Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 15:17

Evaeva

nas skaut je docela drsnej

a jak ji znam, tak to proste jednou malinko zkusila a tim to pro ni navždy skončilo 

continuity uznávám, ze ty prvňáci jsou nemožný vsichni, kazdej jinak...ale zrovna ta rychlost a neochota opakovat věci, co nejdou, to bude bolet 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 09. července 2026 15:19

Potrefenáhusa jj nemyslim koupat a nepomoct jí, nebo schválně jí to učit přitížením, to je samozřejmě blbost.  Ale myslela jsem to tak, že ty to můžeš pustit ze svých starostí a nemít z toho obavy, říct si, jo nenašla bonbony, v pohodě, to nic není...protže jakoby je to tak no, je to u těch dětí běžné.

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 15:29

Karja tak jde mi o to, jestli zvládne ten sešit vyndat z tech desek jeste ten den, ze jo...protoze pani učitelka ve  školce to prave uplne nedavala...

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 09. července 2026 16:11

Potrefenáhusa

Koupat ne, ale je hrozně důležité jim dát prostor se to naučit. 

Víš co moje zkušenost je taková, že nejvíc bezradní z toho byli rodiče. I učitele říkali, že s námi je kolikrát horší pořízení než s těmi prvňáky. A to říkám úplně bez legrace. 

Učitelka už jsem o říkala prvnakum mnohokrát, ona si už dohlédne, že si všichni ten sešit vyndají a dokonce i otevřou na správné stránce. 

Ve školce mne to paradoxně nepřekvapuje, protože tyhle rozšířené přípravy se na školky naložily až v poslední době (za mych děti se jim prostě vytiskl jeden list papíru, to každý dostal před sebe, takže žádné hledání, penály ani nic takového se prostě nekonalo). To je paradoxně mnohem jednodušší na organizaci.   

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 16:12

Potrefenáhusa to si neumím představit, že by jí nějaká učitelka nechala v tom vykoupat, že nevytáhla sešit. Neříkám, že takové úči nejsou, ale je to teda mimo moje chápání. To vidí, že nic nedělá, přece jí nenechá to dopisovat doma. Neříkám, že nezačne později a půlka dětí už bude mít hotovo, ale s tím si uměla poradit i učitelka před důchodem, co před deseti lety učila ségru.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 16:15

continuity u nás pracovní sešity ve školce taky neměli, paní učitelky berou tu to, tu to, různé děti prý potřebují různé úkoly. Ale s těmi svými pastelkami problém neměl ani ten můj, co furt kouká, kde co lítá.

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 16:51

continuity Evaeva tak já snad nikde nepíšu o tom, že ji v tom vykoupe ucitelka, ta naopak vypadá fakt rozumně a zkušeně, ale bojim se, ze ona se v tom vykoupe sama a pokud by ji to měly ulehčit nejaky blby desky, se kterejma nebude muset zápasit, protože zápasení zrovna ona moc nezvládá, ráda jí je pořídím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 16:56

Potrefenáhusa chápu. Nemyslím si, že bude mít tyhle potíže, ať koupíš to nebo to. On to nakonec ukáže až provoz.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 16:57

Potrefenáhusa mladší právě pronesl škoda, že se ta kulička nevejde do nosu Drží takovou větší skleněnou.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 09. července 2026 17:36

Potrefenáhusa jenže to předem vůbec nevíš, jaké desky ji to ulehčí. Ono je stejně na začátku nejlepší, aby měla to podobné, co spolužáci, protože se v tom vyzná i učitelka a bude ji moct lépe pomoct. U nás se třeba balili sešity do barevných přebalů, učitelka zavelela modrý a bylo. A když nebylo, tak ten modrý našla i ona. 

Problémy bych řešila až ve chvíli, kdy se bude jevit, že jsou nějaké těžkosti, fakt to moc nepredjimej předem, protože ač si asi myslís, že to na to dite nepřenášíš, tak to stejně vnímají. 

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 17:39

continuity vzdyt se jen ptám

Offline brrr
12322 příspěvků moje polička 09. července 2026 19:05

Potrefenáhusa Tak když se ptáš, tak ty tvoje složky mi připadaji zbytecně komplikované. Jednou jí spadnou na zem a vysype se to, jak nemají vršek.

Naši kluci měli uplně obyčejné, dozdobit si je mohli obyčejnýma nálepkama, oproti ostatním byly lehoučké.

Osobně si myslím, že nejjednodušsí je počkat, až jak to ve škole bude probíhat a pak případně dokoupit. Zbytečně neplašit, nepanikařit, neprožívat (jo, to se lehce řekne), dát tomu čas. Děti umí zhusta překvapit.

Offline Tabea
8080 příspěvků moje polička 09. července 2026 19:14

Potrefenáhusa naprosto tě chápu. A taky to, že chceš být připravena a ne překvapena. 
Housatko to určitě zvládne levou zadní a za peníze ušetřený za desky koupíte nejakej školní hit (sliz, nice cube, dumpling, ...)

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 19:27

brrr

ja zkoušela takovou tu obálku na druk a ta se nevešla na šířku. Koupila jsem ty desky na gumičku od baaglu se stejným obrázkem, jako má penal a ty tam sedej hezky. A považovala jsem to za vyřešený, ale teď právě jsem četla velkou chválu u kartonový mámy, tak me zajímalo, jestli s tím má někdo zkušenost, protože mě bez zkušenosti to lepsi přijde 

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 19:27
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 19:38

Potrefenáhusa ty děti to asi mají fakt v tašce pořád To si neumím představit, jak do toho strkají ty věci, aby přežily.

Já ten příspěvek taky viděla, i tu diskuzi, ale její názor mi nepřišel úplně směrodatný, když ten kluk téměř nic nenosil. A ty "pro mě" anonymní profily beru s rezervou, když nevím, co mají doma za materiál. Já bych řekla, že když už desky máte, tak uvidíš během září, jestli bude třeba řešit něco jiného.

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 19:40

Evaeva jo, mne teda prislo divny, ze to jeji dite nenosí nic, ja dam do toho batohu ty desky, krabicku, lahev a penal a je plna

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 20:03

Potrefenáhusa ona tam říká, že učení nenosí. Tak jestli tam má jeden sešit s úkolem, tak chápu, že je ta taška velká (mají tu, co my). Takže tu její chválu na organizér jsem moc nepochopila, přeložila jsem si to tak, že ho dostala jako reklamu a tak nosí, nic jiného nezkoušeli.

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 09. července 2026 20:07

Evaeva jo, to ja ani nebrala v potaz ji, ale uz jsem tu chválu videla na víc místech (asi to vsechny dostaly :-) ale v ty diskuzi pod tim me to zaujalo, stejne jako dite, ktere prestříhalo vsechny gumičky v penále uz v září a protoze mu nešel zavřít, tak vystřihlo díru ještě vedle zipu. Nebo pani, ktera si stěžovala na beckmann, jak je strasne těžkej a naopak by velmi doporučila nejlepsi krabicku na svete ten nejvetsi bbox (kterej váží metrák)

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 09. července 2026 20:17

Potrefenáhusa Já bych fakt počkala, co doopravdy budou nosit. Třeba dcera nosí v tašce vždycky jenom to, z čeho je zrovna úkol a ať už je to cokoli, tak to stejně hodí mimo desky a na to narve penál, aby to náhodou nebylo málo zmuchlané :o)