Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:08

Gatita no to jsem právě chtěla říct. Já jsem byla v rakouských horách v létě na výslovně rodinné dovolené jen jednou a přišlo mi to pro ty děti lépe adaptované na těch hrebenech. Na Slovensku jsem na horách vyrostla, děti byly se mnou poprvé v Jánošíkových dierach 3 a 5 let, dovolená s nima jde udělat hezká. Ale je to trochu jiný typ horské dovolené, než co tady obvykle popisujete. 

Saiser Alm neznám, ale ani Dolomity kolem Civetty se mi nezdají pro malé dítě nějaká pecka, ač jsou to pro mne asi nejkrásnější hory v Evropě. 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:14

Evaeva

já chápu, že ho nosit nemůžete/nechcete ať už je důvod jakýkoliv, na tom vůbec nezáleží. Jen že na těch slovenských horách to prostě omezení je. 

Pokud ujde alespoň těch 5-6 km, nějaké hezké smysluplné výlety vymyslíte, ale bude to často v údolí a/anebo lesem. 

Offline Gatita
8771 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:24

continuity ja ty Dolomity osobně neznám, tip jsem sem dávala, ze to zmiňovala kolegyně, ze jim to tam přišlo s malou vnučkou fajn. Ale je to daleko a určitě bych udělala rešerši, než bych si tam objednala pobyt Evaeva . Jinak my s detmi jezdili do Jizerek a na Šumavu či do Krkonoš, bydleli v nejakem apartmánu a chodili na procházky kolem. Ale casto jsem z toho měla takový nepříjemný pocit, z Modravy si pamatuju jen velké parkoviště a elektrokolobezky v NP, z Krkonoš mraky lidi a předražený smazak, ale byli jsme bohužel asi cílová skupina, co nikam nedojde po svých a musí konzumovat ty služby, no. Ale v tom Rakousku z toho nemam tak špatný pocit, umí to tam nějak líp (a jsou tam nádherné vyhlídky všude), z dřevěné kulickodrahy na sjezdovce nebo mlýncích v potoce nemam takové ujímání. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 15:33

Gatita já myslím, že spíš hory příští rok vynecháme. Já mám pak ujímání, když ujdeme dva kilometry paradoxně pak líp snáším, když jsou ty dny hodně o dětských atrakcích. 

Na nějaké plošině v Itálii jsme byli (Alta Badia myslím, možná je to stejné) ještě před dětmi a tam to pro děti bylo vážně skvělé, ale tak na dva tři dny. Myslím, že Švýcarsko i Itálie jsou na tom podobně jako Rakousko (jako stejně babyfriendly), ale nebývají tam ty karty. A právě kvůli ceně (a vzdálenosti) bych do Švýcarska určitě jela až budou větší. Je to jedna z mých vysněných destinací.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:38

Gatita tak tohle už umí i v Krkonoších, v Peci a ve Špindlu určitě, akorát to stojí randál. Geograficky to jde líp než v těch Vysokých Tatrách, ale je to prostě jiný typ dovolené. 

Ty Kanáry by mne zajímali. Letíme tam letos potřetí, ale úplně dětská dovolená mi to teda nepřijde. Ale kdyby měla nějaké šikovné tipy na Tenerife, tak uvítám.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 15:39

continuity my už ale ty hřiště tolik potřebovat nebudeme, spíš krátké výlety. V tom Rakousku taky ujdeme třeba 7 až 10km, nejsme pořád na hřišti, ale příští rok to bohužel vidím tak na 4 a to už je fakt omezení. 

Gatita já když se dopředu smířím s takovou dovolenou, tak to nějak zvládnu, ale ty atrakce stejně neřeší to malé dítě, protože tříleté na koloběžky nemůže, do lanového centra většinou taky ne... Krátkých procházek na Šumavě už mám po krk a ani ty děti to nebaví. 

To je jedno, já něco vymyslím, jen mně to tak napadlo.

