Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 11. července 2026 21:00
Reakce na dzizisketa:

jak se potomek vrátil po dvou týdnech v tom samém tričku a kalhotách, ve kterých odjížděl, s netknutou výbavou

​Tak skoro přesně to se stalo dnes u nás doma akorát ta ušpiněná trička byla 2. Oproti loňsku se zlepšila jedna věc, a to že si každý den brala čistý spoďáry. 

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 11. července 2026 21:35

Tak jsem si vzpomela co vykladal manzel, dela instruktora na tabore. Rozkaz znel "kazdy den si vezmete ciste trenky". Kdyz to po tydnu kontrolovali chlspecek mel na sobe sedmery slipy. Nerekli ze ty spinave ma sundat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 21:51

rysamona rozkaz zněl jasně 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2026 21:53

711990 ty jo a to vážně perete? Bych to nechala uschnout a zabalila rodičům. (I bych to jako rodič očekávala.) 

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 11. července 2026 21:54
Reakce na dzizisketa:

Minulou neděli jsme odvezli Rosťu na čtrnáctidenní tábor (takže už má skoro půlku za sebou). Nemají tam elektřinu vyjma kuchyně, nic moc signál. Ale na těch pár fotkách,co se ke mně dostaly, má Rosťa pusu od ucha k uchu a směje se jak měsíček na hnoji. I při ranním čištění zubů

​Můj syn takhle odjel na dva týdny na tábor hned první den po vysvědčení z první třídy a pak jezdil každý rok. Takže tomu fandím a přeji, ať přijede plný zážitků. Ty děti ta samostatnost promění. Jen si tedy dovolím nevyžádanou radu z vlastní zkušenosti, je dobré mít doma přípravek na odvšivení a po příjezdu domů ho vzít hned (opravdu hned) do vany. A batoh vybalit před domem anebo v bytě na balkoně pokud to lze a několik dní ho tam nechat

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 11. července 2026 22:11

Manžel dělal vedoucího na dvoutýdenním táboře a vždycky v polovině se všechny děti musely převléct do čistého a aspoň trochu umýt, takže někteří za ten tábor ušpinili přesně dvě sady oblečení Prý to bylo super sledovat na fotkách, jak světlé tričko tmavlo a tmavlo a tmavlo...

A syn byl vloni na táboře pro rodiče s dětmi, v lese, ve stanech, bez elektřiny, voda se ohřívala nad ohněm, jídelna měla střechu, ale ne stěny, a celý týden bylo chladno a poprchávalo, takže si sice spodní vrstvy převlékal, ale celou dobu měl oblečenou jednu softshellovou bundu, ve které i jedl - když přijeli, na celé té bundě včetně kapuce nebyl centimetr čtvereční původní barvy (hezká tyrkysová)

Offline brrr
12330 příspěvků moje polička 11. července 2026 22:24

Victoria Ano, rovnou ještě venku vyslíknout a do vany. Všechnu batožinu vybalovat venku.

Offline brrr
12330 příspěvků moje polička 11. července 2026 22:25

Victoria Ano, rovnou ještě venku vyslíknout a do vany. Všechnu batožinu vybalovat a třídit venku.

Online rasaNori
8831 příspěvků moje polička 11. července 2026 23:01

Tak dítě jsme si dnes vyzvedli na táboře, bedna s věcmi je stále deponovaná v obytce, taky jsme rovnou vybrali schránku s dopisy. No a jako 2x lístek od mladší ve znění Maminko chci domů, a maminko už nechci chodit na gymnastiku, odhlaš mě prosím by mě být doma krapet znejistil, kdybych neviděla na vlastní oči to úplně nadšené dítě, které domů jelo v podstatě z donucení, neb tábor končil...jako jo, proběhla jim tam vlna Noroviru, blili všichni, ale hygiena ani trenéři neřekli jedem domů, tak asi fakt ok. Čímž chci říct, že příště až pojedou obě na tábor, budu muset někoho pověřit vybíráním schránky zato u starší mám denně fotky jak se směje, funguje, ale dopisy taky nejsou příliš optimistické, prý ji tam nějaká holka šikanuje, ale do pondělí to už kočka vydrží

