Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:09

Kanvždy jsou matky které jsou víc a min v pohodě. To fakt nejde házet do pytle přes generace. Já neznasim, když to někdo zkouší na mé generaci, nevidím důvod to dělat těm jiným. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:09

Ještě tady nebylo, že noční kojení je zlozvyk a v noci se spí a ty zanedbaný děcka, co nemluví a močí do plen jsou taky záležitost dneška, protože matky musej furt někde trajdat po kavárnách. 

Ať to máme komplet

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:10
Reakce na Kan:

notna Aha, nemohl vystřídat. No já měla jednu sousedku, spolumatku a ta teda v půl roce zkolabovala a byla v nemocnici asi týden, taky z nevyspání, dehydratace, celkové vyčerpání. Ten tatík teda zůstal doma, protože měli starší kousek školkovej a flašku se používat naučil. Ale asi to nejde vždy. 

Nevím, jak se střídá u kojení. A je běžný, že u kojení jsou fáze, kdy dítě jí častěji než jindy. Takže jsem to nejdřív považovala za tuto fázi, která pomine jako předtím. Pak to pokračovalo déle než obvykle a pak jsem to řešila s peditrem, protože utnout dítěti noční kojení, když je váhově na 1.-3. percentilu, mi teda ani zpětně nepřijde dobrý udělat bez konzultace s pediatrem. Obzblášť když je to člověk, kterému jsem mohla věřit. A bylo z toho pár týdnů, který byly teda fakt náročný.

Nemůžu napsat nic víc než přetím, že ti opravdu přeju, že jsi vždy hned vyřešila a neprožila žádné situace, kdy sis chtěla postěžovat na únavu, vyčerpání nebo třeba jen blbé období. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:18

viktorka_od splavu my to máme obráceně, kryt na radiator, ohradku kolem krbových kamen, kvůli psovi dvirka mezi kuchyni a obejvakem, zábrany na schodech a stejně se teď žena tchána divila, proč nemám ohradku, když jsme se tam bavili o pracce ve sklepe a náročnosti odskakovani od děti 

no. kam bysme ji dali...

a maminka byla teda pokroková, tvhyne to jede furt, jak muže 40x přitáhla o víkendu za ruce do sedu a už sedel nebo jak máme dite podepřít v kočáru polstarem, aby vidělo ven a nervalo 

(u první, u druhy nekomentuje vůbec nic)

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:20
Reakce na Kan:

Karja Ne to si pleteš s wellnes u rodičů, kdy mi švagrová s tříletou dcerkou dělaly společnost. Každopádně já jsem otevřená každému názoru, za všech okolností, což tady moc nejede. Hned jsem chytrá, agresivní, což mi jako názor někoho nevadí, proto jsem psala, že jsme byly víc v pohodě generace.

​Mně tvoje odlišné názory, někdy se i shodneme, baví. Jenže tvůj projev na mě nepůsobí dojmem, mám jiný názor, ale působí dojmem "co to proboha melete" Ano, je to zcela subjektivní můj názor a třeba to tak není myšleno. Ale někdy mi to tak připadá.

No a že nová generace je horší než ta předchozí, to je tisíceltý generační střet a stěžovali si už staří Sparťané, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:20

Potrefenáhusa já jsem koukala, jak jsou v Krči progresivní, malého do postele mi doporučily hned dvě sestry, on ten kontakt potřeboval spíš nad ránem. Doma párkrát taky, ale těch situací ubývá, takže jako první volbu beru tu postýlku. Jinak přes den usne akorát v kočárku, ale spí v součtu klidně přes šest hodin přes den. Problém uspat ho máme večer, dvě hodiny žádná míra, zkouším to i kojením, ale efekt žádný, akorát blije. Je fakt, že vleže jsem to ještě nezkoušela. Já mám zatím i problém odhadnout, jestli je už unavený, večer brečí klidně odpoledního probuzení a žádné jiné signály zatím nevysílá.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:24

Evaeva on je malinkej, zkus kdyžtak ten satek (jestli chces nosit), on ty novorozence lip obemkne a dá lepší oporu, i ty si to můžeš roztáhnout na zádech a je to mnohem pohodlnější než nositko (mam polovazaci fidellu, je skvělá, ale na novoše nestačila)

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:24

Evaeva 

On je ještě maličký, teprve měsíc na světě, to se všechno teprve utřepe

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:25

Potrefenáhusa popravdě občas koukám, kolik lidí děti posazuje předčasně i dneska, třeba do sporťáku.

Mně do tohodle nikdo nekecá. Jednak tyhle "fyzio" věci nedělala už moje mamka se mnou (měla jsem nějaké problémy, tak se dostala k odborníkům a informacím) a pak to všichni berou jako vývoj poznání. Akorát moje babička pořád lobovala za ponožky

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:26

Evaeva ty večery jsou krušný, no, mne hodně pomohl ten satek 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:26

dzizisketa já vím, taky to tolik nehrotím. Popravdě dvě hodiny uspávání večer (nebrečí, jen nemůže zabrat) se dají v pohodě přežít, když jinak je to celkem pohoda. Akorát tu večer nemůžu na ně být sama.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:33
Reakce na Karja:

Pinot Noir Přitom jsme jako hrozně šikovný!:-D 

​No že jo?!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:33

Potrefenáhusa já moc nosit nechci, jen příležitostně, mám taky polovázací nosítko. Zase to někdy zkusím, asi musí být nakojený, jak cítí mlíko. Ale on většinou nepotřebuje být celý večer na ruce, ale té péče vyžaduje víc, kojit, dudlík, chvíli nosit, chvíli vydrží v košíku,... No ty večery měli náročné všichni, to tak holt je.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:34

notna Římané, ale jo, stěžovali si na mládež fest

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:35

Potrefenáhusaa blije dost, kdyby tě to zajímalo

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:37
Reakce na notna:

​Mně tvoje odlišné názory, někdy se i shodneme, baví. Jenže tvůj projev na mě nepůsobí dojmem, mám jiný názor, ale působí dojmem "co to proboha melete" Ano, je to zcela subjektivní můj názor a třeba to tak není myšleno. Ale někdy mi to tak připadá.

No a že nová generace je horší než ta předchozí, to je tisíceltý generační střet a stěžovali si už staří Sparťané, ne?

​Já ten jiný pohled na mne respektuju, že se někomu zdá můj projev „co to melete" taky, přes ty písmena se čte cokoliv, spíš záleží kdo to čte a v jakým je rozpoložení. Netoleruji jen vulgarity, ale to jsou základní pravidla slušnosti a tohoto fora. 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:48
Reakce na Mohučanka:

notna Římané, ale jo, stěžovali si na mládež fest

​Děkuji. Musím si to vyhledat, protože jsem to asi i blbě řekla dceři

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:54

Mohučanka notna 

To jsem si říkala, že sparťané měli ráznější metody než stížnosti.

No zas jak to s tou římskou civilizací dopadlo? Chvíli si postěžovat v rámci duševní hygieny je v pořádku, ale dlouhodobe stížnosti bez adekvátního řešení vedou do záhuby.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:57

Prosim vás, chodíte někdo do Tesca, do hraček? Pokud jo a uvidíte tam jednorožce na vodítku, můžete mi ho vyfotit?:-D Dcera ho tam viděla a je na seznamu!:-D. My máme Tesco 40 minut, poučení z toho je, nevodit děti do obchodáků. 

Google mi hází samé cajky, to se mi nezdá.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:59

continuity Dík, to je dobrá pomůcka pro zapamatování - jedni si stěžovali, druzí házeli ze skály. Bych to byla přisoudila všechno Sparťanům.