Lamicka
Nejlepší kompliment! A srdce i za toho spolužáka...
Lamickatak to je skvely![]()
Jj, na tohle budu myslet, až zase bude protáčet oči a myslet si, že jsme nesnesitelní ![]()
Myrtila to ti řeknu přesně: na jeden gympl 81 bodů a samé jedničky. Na druhý 72 a samé jedničky, středočeský gympl 59 a vysvědčení se nebere v potaz.
To je naprosto šílený. Ten rozdíl mezi pražským a středočeským se zdůvodňuje jak?!
barbucha menším zájmem, resp. více místy na míň dětí. Ta bodová hranice je prostě poslední dítě, co vzali. Takže když se jich na 30 míst hlásí 500, potřebuješ (pravděpodobně) víc bodů než, když se jich hlásí 100.
barbucha no je to počtem uchazečů. Pražští politici říkají, že pro pražské by bylo míst dost a nebudou platit školy pro středočeské studenty. Středočeský kraj je rád, že jejich děti studuji za pražské peníze a všichni svorně napříč politickými stranami doufají, že to vysedi.
Spádovost navrhovaná Prahou je samozřejmě kravina, ale změna toho jak se platí za studenta - třeba na hlavu místo obecného RUD by možná prospěla k lepší motivaci všech.
Vidim že jsem sto let za vopicema. To ty středočeský gymply mají tak blbou pověst (=počet přijatejch na VŠ potom), že tam nikdo nechce? I za cenu dojíždění...
barbucha asi nejde úplně o pověst. Z kraje Prahy třeba zkusíš gympl někde tvým směrem, ale jezdit třeba hodinu přes Prahu a pak ještě půl hodiny někam dvakrát denně...
já ti nevím, starší má pomalu půlku třídy z Kladna, přitom kladenský gympl je na první pohled úplně cajk, i co jsem si zjišťovala reference, že bych kvůli tomu děcko honila 2x hodinu denně autobusem. Včetně třeba jazykových certifikaci.
Ale taky se tam všichni nedostanou, jen stačí min bodů.
To je těžký, bydlim ve středních Čechách, do půlhodiny, čtyřiceti minut cesty MHD mam docela dost slusnejch prazskejch gymplu, ale nejbližší stredoceskej statni gympl je MHD 2 hodiny. Takze pokud se nic novyho nepostaví, deti taky poslu do Prahy.
Tenhle případ chápu, já si vlastně myslím, že i ti kladeňáci můžou do Prahy (s malým dovětkem, že je pošleš tam, kam se dostanou, odhadla bych, že zrovna váš ročník do kvůli těm zrušeným odkladům dost zasáhne). Ale co by bylo fajn upravit RUD nebo obecně příspěvek na školství, aby to platil ten kraj, kde dítě nebo jeho rodiče bydlí. Nebo prostě sloučit Hl. město Prahu a Středočeský kraj do jednoho správního celku. Ale teď je situace úplně na hlavu a žádná změna přijímacího řízení to nevyřeší.
A ještě by teda stalo za úvahu, aby Středočestí tlačili svoje politiky k nějakému řešení.
.
continuity on ten Středočeský kraj je bohužel specifický tím, že za přirozené centrum má Prahu. Všechna doprava tam směřuje, lidi tam jezdí za prací... Takže to nemá úplně řešení.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025