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 11. července 2026 23:08

brrr tak já jsem jedny ponožky rovnou vyhodila, ale jinak jsem z toho kufru vyskládala vesměs čisté věci složené přesně tak, jak jsem je do kufru rovnala použité kalhotky byly vzorně v pytlíčku na špínu, ale jinak v něm nebylo nic

Offline brrr
12330 příspěvků moje polička 11. července 2026 23:56

Mohučanka Já jsem vždycky prala i to nepoužité, ono to v těch kufrech vypadalo všelijak Tam se nic vzorného nekonalo.

Offline continuity
42960 příspěvků moje polička 12. července 2026 00:31

brrr no přesně, u nás se to rovnou sype do pračky, letos jsem ani neměla odvahu třídit bílé a barevné. Akorát si dceruška vyndala zvlášť merino. 

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 12. července 2026 08:27

brrr já jsem vyprala to čisté, co bylo v kontaktu s těmi ponožkami ale pár kraťásků a legínek prošlo čichovou zkouškou bez ztráty kytičky. Dcera sice před táborem říkala, že si tam věci vybalují, ale po návratu bylo jasné, že letos to tak opravdu nebylo. Nevyndala ani náhradní boty, celé to tam absolvovala v jedněch teniskách (určených po prázdninách k odpisu).

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 12. července 2026 08:51

Mohučanka my jsme teď zdědili tašku oblečení po kamaradcine třeťačce a par takových táborových kousku tam bylo s vysvětlením, ze je taky urcite jeste uzijem, az budem potřebovat na tábor neco na odpis 

ja se bojim o ty zuby, zatim to šmrdlá uplne zoufale, nas skaut sice uz předškoláky na tábor bere, pokud zbydou místa po prvňácích, ale dokud si neumi vyčistit zuby aspoň cca, tak bude doma. Ale v prvni třídě jedou se školou na 5 dni nekdy po Vánocích, to uz moc času nemame) 

Offline brrr
12330 příspěvků moje polička 12. července 2026 09:00

Mohučanka U nás to totiž mají pořád v kufru, co je pod postelí ve stanu s podsadou. No a mládežníci když už ne v průběhu tábora, tak na konci určitě, narvali většinou všechno do kufru, i když měli specialně určený pytel na špínu. Hele a jsou to kluci, ti se s tím nikdy nějak nepárali. Prostě bylo jednodušší to všechno hodit do pračky než pátrat, co je v jakém stavu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2026 09:14

brrr taky stačí trochu vlhka je to takové zatuchlé, viď?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2026 09:16

Potrefenáhusa myslíš, že těch pár dní bude mít na kazy takový vliv? O tom, jak si čistí mladší, si iluze nedělámJá jim navíc sebou dávám normální kartáčky, i když doma používají elektrický. Ale neumím si představit, že jim řeknu, že jet nemůžou, protože si blbě čistí zuby.

Offline brrr
12330 příspěvků moje polička 12. července 2026 09:35

Evaeva Jo, i když to je v zabalené v igelitovém pytlíku. Ale u nás fakt nehrozila nějaká organizovanost v kufru, co se vrátil.

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 12. července 2026 09:46

Evaeva nevim, doufam, ze to zuby prezijou 

no ja uz ji v ty 1.tride stopro pustím, ted mi to přišlo takový zbytečný jeste, ten tabor, ani její bff tam nejede, plus teda ma v lete 3 primestaky, tak mi to prislo i tak azaz

tady se teda na skolku v přírodě vubec nejezdi, tak tohle jsem resit nemusela 

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 12. července 2026 09:47
Reakce na brrr:

Hele a jsou to kluci, ti se s tím nikdy nějak nepárali. Prostě bylo jednodušší to všechno hodit do pračky než pátrat, co je v jakém stavu.

​podle me holky nejsou lepsi