Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 10:38

nonemy jo, v tom se shodneme

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:41
Reakce na madluša:

Ale je potřeba i dívkám říct, že svádění, flirt a erotická provokace jsou výzva a dáváme tím najevo náš zájem o sexuální kontakt. K tomu je to totiž určené a je tedy si potřeba rozmyslet ke komu to směřuji, protože to nemusí být vždy bezpečné.

Já si myslím, že je normální, když holka v 16,17 flirtuje a svádí, ale nemá zájem dotáhnout to k pohlavnímu styku. Přijde mi normální se tělesně navzájem poznávat s určitou hranicí třeba u kalhotek, kterou je pak možné posouvat dál. Pokud začnu s někým chodit v tom mladém věku, pokládám za normální, že se postupně odvážím dál a dál a pokládám za samozřejmost, že i když má kluk svojí ruku v mých kalhotkách, pořád nejsem zavázána k tomu to dotáhnout do konce.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:42

Potrefenáhusa opít se v bezpečném prostředí? Nebo mám hledat ještě sofistikovanější výraz? 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:56

ice 

Koneckonců, jak by se ti mladí párovali, kdyby k sobě nevysílali nějaké signály, že? V těch 16 fakt předpokládám, že to dělají s úmyslem spolu začít chodit, hezky od začátku, ne na to rovnou vlítnout. 

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:07

Dadoo no podle mě je bezpečně se opít oxymoron

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:08
Reakce na Potrefenáhusa:

Dadoo no podle mě je bezpečně se opít oxymoron

​Taky si to myslím.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:12

ice trochu me desite, já jsem doted předpokládala, že běžní středoevropští rodiče dětí obou pohlaví normálně poučí o tom, že první intimní kontakt v 16 letech není automaticky sex?

Vždyť o tom psal už Plzák před 40 lety.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:18

Potrefenáhusa tak já myslím, že kdo to chce pochopit, pochopí. Kdo ne, začne vyvolávat další flejm o alkoholismu a opilectví

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:24

Dadoo Prosím te, já to nijak morálně nehodnotim, jen si proste myslím, ze nic takovýho jednoduše neexistuje

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:25

continuity no...a o cem pisu? 

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:26

A666 Uff, diskuze se teda pěkně posunula a je moc zajímavý to číst. Takže za mě jen stručně, že s tebou absolutně souzním, můžeš se dál vydávat i za mou tiskovou mluvčí.

A zajímalo by mě v kontextu debaty, matky dospívajících synů-poučili jste je také o možnosti, že i oni můžou být znásilněni? Protože já osobně znám dva kluky, kterým se to stalo, což podle mě není úplně málo, ne holkou, ale mužem? Protože podle výpovědi těchto kluků s něčím takovým vůbec nepočítali, ale octli se v situaci....

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:26

Isca kdyz odhlednu od nasili na divkach - byt opily neni nic spatneho, fakt?

​Myslím  tím, že samo o sobě je opít se morálně neutrální (pokud nevyznáváš islám, nebo nežiješ v období prohibice). Jo, mívá to následky, a to  dost závažné  - ať okamžité, nebo chronické, pro dotyčného i pro  pro jeho okolí, a dost často je to spouštěčem něčeho špatného. Ale rozhodně  "byl opilý/byla opilá" není samo o sobě  o sobě přestupek ani trestný čin, je to přitěžující okolnost něčeho špatného, co způsobím, čím někomu ublížím, čím někoho  ohrozím.  

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:28

ice no já vím ale nerada bych byla, aby toto bylo prezentováno jako vychovny objev, který nás ted spasí. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:31

Isca jo, "moralne neutralni" beru:-)

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:31
Reakce na barbucha:

​Bylo by ovšem dobrý si uvědomit, že tím sváděním dáváme najevo vstřícnost k sexuálnímu kontaktu... aniž by to ovšem znamenalo že máme zájem výhradně o dokonanou soulož!

Přesně tak. Sexuální kontakt nerovná se soulož.

Nestojí holky spíš o trochu tý něhy, nějakou tu pusu, kapku toho pettingu? A proč by si to nemohly dopřát, aniž by byly ihned osočeny ze svádění (nebohého bezmocného jinocha)?!

Nejspíš stojí, proto je důležité, aby věděly i to, že každý není nebohý a bezmocný. 

Tohleto je uvažování spousty chlapů - nechala mě šáhnout na prsa, tak jí můžu sahat i mezi nohy... Jako by mezi nedobytnou cudností a pořádnou souloží nebyla vůbec žádná jiná možnost (a zejména pro holky, samozřejmě). 

Ano, toto je skutečně stále uvažování spousty chlapů. To je ta realita, se kterou teď musíme pracovat.

Pořád si ale myslím (a celou dobu to i píšu), že cíl osvěty je naučit chlapce vnímat partnerku a její reakce. Tedy: Sváděla mě, nechala mě sáhnout na prsa, ok, zkusím to dál. Nesouhlasí? Taky ok, nepokračuju a nevyčítám jí to.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:31

continuity tak mne to psat nemusis. To predrecnice na kterou reaguju povazuje za riziko, kdyz holka flirtuje a pouziva ty zensky zbrane nebo jak to nazvala. Takze ocividne to tak jasne kazdy nevidi?

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 16. března 2021 11:39
Reakce na ice:

Já si myslím, že je normální, když holka v 16,17 flirtuje a svádí, ale nemá zájem dotáhnout to k pohlavnímu styku. Přijde mi normální se tělesně navzájem poznávat s určitou hranicí třeba u kalhotek, kterou je pak možné posouvat dál. Pokud začnu s někým chodit v tom mladém věku, pokládám za normální, že se postupně odvážím dál a dál a pokládám za samozřejmost, že i když má kluk svojí ruku v mých kalhotkách, pořád nejsem zavázána k tomu to dotáhnout do konce.

​Ano a taky nikde nepíšu, že sexuální kontakt rovná se soulož. Jen o tom, že by dívky měly vědět, koho k němu vyzvou.

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 16. března 2021 12:09

Garfie

Jo, ta diskuze je tady výlučně heteronormativní. A muž může být sexuálně zneužit a znásilněn, a to i ženou. Může se to stát každému. A k mužům jsou pak ty obviňující řeči vedeny také, samozřejmě v opačném gardu. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 12:16

Garfie 

Vím, že jsi to tou otázkou tak nemyslela, já to považuju za hrozně důležitý už v dřívějším věku, než je dospívání. Za ohrožená násilím považuju obě pohlaví, zvlášť, když jde o mé děti (nemám o dceru větší strach než o syna). Po mém muži v mládí vyjel jiný muž. Stačilo to zde tolik propírané NE, takže OK, ale tak je to taková životní zkušenost. Může být tak i tak.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. března 2021 12:53
Reakce na barbucha:

​Bylo by ovšem dobrý si uvědomit, že tím sváděním dáváme najevo vstřícnost k sexuálnímu kontaktu... aniž by to ovšem znamenalo že máme zájem výhradně o dokonanou soulož!

Nestojí holky spíš o trochu tý něhy, nějakou tu pusu, kapku toho pettingu? A proč by si to nemohly dopřát, aniž by byly ihned osočeny ze svádění (nebohého bezmocného jinocha)?!

Tohleto je uvažování spousty chlapů - nechala mě šáhnout na prsa, tak jí můžu sahat i mezi nohy... Jako by mezi nedobytnou cudností a pořádnou souloží nebyla vůbec žádná jiná možnost (a zejména pro holky, samozřejmě). 

tohle je asi to, co me na tech prispevcich asi nejvice triggruje........