Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42948 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:08

Gatita no to jsem právě chtěla říct. Já jsem byla v rakouských horách v létě na výslovně rodinné dovolené jen jednou a přišlo mi to pro ty děti lépe adaptované na těch hrebenech. Na Slovensku jsem na horách vyrostla, děti byly se mnou poprvé v Jánošíkových dierach 3 a 5 let, dovolená s nima jde udělat hezká. Ale je to trochu jiný typ horské dovolené, než co tady obvykle popisujete. 

Saiser Alm neznám, ale ani Dolomity kolem Civetty se mi nezdají pro malé dítě nějaká pecka, ač jsou to pro mne asi nejkrásnější hory v Evropě. 

Offline continuity
42948 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:14

Evaeva

já chápu, že ho nosit nemůžete/nechcete ať už je důvod jakýkoliv, na tom vůbec nezáleží. Jen že na těch slovenských horách to prostě omezení je. 

Pokud ujde alespoň těch 5-6 km, nějaké hezké smysluplné výlety vymyslíte, ale bude to často v údolí a/anebo lesem. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:24

continuity ja ty Dolomity osobně neznám, tip jsem sem dávala, ze to zmiňovala kolegyně, ze jim to tam přišlo s malou vnučkou fajn. Ale je to daleko a určitě bych udělala rešerši, než bych si tam objednala pobyt Evaeva . Jinak my s detmi jezdili do Jizerek a na Šumavu či do Krkonoš, bydleli v nejakem apartmánu a chodili na procházky kolem. Ale casto jsem z toho měla takový nepříjemný pocit, z Modravy si pamatuju jen velké parkoviště a elektrokolobezky v NP, z Krkonoš mraky lidi a předražený smazak, ale byli jsme bohužel asi cílová skupina, co nikam nedojde po svých a musí konzumovat ty služby, no. Ale v tom Rakousku z toho nemam tak špatný pocit, umí to tam nějak líp (a jsou tam nádherné vyhlídky všude), z dřevěné kulickodrahy na sjezdovce nebo mlýncích v potoce nemam takové ujímání. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 15:33

Gatita já myslím, že spíš hory příští rok vynecháme. Já mám pak ujímání, když ujdeme dva kilometry paradoxně pak líp snáším, když jsou ty dny hodně o dětských atrakcích. 

Na nějaké plošině v Itálii jsme byli (Alta Badia myslím, možná je to stejné) ještě před dětmi a tam to pro děti bylo vážně skvělé, ale tak na dva tři dny. Myslím, že Švýcarsko i Itálie jsou na tom podobně jako Rakousko (jako stejně babyfriendly), ale nebývají tam ty karty. A právě kvůli ceně (a vzdálenosti) bych do Švýcarska určitě jela až budou větší. Je to jedna z mých vysněných destinací.

Offline continuity
42948 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:38

Gatita tak tohle už umí i v Krkonoších, v Peci a ve Špindlu určitě, akorát to stojí randál. Geograficky to jde líp než v těch Vysokých Tatrách, ale je to prostě jiný typ dovolené. 

Ty Kanáry by mne zajímali. Letíme tam letos potřetí, ale úplně dětská dovolená mi to teda nepřijde. Ale kdyby měla nějaké šikovné tipy na Tenerife, tak uvítám.  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 15:39

continuity my už ale ty hřiště tolik potřebovat nebudeme, spíš krátké výlety. V tom Rakousku taky ujdeme třeba 7 až 10km, nejsme pořád na hřišti, ale příští rok to bohužel vidím tak na 4 a to už je fakt omezení. 

Gatita já když se dopředu smířím s takovou dovolenou, tak to nějak zvládnu, ale ty atrakce stejně neřeší to malé dítě, protože tříleté na koloběžky nemůže, do lanového centra většinou taky ne... Krátkých procházek na Šumavě už mám po krk a ani ty děti to nebaví. 

To je jedno, já něco vymyslím, jen mně to tak napadlo.

Offline Kokoska
34852 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:40

Karja ja jsem tam v obore jeste nebyla. Uz jsme se nekolikrat chystali a nikdy na to nedoslo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 15:44

Gatita ono taky v Krkonoších nebo na Lipně si to nechají dost zaplatit, přitom toho nabízí mnohem míň za tu cenu než to Rakousko, z toho, myslím, pak pramení velká část toho ujímání.

Offline continuity
42948 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:49

Evaeva no jak se vedle ptala Janka na ty Jeseníky. Byly jsme tam tyden + pět dní v Polsku (které ten rozpočet dost vylepsilo) a byla to do té doby naše nejkratsi a zároveň nejdražší dovolená a to jsme si fakt nevyskakovali. 

Offline Karja
44605 příspěvků moje polička 11. července 2026 16:52

Kokoska Ale to je velká chyba, každá sezóna bez proletů ve Zlebech je úplně ztracená!:D.

Offline Kokoska
34852 příspěvků moje polička 11. července 2026 16:56

Karja snad to nekdy napravime!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 17:05

continuity tak zrovna Jeseníky nás vyšly levně tam jsme platili akorát něco v papírně a jednu lanovku, myslím. Ale o peníze úplně nejde, když za to něco dostaneš. Ale když máš pocit, že se tě akorát snaží oškubat, je to blbý no.