Offline Kokoska
35467 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:40

Karja ja jsem tam v obore jeste nebyla. Uz jsme se nekolikrat chystali a nikdy na to nedoslo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 15:44

Gatita ono taky v Krkonoších nebo na Lipně si to nechají dost zaplatit, přitom toho nabízí mnohem míň za tu cenu než to Rakousko, z toho, myslím, pak pramení velká část toho ujímání.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 11. července 2026 15:49

Evaeva no jak se vedle ptala Janka na ty Jeseníky. Byly jsme tam tyden + pět dní v Polsku (které ten rozpočet dost vylepsilo) a byla to do té doby naše nejkratsi a zároveň nejdražší dovolená a to jsme si fakt nevyskakovali. 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 11. července 2026 16:52

Kokoska Ale to je velká chyba, každá sezóna bez proletů ve Zlebech je úplně ztracená!:D.

Offline Kokoska
35467 příspěvků moje polička 11. července 2026 16:56

Karja snad to nekdy napravime!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 17:05

continuity tak zrovna Jeseníky nás vyšly levně tam jsme platili akorát něco v papírně a jednu lanovku, myslím. Ale o peníze úplně nejde, když za to něco dostaneš. Ale když máš pocit, že se tě akorát snaží oškubat, je to blbý no.

Offline dzizisketa
9095 příspěvků moje polička 11. července 2026 17:46

711990 

V propozicích měl napsanou prádelní šňůru a kolíčky, třeba si tam děcka perou samy v neckách ve vodě z řeky

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 11. července 2026 18:20

dzizisketa Uvidíš, co ti prijede domu;-) Jestli Rostik nebo něco tmavsiho s nevybalenou taškou a nerozmotanou šňůrou....;-)

Offline dzizisketa
9095 příspěvků moje polička 11. července 2026 18:27

Karja 

Já osobně na žádném táboře nikdy nebyla, on jel poprvé, takže jsem se držela propozic,kde bylo napsané čtyři trička s krátkým rukávem, jedno s dlouhým, troje dlouhé kalhoty,troje kraťasy

A vzpomínala jsem na všechny ty historky,jak se potomek vrátil po dvou týdnech v tom samém tričku a kalhotách, ve kterých odjížděl, s netknutou výbavou

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 11. července 2026 18:35

dzizisketa Jj, také jsem si na to vzpomněla, tak se těšíme na reference po prijezdu;-)

Offline letfenixa
11007 příspěvků moje polička 11. července 2026 19:18

dzizisketa raz som bola vedúca v tábore, a dvaja chlapci tam boli 2 turnusy, tj 2 týždne a presne takto to dopadlo, keď po nich prišli rodičia. 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 11. července 2026 20:04

letfenixa

Já tomuto nerozumim.

jednom táboře toto řešila zdravotnice (super holha, dětská sestra z urgentu). Ta ráno zavelela, kteří experti si povinně berou čisté tričko a bylo. A to brali děti 9+. 

Na tom druhém se to bere víc pankově, ale stejně ty děti alespoň 2x týdně umejou v potoce a při té příležitosti převlečou. 

První tábor je vodácký putak, takže porůznu kempy a tábořiště, ale vařilo se s desinfekcí na stole. Druhý ve srubu bez tekoucí vody a elektřiny. Pak byla dcera na pobytovem táboře a tam jim dovolili jít do sprchy 3x za pobyt protože málo teple vody. Mám takový pocit, že čím lepší zázemí, tím víc se na hygienu dlabe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 20:30

continuity oni jsou někteří schopní si po tom koupání zase navléct to staré tričko a trvat na něm. Za mně ok, 14 dní v jednom tričku ještě nikoho nezabilo

dzizisketa a muž na takové tábory jezdil? To chtělo asi docela odvahu tam poslat dítě bez svojí zkušenosti. Jak píšeš o Rosťovi, tak myslím, že absence elektřiny a každodenní sprchy pro něj nebude problém. Počasí mají taky dobré, tak si myslím že přijede sice špinavý, ale spokojený

Offline 711990
18353 příspěvků moje polička 11. července 2026 20:47

continuity jako zavelet muzu, ale pokud to dite osobne neobliknu tak s tim nic nezmuzu, kdyz se neprevlikne:) 

dzizisketa to sem zvedava teda:D u nas se jeste dost deti obcas pocura, tak sme byli radi za pracku