Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline letolet
739 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:19

continuity tak snad jo, děkuji.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:18

Potrefenáhusa 

To je dobrý, ten roztřiďovací koš... ale už to vidim u nás: v barevným by mi skončily i svetry, milostpán by nad tím stál hodinu s pruhovanejma ponožkama v ruce... a další hodinu by za mnou chodil tu se světle béžovým ručníkem, tu s červeno-bílou utěrkou... no mrtvice by mě ranila tak do druhýho dne.

Takhle svůj velkej proutěnej koš vysypu na jednu hromadu, udělám pár extra kupek baj vočko a cpu to tam postupně dokud není hotovo. Akorát na milostpánovy šnuptychly a jinou vyvářku jako jeho propocený povlečení mám extra košík - v tom se odmítám hrabat, to si musí milostpán nasypat do pračky sám.

Online Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:32

barbucha počkej, my mame velkej spolecnej koš v koupelně, pak to třídím do těch košů výhradně já, jako bohuzel tahle práce spadla 100% na mne, ale muz mi zničil tolik drahejch věcí, ze už k tomu fakt nesmi 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:37

Potrefenáhusa 

Jo tak. Mně se to zdálo praktický - pro případ, že se v domácnosti nacházej výhradně příčetný osoby ovšem Tak já takhle jen vynechávám ten mezikrok, z koše do koše by mi to přišlo už zbytečný

Online Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 14:45

barbucha tak ja mam tu pracku a sušičku ve sklepe, dvě patra pod koupelnou, kde se všichni svlikaj.
ono je to i docela velky, ty dva koše vedle sebe stoji na paletě, kterou zabiraj celou 

ale s těma miminama/batolatama to byl skvelej vynález, jak vyprat, mame spinavej provozní venkovskej sklep s prudkýma schodama, plnej sekaček na trávu, kol a kompotů, kam ty mini děti moc neslo brát, tohle byl nejlepší vynález, jak ty hory prádla rychle a efektivně u pračky roztřídit  a pak podle času uz jen rychle strčit do pracky 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 11:28

Potrefenáhusa 

Tak vy máte jiný provozní podmínky, to je hned jiný než v bytě. Babička měla prádelnu taky ve sklepě, já se tam vždycky bála chodit! To jsou asi v těch starších barákách pozůstatky starý zlatý doby, kdys tam prostě jen poslala služku

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 11:58

barbucha pradelnu sme mali aj my v paneláku, obrovská práčka, mangel, že by doňho mohli strčiť človeka a zvlášť tri miestnosti ako susiarne, tam si si vzala kľúč od domovnika.

Ja som tam nechodila, trošku som sa asi bála, a neskôr sa miestnosti nepoužívali na daný účel, tak sa prenajali záujemcom ako pivnice

Online Potrefenáhusa
38535 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:00

barbucha tak to jsme měli v praze ve vršovickým činžáku, stál na rohu v kopci, takže měl přízemí i suterén a prádelna byla v suterénu

náš dům teda takovýhle vymoženosti nemá, i ten sklep je v urovni terénu, ne pod zemí, ale je malinkej, nikam jinam se to nevešlo, koupelna má parametry max panelákový, ani v kuchyni bysme na to pohodlně nevyšetřili místo 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:11

Janulik03 

Jo, dřív v paneláku bývaly, u nás je taky zrušili jako nepotřebný ještě než jsme se přistěhovali. Bylo to v přízemí, a v rámci rekonstrukce z toho nadělali různý provozovny což nám jen prospělo anžto jsou z nich cukrárna, švec, opravna oděvů, manikura... až třeba po ordinaci ortopeda. Ty využijeme mnohem víc  

Ale u zřítelnice chodím do prádelny ráda, tam mají super výkonný a rychlý veliký pračky a sušičky i skříňový (na košile a bundy bezvadný), vypereš a vysušíš tam perfektně za polovinu času než by ses s tím crcala doma... a je využívaná furt - je tam týdenní rozvrh a jak se včas nezapíšeš, máš smůlu!

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:20

barbucha

já jsem tyto průmyslový pračky zažila v kempech ve Slovinsku a doteď mi hlava nebere, jak to může vyprat prádlo za 40 minut. 

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:24

Jinak jsem veřejné pračky na mince minule objevila v dolíku mezi Řepy a Stodůlkami. 

Od muže často jezdí na takové služebky, kde jsou s jedním kufrem měsíc a ty veřejné prádelny jsou překvapivě celkem časté i v různých dírach po granátu, akorát měl ted kolega překvapivě problém v Sofii. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:32

continuity na lukách na metru je podle mě taky na mince. Pak je prádelna ještě přímo na Stodůlkách, ale, jak se platí, nevím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:34

Janulik03 my jednu tu místnost pronajatou máme. Nejlíp vynaložené peníze (je to teda dost levné i po zdražení)Jedna ta místnost je pořád vedená jako sušárna. Docela by mně zajímalo, kdo tam chodí. 

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:52
Reakce na barbucha:

Janulik03 

Jo, dřív v paneláku bývaly, u nás je taky zrušili jako nepotřebný ještě než jsme se přistěhovali. Bylo to v přízemí, a v rámci rekonstrukce z toho nadělali různý provozovny což nám jen prospělo anžto jsou z nich cukrárna, švec, opravna oděvů, manikura... až třeba po ordinaci ortopeda. Ty využijeme mnohem víc  

Ale u zřítelnice chodím do prádelny ráda, tam mají super výkonný a rychlý veliký pračky a sušičky i skříňový (na košile a bundy bezvadný), vypereš a vysušíš tam perfektně za polovinu času než by ses s tím crcala doma... a je využívaná furt - je tam týdenní rozvrh a jak se včas nezapíšeš, máš smůlu!

​Tak toto by bolo úplne super, žiadna práčka v kúpeľni 

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:54

Evaevamy sme tiež jednu mali a pri predaji bytu, som ju vyjednala aj tým po nás. Muž tam mal dielňu, sklad lietadiel a veľmi dobré to bolo

A jedná sa urobila ako telocvičňa, poskladali sa na nákup strojov, tí čo sa podieľali, mali kľúč,dokonca aj ping Pong stôl vošiel 

Online Myrtila
5190 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:56

continuity No, my jsme si jednou vezli do samoobslužné prádelny povlaky na matrace a peřiny, a docela mě zaskočilo, že program na 16 kg prádla byl asi na 35 minut. Ale vypadalo to vyprané dobře. 

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:57

Myrtila to bude ako s profi umývačkou riadu, za 10 minút hotovo. Bola som z toho nadšená, keď som pomáhala na svadbe s obsluhou 

Online Myrtila
5190 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 12:59

Janulik03 Tyjo, tak to je opravdu hodně rychlé!

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 17. dubna 2026 13:01

Myrtila tak 50 ľudí keď naraz je, treba to rýchlo spratat, za mňa to bola tá najlepšia časť, keď mi ti ukázali, už som sa videla, ako to smudlam v rukách zopár hodín 

To bola srandaxsvatba. Jedna z nás vydávala dcéru a my sme boli pozvané. Ale ráno po príchode sme zistili že jej odriekli dve ženy na obsluhu, tak sme si vypýtali zástery a pekne sme išli makať do kuchyne. Je to naša najlepšia téma, keď ju chceme trochu provokovať