Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 16:36

DrowRanger já to mám s dětmi úplně stejně, opravdu mě baví až od roka a půl. Naštěstí oba jako mimina hodně spali a já měla čas i na něco jiného, poprvé na práci, podruhé na staršího. A ta péče o druhé, to je úplně přesné

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 16:46

DrowRanger ja to mam zasa pri druhom úplne naopak, mňa to mimino tak baví, že mi vôbec nevadí, ani že nespi (aj keď dnes zázrak, aktuálne spi už dve hodiny v postieľke), cely deň by som ju len nosila a mojkala sa s ňou a celu tu starostlivosť vrátane prebaľovania si veľmi užívam. Naopak ma nebaví hrať sa s Alicou tie jej hry, rada by som s nou trávila čas vonku, sankovala sa a tak, ale to zasa nechce vôbec ona. Dnes som ju von vôbec nedostala, ale priznám sa, že už som ju ani veľmi neukecavala, z toho každodenného niekoľko hodinového presviedčania som už fakt otrávená 

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 18:13

betsey A co školka? Půjde v lednu? 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 18:27

Karja ja ti neviem, ešte som sa nerozhodla, teraz ma zasa dost zneistil omikron. Aj keď asi v ústrety kovidu vyjdeme budúci týždeň, ideme na stvordnovy pobyt do jedného baby friendly hotela s detským programom a animátormi. Sme usúdili, že to všetci potrebujeme kvôli duševnému zdraviu 

Online dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 18:28

Dneska jsem vytřídila batolecí hračky, se kterými si Rosťa už nehrál, aby bylo místo na nové ropzšíření vláčků a stavby z dupla a tak. Různé ty vkládačky, zatloukačky, stohovací hračky, korálky na drátcích a tak... koupila jsem na to velký box a ono se to tam nevešlo! Jak je to neskladné, různé ty ohýbané a nepravidelné tvary. Musela jsem vzít ještě jeden velký pytel na odpadky. Takže je jasné, že jakmile druhé dítě bude odrůstat, všechno pak poletí z domu, a to ihned! Žádné skladování pro vnoučata.

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 18:36

dzizisketa Jako je toho hrozně moc, já až teď ve dvou letech té menší konečně můžu tyhlety miminovsky věci dát pryč. Máme úplně zavalenej barák, je fakt že my nemáme žádný extra úložný prostory na ty hračky a teď se mi to nechce řešit,když se snad odstěhujeme. Ale je to mazec, všude hračky.

betsey No to víš. Třeba se to časem nějak rozcisne zas samo! Tak si to užijte! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 19:00

dzizisketa Karja já zatím dala pryč akorát chrastítka a dneska lego primo. Vždycky když si řeknu, že si s něčím už nehrajou, tak to druhý den vytáhnou. Zrovna zatloukačky vytahují furt, na ty jsem ještě ani nepomyslela, miminkovský volant starší používá na řízení letadla:) a tak. Ale v lednu to chci zase projít, uklidím už i nějaké knížky.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 19:10

Prosimvás, kdo tu máte starší děti a lego vlak. S jakým množstvím kolejí se dá už rozumně pohrát? Máme jen ten základní ovál.

Jedny výhybky 60238 a jedny koleje 60205 by mohly stačit?

Nenašla jsem žádné nájezdy, most se teda postavit nedá? continuity neporadíš? 

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 19:35

žluťásek my meli nejdriv ten zaklad, ktery byl soucasti setu s osobnim vlakem + jednu krabici koleji a vyhybek navic k tomu. Prislo mi, ze to stacilo. Pak se to jeste rozsirilo po nejakych narozenichach o nakladni vlak. Syn si spis hraje s temi budovami kolem, ty koleje u nas nejsou to nejdulezitejsi. Jinak znami jsou uplni lego vlakovi maniaci a maji tech koleji snad kilometr...cast sehnali nekde z 3D tiskarny a pry ok.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 19:39

dzizisketa ja mam tiez v plane zbavovat sa pekne veci hned ako z nich vyrastu. Oblecenia aj hraciek, odmietam cokolvek skladovat, ak raz budem mat vnucata, budem pekne prispievat rodicom na darceky alebo si budem pytat presne velkosti, druhy a obchody kde to najdem .

