RoSa Děkuju náčelníku, že ses mne zastal!
Čeština - chrám i tvrz
Král Karel na mě působil na korunovaci tak nějak vetchý a vypadlo že mě, že vypadá vechtce. To je asi pravopisně špatně?
Tak Betty vetše
Tak Betty vetchý-vetšejší... vetše?
Ještě jsem to napsala blbě, řekla jsem - vetchce. Což je taky špatně.
Král Karel na mě působil na korunovaci tak nějak vetchý a vypadlo že mě, že vypadá vechtce. To je asi pravopisně špatně?
Vetše nebo vetchce, na mě taky tak působil a říkala jsem si, že to nenechal rovnou mladýmu, mohl mít na stary kolena klid.
Sweet Potato
To je vtipný. A nikdy jsem si neuvědomila, kolik zdrobnělin se běžně používá v gastru! Číší z toho láska k jídlu, to se musí nechat!
Garfie Já zdrobněliny v gastru úplně nesnáším. Všechny ty salátky, řízečky a jatýrka...v jídelním lístku. Přijde mi to strašně, nevím, vlezlé, asi. Ale vzhledem k tomu, že se to používá běžně, možná jsem jen já taková kyselá prdel ![]()
Mrs.Robinson Jo, v jídelním lístku je to divný. A vlastně i ti namakaní hospodští, když ti nabízí jatýrka na cibulce...no je to směšný!
Ale žíly mi to nějak nerve, do teď jsem si to fakt vůbec neuvědomila, jak je to hrozně rozšířený.
Řízeček ano, ale jen takový ten na 2 kousnutí.
Ale když ti dvoumetrový potetovaný týpek v hospodě nabízí "řízeček u krkovičky s výborným domácím bramborovým salátkem" .....je umění se nesmát (tedy ani ne umění - taky můžeš dostat místo řízečku po čenichu
).

Z NDR od MLR aneb pěkný text o zkratkách.
A pokračování. O zkomoleninách.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-delat-chyby-to-je-slast-chvala-zkomolenin-231551
Božemuj, nemoh by někdo vysvětlit ctěným novinářům, že přechylovat islandský ženský příjmení je nebetyčnej nesmysl?! ![]()
Když už soudružka pracuje v zahraniční redakci... mohla by se namáhat a zjistit zvyklosti v daný zemi...
Prosečko....a šíří se to jako mor![]()
A používají to i osoby, od kterých bych to nečekala.
jerryasi podle vzoru roséčko ![]()
jerry to viš, prosečko a presíčko a život je fajn ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje