Ach jo, takže se stalo přesně to, čeho jsem se bála. Skutečně nechci mít - ani tady na internetu pod nickem - nálepku někoho, kdo si myslí, že žena si je znásilněním vinna, je mi z toho už ne jen smutno, ale i špatně. Jestli je chyba na straně mé neschopnosti srozumitelně formulovat, nebo na straně porozumět psanému textu nevím, ale každopádně jesli je tu někdo, kdo to celé může smazat, tak ho o to prosím. A pokud je tu někdo, komu se znásilnění stalo, tak mě to moc mrzí a omlouvám se, jestli jsem se neúmyslně vyjádřila nějak zraňujícně.
dočetla jsem se až sem a myslím, že ti rozumím
jsem proti jakýmukoli násilí. na mužích, na ženách, na dětech, na zvířatech. ať jde o sex nebo ne. fyzickými i psychickýmu - to mi přijde obzvlášť zrůdný, tady často oběti ani nedojde, že je oběť, a když jo, hrozně špatně se to dokazuje
ale přijde mi tady trochu trochu nespravedlivý, že u šestnáctiletý holčičky se předpokládá, že když řekne ne, je to ne, když neřekne nic, je to ne, když řekne ano, možná to taky znamená ne, prostě, že může bejt zmatená, nejistá a nevědět, co se sebou, taky může bejt úplně na mol, ale šestnáctiletej chlapeček musí bejt rozumnej, mít nadhled, umět správně vyhodnotit situaci a nedostat se do stavu, kdy by přišel o kognitivní funkce
a ne, opravdu si nemyslím, že jakákoli forma nátlaku, o násilí nemluvě, je přípustná nebo omluvitelná