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 19:47

Gatita jedny koleje a výhybky stačí, píšu si. V únoru narozeniny dík

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 20:01

žluťásek my teda k tomu máme ještě 10872, to je ten most, bez nej mi to přišlo takové jakoze trochu nuda  a i tak mi těch koleji neprijde moc, asi jsem zmlsana z dřevěné vlackodrahy, toho máme tuny.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 20:34

Malenge to je ale právě Duplo, já potřebuju malé lego. A k tomu jsou jen rovné koleje, výhybky a zatáčky. Most jsem nikde nenašla, bohužel. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 21:31

Karja jaj a inak, ako si riešila, ako dostať veľkú malú k starým rodičom, už si na niečo prišla? V poslednej dobe ani Alica vôbec nechce k starým rodičom ísť. Boli sme dohodnutí, ze tam pôjdeme na štedrý večer, no ale takmer sme museli zostať doma bez večere. Nakoniec som ju tam dostala na darček, čo ju tam bude čakať. 

Dnes sme chceli, aby tam išla, bo sme chceli s mužom čosi vybaviť, ale ani počuť. A už to trvá nejakú tú chvíľu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 21:36

betsey u vás je to pravděpodobně mladším sourozencem, syn taky nějakou chvíli nechtěl chodit s babičkou ani ven. Sice se teda nakonec dal přesvědčit, ale před tím by natěšený hodinu čekal u dveří než přijde. Časem to přešlo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 21:45

betsey mladší je na nás dosť naviazaný a aj keď babku dobre pozná, vidí ju takmer denne, tak sám s ňou ani za svet (už sa to trocha zlepšuje). Ale keď dakam musíme ísť bez neho, tak cez to proste nejde vlak, chces-nechces. Proste keď sú nejaké povinnosti, tak by som jej vysvetlila (už je myslím dosť veľká) že chápeš ale inak to nejde a prídeš pre ňu čo najskôr. Viem, že to obliekanie je potom o nervy ale to my máme bežne, už som otrla.:) Starší zas má dní kedy nechce ísť von. Ale ja fakt nemienim byť tri dni doma zatvorená, proste raz sa robí čo chce on, ďalší krát sa musí prispôsobiť. A samozrejme, že sa mu potom vonku páči a nechce ísť domov :) Ty si proste moc dobrý človek, ja som trochu viac sebec tak mi to ide ľahšie no :)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 21:51

Evaeva jako dobrá mi přijde, ale roboti tam skoro nejsou, tak ať není zklamaný.

dzizisketa já s oblibou říkám, že to je to nejlepší na druhém dítěti, že se člověk může postupně zbavovat těch krámů Teď jsem začala koketovat s myšlenkou že bych už prodala velký kočár co máme a nechala si jen Valco, protože ho používám minimálně a mladý pán to nějak vytušil poslední týden ho z něj na procházce nemůžu dostat.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 21:52

Evaeva môže to byť aj tým, lebo Alica je posledných par týždňov silno fixovaná na mňa, ale ona tam nechce ísť, ani keď som tam ja, proste vôbec. Skôr neviem, či to nebude dôsledok toho, že svokra ju stále za niečo cepuje a snaží sa ju zmanipulovať tak, aby robila co chce ona. Uvidíme, ako sa to vyvinie, kým nebude ineho východiska, nebudem ju tam nútiť teraz chodiť 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 21:54

Mrakoplas no tri dni doma zatvorená odmietam byť aj ja, dnes bola s mužom, kým som ja bola vonku :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 21:56

betsey může být obojí. U nás to bylo evidentní, začalo to s příchodem sourozence, před tím ani náznak.