Tabea to už si my jednou psala, asi trochu větší, ale zase nic extra, ta skříňka je tam 60x60x90. Ale taky mně vždycky překvapí, kolik se tam vejde. Při kompresi by to bylo i víc než 4 pračky ![]()

Tabea to už si my jednou psala, asi trochu větší, ale zase nic extra, ta skříňka je tam 60x60x90. Ale taky mně vždycky překvapí, kolik se tam vejde. Při kompresi by to bylo i víc než 4 pračky ![]()

Evaeva evidentně nevycházím z údivu, když se na to ptám pořád dokola. ![]()
Evaeva Moje nocni mura. Ja nekdy tridim pradlo i v tom kosi na pradlo. Ze mam takove latkove pytliky a kdzy jdu treba prat jednu varkuz roztridim i ostatni a mam to v tech pytlicich. Takhle po kupe 4 varky, to by moje duse nedala:D
Karja dokud to neroztřídíš, tak nevíš![]()
Ty pytle jsem si kolikrát říkala, že by se hodily, ale jsem líná si je šít. Občas využiju nějaké vytahané mužovo triko, ale většinou tam naházím zpátky to, co není na celou pračku, na jednu hromadu.
Karja mne ta pracka ve sklepe dovoluje docela monstrózní projekty, takže tam mám dvakrát tohle a pro mě to byl hotovej gamechanger, protože jak jsem tam odskakovala vždycky od těch mimin, případně s batoletem na ruce, tak s timhle šlo snadno snést plnej koš z koupelny (tu mame naopak v 1.patre) a rychle to roztřídit a naházet sem, kam se toho hodně vejde

Potrefenáhusa to je pěkný, kde jsi to kupovala?
RoSa na Alze, myslim mame presne tohle, ale uz je to nekolik let
Tabeajá mám koš na prádlo 45x25x60cm peru obvykle jednu pračku světlou, dvě barevné a k tomu jednu nebo dvě jemného prádla nebo merina. Ručníky přihodím k té jedné barevné + uterky k bílé, ložní prádlo je zvlast. Práci den je patek, to zvládnu dvě a ještě pak v neděli nebo v týdnu tu třetí. To jemné prádlo trvá hodinu to prostě vyoeru, když mám zrovna vyndaný sušák a je na něm místo.
Bundy a kabáty moc neperu, jen po sezoně nosím do čistírny nebo kdyz to dítě přinese smradlavé od ohně.
Do statistiky ještě - ono asi bude rozdíl, kdž z 4 osob jsou dvě malinký a jedna tak XS-S, a jedna chlap, nebo dvě ženy XL -XXL - máme ty hadry větší a holt je měníme častěji.
Evaeva Možná by tam místo jednoho koše šli instalovat šuplíky ;o) My máme skříňku se šesti koši na prádlo (bílé, tmavé, do růžova, do modra, ponožky a na 60°) ale teda jak je to bezva věc, když člověk vidí, čeho se mu už nasbíralo na pračku a nemusí před praním třídit koš, tak vysvětlit zbytku rodiny kam mají které špinavé prádlo házet je trochu očistec ![]()
Mě limituje hlavně místo na sušáku, koš na špinavé prádlo taky není nijak velký a plno věcí by mi chybělo, kdyby v něm ležely týdny. Takže prostě peru jednou týdně ručníky, utěrky a kapesníky, a jakmile to suché posbírám, vezmu svršky (i spodky) a rozhodnu, jestli se to odvážím dát do pračky všechno dohromady, nebo rozdělím na světlé a tmavé, přičemž střední pásmo je vždy pohyblivé. Občas mi přebývá tak málo kousků jedné z krajních barev, že je v tom koši další týden nechám, ale to málokdy. Další akce nárazově (povlečení, deky, bundy...), ale třeba záclony klidně přidám k ručníkům na šedesát. V naší domácnosti má místo jenom zvocelený textil.
Jitka77dělám to s rozdělováním barev podobně, když se mi zda barevný rozptyl moc velký, vrazim k tomu ten protibarvící obrousek.
continuity Já mám docela přehled, které kusy barví. A třeba svoje bílé spodní košilky klidně risknu, chodit s holými zády, protože všechny jsou v koši, mi přijde jako větší problém.
DruIjednak by se do těch šuplíků tolik nevešlo, navíc by musely být různě velké, protože povlečení tam nedávám, to rovnou peru, takže kalhotkám k tomu by stačil malý
Ale největší kámen úrazu je to třídění ![]()
Potrefenáhusa mně by se tohle líbilo mít někde v technické, že bych to tam dávala po mém roztřídění z koše, protože nikdo jiný tady třídění nezvládá
Ale na to bude místo asi tak až se všechny děti odstěhují ![]()
Isca To je asi fakt a dítěti jsem teď přikupovala oblečení částečně i kvůli tomu, aby to tu pračku prostě aspoň trochu důstojně zaplnilo.
continuity ty ubrousky používám na bílé pruhované, ale mít toho míň, dělám to jako ty. S bílým prádlem Peru běžně všechno, či se nedá považovat za tmavé a naopak s tím tmavým kolikrát i třeba něco žlutého nebo světle zeleného a i bez ubrousku se nikdy nic neobarvilo.
Evaeva Já jsem oproti své mamince zrušila "červenou" pračku. Vymstilo se mi to myslím jen jedinkrát. Dneska jsou už nějaký lepší ty barvy...
Ja mám pocit, že hlavně světle oblečení se tim mícháním s barvami zapere než přímo obarví. Občas ten obrousek vytáhnu celkem zbarvený.
continuity to jsem si taky myslela a bojím se toho u těch triček. Ale ty kalhotky jsou kupodivu pořád dobré, ale zase k tomu naházím černé, ale třeba světle růžové nebo šedé
Aranel taky si myslím. Červenou pračku bych v této domácnosti sbírala celý rok
Doma jsme jí taky dělali
A myslíte si někdo, že ten ubrousek proti zabarvení opravdu funguje? Mě to přijde spíš jako indikátor toho, jestli to prádlo barvu pouští, než že by to mohlo vzájemnému zabarvení zabránit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.