Malvin To je fajn nápad, ukázat to takhle obráceně, to by mě snad nenapadlo;)
Vše o těhotenství a dětech
Dneska první návštěva obchodu s botama. Měřidlo nemělo úspěch, řečeno kulantně. Ale máme novou zásobu ponožek a ponožkoboty na cvičení...
Velkamala ve škole brečela, že ji boli v krku, že to maminka ví, ale že ji stejně poslala do školy.....Tak ji říkám, co mi to povídá..a ona ,,ale jo mami, já jsem ti říkala rano, že mám rýmu a tys mi rekla, tak to máš to stejne jako sestřenice a nic víc jsi mi nerekla a musela jsem do školy,,. No co si o mne v té škole pomyslí...
Jo a vlastně včera mi říkala zase naopak ta starší, že mladší bulívá ve druzine, že chce mamku...
No nebylo mi lépe, když chodila každá jinam a tohleto na sebe nepraskály? Kdo nic neví, nic ho netrápí!
Karja v družině jsou spolu? Škoda, že ségra nestačí:(
Mohučanka u nas hned 1.zari pani ucitelka vyhlasila, ze v dubnu se jede na povinnej plaveckej kurz na tejden a "maminky to snad bez deti ten tyden vydrzi a kdo s tim ma problem, at to trenuje"
nechapu proc musej jezdit trenovat plavani na Sumavu, kdyz maj bazen tri zastavky autobusem![]()
711990 tvl já bych řekla, že jsme chudá rodina, na kurz nemám peníze.
Žeby by byl akykoliv výjezd povinný to jsem teda nezažila. Teda teď se dcera vrátila z adaptaku, který byl hodně doporučený a pro sociálně slabé rodiny se to hradí z KRPŠ. Jsou teda v první. na gymplu.
continuity pry kdo odmitne jet, musi zaplatit 40h kurz plavani a dolozit jeho absolvovani pred konanim toho jejich kurzu.
Jako s pani ucitelkou sme si obecme vytahli cernyho petra, ale tahle absurdita se tyka vsech trid.
711990 to mi znie ako námet na dobromyseľný dotaz školskej inšpekcii....
slniecko to je ovsem skvelej napad!
711990 to je celý nějaký divný.
https://edu.gov.cz/metodicke_materialy/vyuka-plavani-od-roku-2026-nove-doporuceni/
MŠMT zároveň upozorňuje, že intenzivní pobytové kurzy jsou vhodné jen ve výjimečných situacích. Povinná výuka plavání musí být poskytována bezplatně.
Já vím, že se člověk nechce hádat hned první týden (a taky vím, že kolikrát k ničemu dobrému nevede), ale tady bych se už asi ptala. Už vůbec vás nesmí nutit platit kurz mimo školu, co jsou to za moresy.
711990 nie je začo ![]()
711990 akorát v ČR ne na inspekci, ale na zřizovatele.
continuity zrovna s tim sem jdu!!
Evaeva Jj, jsou spolu. Tak ona si asi fnukne, když ji odejdou nejake kamarádky, že chce taky asi jít domů. Jinak je z těch aktivit nadšená.
711990 tady v okolí se to docela dělá v té čtvrté třídě. V naší škole musí souhlasit 100% rodičů, právě proto, že výuka plavání je povinná. Já bych byla radši, i když taky máme bazén 1 stanici metrem, (ta režie mi kolem půl hodiny plavání přijde zbytečně velká, zabere jim to minimálně dvě vyučovací hodiny). Půlku třetí třídy chodí tam. Nicméně v naší třídě to neprošlo.
Karjajo, ono to může být tak i tak. Nadšená i smutná zároveň. Přecejen si musí zvyknout zase na trochu jiný systém.
Evaevakvůli tomu je hodinová dotace na tv v tom ročníku tři hodiny týdně. Z hlediska učení je určitě lepší plavat půl roku jednou týdně než jeden týden kuse.
U těch týdenních pobytů není moc o co stát. Moje děti na ten týden byly, plavat už uměly, jsou dost otrlé, takže je to tak nesemlelo. Ale hned po návratu lehla si nějakou nemoci půlka třídy, jak byli všichni vyřízení.
Další věc je, že ty hotelové bazény jsou docela malé, takže se střídaly po skupinkách 2x denně na půl hodiny nebo nějakou podobnou blbost a zbytek času se mrcasily někde kolem hotelu.
Tady je nejbližší vhodný bazén půl hodiny s jedním přestupem, takže tu školu chápu, ale účel to neplní. Po přestupu měly bazén ve škole, (na to nadávaly hrozně
), ale plavalo se průběžně až do devítky a plavat uměla celá třída.
711990 to je hustý! Já jsem teda spíš fanoušek právě toho plaveckého týdnu na začátku léta, než každotýdenního chození s mokrou hlavou z bazénu do školy, ale u nás to teda bylo na konci 3. třídy, nikoliv v první, ještě s blbým komentářem. ![]()
Malvin to je určitě fajn, ostatně u nás z kamarádů staršího spí pořád někdo, takže přespání mimo domov není teoreticky neznámý mód, ale dítě, kterému ještě v pěti rozuměla jenom matka, a je pro něj životně důležité pořadí zubních kartáčků a přesné rozmístění deky, plyšáka a lampičky před spaním, si na noc nevezme ani ta babička, natož kamarádka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY