Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 14. července 2026 17:03

Myrtila

Nám doporučili nechat vyrobit dětem razítko se jménem, nechala jsem udělat malé a pastelky jsem olepovala normálními etiketami na zboží a razila tím razítkem - mám doma roli a značím tím třeba i zavařeniny. Dělají se i různé barvy, možná by se zelené nemusely ani popisovat. když vidím tu cenu štítků mamalabels, tak si říkám, jestli se to vůbec vyplati na pastelky.

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 14. července 2026 17:05

Myrtila u nas maji nektere deti samolepky a je to super. Hned se vi, ci je. Nekdo je ma podepsane lihovkou nebo tam ma inicialy. U ostatnich patrame :))

Offline Myrtila
5619 příspěvků moje polička 14. července 2026 17:14

Ženy, děkuji za rychlé odpovědi continuity To razítko je super tip, to mu pak udělám do první třídy Teď objednám ty mamalbels s obrázkem, ať si je snadno pozná, dám mu tam stejný obrázek a barevnou kombinaci, jako má i na oblečení. Za rok v první třídě už bude vidina toho, že on i spolužáci se postupně naučí číst, a dovedou si pak ty věci správně roztřídit

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 14. července 2026 17:19

Myrtila

když tak to roztřídí paní učitelka. Ta by už umět číst mohla a když přijde domů dítě s půlkou penálu souseda, třeba se ozve i rodič. Alespon u nás to tak bylo. 

Offline letfenixa
11007 příspěvků moje polička 14. července 2026 17:44

Myrtila kolegyňa mi povedala, že rozhodne treba mať podpísané fakt všetko, tak som z mamalabels mala nálepky s menom, ktoré som dala aj na všetky ceruzky, na všetko. U nás nie je problém, že by si Lukáško nepoznal svoje veci alebo niečo strácal, ale že si niekto iný privlastni cudzie veci. Riešila som to tento rok aj u osmakov, keď jeden žiak razil teóriu "čo je na zemi, je moje", až som im ja podpísala pravitka inicialami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2026 18:05

continuity to je docela crcaní, to bych radši volila tu lihovku na ty věci, kam razítko nedáš přímo.

Těch nálepek na tužky mám pořád první sadu, kolik stála už nevím, ale než mít doma zásobu tužek, protože každý den aspoň dvě chybí....

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 14. července 2026 18:24

Myrtila nam pani učitelka říkala, at ty tužky i pastelky podepíšeme, ze ty pastelky jsou často nekde sesypany na jedny hromadě a deti dost nešťastny, kdyz nemaj to svoje (=jak to ma byt správně)

mne bylo líto penez, podepsala jsem to tenkou lihovkou 

moje mama vzdycky nožem ostrouhla kus pastelky a napsala tam cely příjmení, mam 13pismenny 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 14. července 2026 18:30

Evaeva crcani s tím není, orazis to raz dva a pak už je to stejné jako s těmi drahými samolepkami. Za časů, když jsem to potřebovala ani nebyly, tak jsme si museli pomoct jinak. Jen mi přijde trochu nešikovný dávat několik stokoruny za samolepky, aby ochránily spotřební zboží v řádu stokorun. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2026 18:43

continuity když se trefíš

Mně se ty samolepky prostě víc líbí, jinak stačí lihovka. Nebo třeba vyrýt iniciály, to dělal můj táta. Akorát ségra je ZŠ, což situaci mírně komplikovalo(Za pastelky jsem už dala víc než za ty nálepky, je to akorát počáteční investice.)

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 14. července 2026 19:26
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa

Ma to opravdu hezky dva dny jsou i tak dobrý výsledek, já to taky neumím utahovat. Hlavně když si představím tu migrénu, co by tento účet vyrobil mě.

Ale pokud je to dítě s tím mikadem, tak ty vlasy držet ještě líp, až to dál poporoste. 

​to máš štěstí, že nejsi africká holčička.
Když vidím, co nosí dceřiny kamarádky, tak mě bolí celá hlava jen od pohledu. Plus ten čas strávený u kadeřnicea finanční stránka věci. 

Offline Potrefenáhusa
39252 příspěvků moje polička 14. července 2026 19:35

Tabea moje kolegyně dělala kdysi aupair v UK v africké rodině, říkala, ze rozčesavani, myti a zaplejtani byl pravidelnej program na celou neděli 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 14. července 2026 19:47

Tabeaježek je taky účes. 

Offline Aranel
6789 příspěvků moje polička 14. července 2026 20:37

Evaeva ZŠ To je nečekaná komplikace.

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 14. července 2026 20:39

Myrtila já jsem podepisovala a podepisuju pravítka, tužky, pastelky a kružítka. Ale myslím, že to k ničemu není.
Jediny, kde jméno kdy prospělo bylo, když jsem synovi na post it napsala: "Jméno, to dáš! Máma" jako motivaci na písemku a dala mu to do penálu. Penál se ve škole před vánočními prázdninami ztratil, vzhledem k atraktivnímu designu s Bayern München jsem ho odepsala. A po asi dvou měsících mi ho dali z družiny, kam chodil do konce letních prázdnin a od té doby tam nebyl ani on ani jeho sestra. Družina se školou nemá nic společného, do školy nechodí žádný bývalý kolega z družiny a jsou od sebe přes 5km vzdálené. Oni viděli to křestní jméno a mysleli, že tam ležel někde zapadlej od předchozího školního roku. Jak se tam dostal, nemám tušení.  

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 14. července 2026 20:43

Potrefenáhusa já se na to ptala jedny ty maminky a říkala, že je radši vezme k profíkovi, že to líp/dýl vydrží a líp to vypadá. 

Offline žluťásek
8912 příspěvků moje polička 14. července 2026 20:43

Myrtila já tu někde asi ještě mám razítko, kde si můžeš nastavit vyměnitelný mini písmenka. Kdybys chtěla, ráda ti ho věnuju. Úplně nový, ještě zabalený. 

Offline žluťásek
8912 příspěvků moje polička 14. července 2026 20:45

K předání v Praze nebo zásilkovnou/balikovnou 

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 14. července 2026 20:49

continuity africkou holčičku (černošku) s ježkem jsem v životě neviděla a myslím ani neuvidím. Všechny, co znám, rodiče hodně fintí, oblečení, boty i vlasy. Vlastně i ti rodiče jsou vždycky velmi pečlivě oblečení a upravení. Jedinej na oblečení o něco míň dbalej je můj kamarád z Ugandy, ten je ale vychovatel ve školce, maratonec (běhá furt), hudebník a otec dvou synů s Němkou.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 14. července 2026 21:00

Tabea ja píšu o sobě, za celý svůj život jsem byla schopna ke kadeřnici pravidelně docházet přesně 2 roky. Měla jsem ověřenou kadeřnici, auto a žádné potomky. Představa, že něco dělám několik hodin s vlasy každý týden nebo ještě hůř, co týden si jdu někam sednout, ještě s vyhlídkou migrény na další tři dny, je úplně mimo můj vesmír. 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 14. července 2026 21:10

Ty jo,ja jediný, co jsme kdy měly podepsany, byly holiny ve školce a pak tasky s bruslema, protože to vyžadovaly učitelky, jak to ty děti nenosily často, tak si nepoznaly ani ty děti....Vím, že někdo podepisuje oblečení, ale školní pomůcky mě vážně nikdy nenapadlo. Ještě čtvrtky nosí podepsané, protože to pak mají ve škole na jedné hromadě všichni.