Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:23
Reakce na Mrakoplas:

nonemy ale to tu predsa nikto netvrdi. 

Ja myslím, že každý tu hovorí o inej situácii a vzťahuje výroky na ňu. (Násilie doma vs násilie vonku)

​Micha se to proto, ze kdyzs e mluvi o prevenci znasilneni, je to v realu prevence minoritniho podilu znasilneni.....

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:25

Dadoo A já tvrdím, že venku nemá být holka opatrná? Diskuze je o tom, že dokud se nebudou chlapi vychovávat, že ne je ne, a společnost to bude neustálet házet na tu ženu, tak může být holka vychovávaná k eliminaci rizik jak chce a bude jí to houby platné.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:34
Reakce na Dadoo:

Ale trauma, bolest, zdravotní následky a trauma a následky často celozivotni, si ponese právě ta oběť.

A to si může pořád říkat, že měla na cestu nočním parkem, ať v kalhotách nebo minisukně, svaté a nezpochybnitelne právo.

Nasilnika třeba chytí, odsoudí, ale to tu událost, to násilí, kterého se na obětí dopustil, to se z hlavy a duše nevymaze.

A stokrát může být dívka utvrzena v pocitu Ja mám pravo! Když ten parchant, co jí zkrizil cestu, její práva nijak nerespektuje. 

​Problem je, ze ted k tomu jejimu traumatu pridavame trauma v podobe neustalych vycitek, co mela udelat jinak - ktery ta holka bude mit tak jakot ak, ale ted ji v tom navic utvrzuje spolecnost....... Coz mimo jine vede k malemu mnozstvi znasilneni co jsou hlasena.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:38
Reakce na notna:

​Jestli by teda nebylo lepší vyzdvihnout potřebu a důležitost změny výchovy, ale nepopírat taky přínos prevence a eliminace rizik i s uvedením faktů. Pak by možná oba tábory našly společnou řeč. Což je podlě mě důležité.

​Kdyz ono je to tezke, kdyz v soucasnosti ta prevence je fakt transformovana na victim blaming......

my potrebujeme fakt zmenit nastaveni spolecnosti, protoze pak jednak nebudou mit ti parchanti takovy pocit, ze jim to projde, ale zaroven budou mit ty holky vic sebeduvery kdyz uz k tomu dojde tak to nahlasit, cimz se bude vic znasilneni resit, coz bude zase signal, ze to jen tak neprojde.

je to problem, ale soucasny duraz na prevenci vede k victimizaci, ktera vede zase k tomu, ze se znasilneni nehlasi coz vede k tomu, ze si pachatele nemusi moc rozmyslet, kdyz se naskytne situace

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:39

Nasili a nebezpeci by se nemelo rozdelovat na domaci a to venku. Proste jednou je to nasili, znasilneni a zneuziti moci. Jedno jak a kde k nemu doslo. 

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:43

Lav prosím te, tohle je ale princip diskuze, s tím se budeš muset smířit, ze na tebe někdo reaguje a třeba si i vyloží po svým, cos napsala. Smazáním příspěvků celá diskuze ztrácí dost smysl. 

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:45
Reakce na nonemy:

Mrakoplas bohužel tvrdí, minisukně i opití dívky tady bylo jako příklad, kdy má ta dívka eliminovat riziko svých chováním.

Edukaci i dívek tady nikdo nezpochybňuje, ale jak píše výstižně A666 , tak "venkovních" případů, kdy může pomoci je méně, než těch domácích, kdy nemá žádný smysl.

Myslím, že čtu tuhle diskusi relativně pozorně, a zrovna "minisukně" je argument, který tu, v téhle ženské sestavě nikdo nevytáhl  a který trochu podsouváš.

Opilost v ne úplně dobře známé společnosti ano, ale ne proto, že být opilý je něco špatného, nebo že tím dívka dává najevo, že bude svolná, ale proto, že snižuje její rozumové a rozhodovací a pohybové schopnosti, ať to vede ke znásilnění, okradení nebo podpisu nevýhodné smlouvy. Silně opilá nebo jinak pod vlivem bude mít sníženou míru schopnosti obrátit se v nepříjemné situaci na obsluhu baru, kamarády, případně odejít. O tom si myslím, že mluvily přítomné matky dcer.

To není v rozporu s tím že vytahovat opilost jako argument, že si může za znásilnění, je prasárna nejvyššího stupně. 

Ale, jak píšeš, největší problém jsou ta znásilnění od blízkých osob, ať jde o nedospělou dívku, nebo dospělou ženu. Tam je opravdu potřeba měnit klima ve společnosti, a hlavně budovat záchrannou síť, od pomáhajících organizací k přístupu policie a soudů. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2021 09:52

A666 No ja nevim, chapu tvuj postoj. Ale stejne synovi budu vtloukat do hlavy, aby si v noci vzal oficialni taxi, nikdy nestopoval (nebo aspon ne sam) atd. Proste v tom nevidim rozpor s tou osvětou, vsechny chlapy sveta nezkulturnis. A ani takove přepadení neni lahoda. Ja tu opatrnost směřuju i na jine oblasti nez jen znásilnění. A o tom jsem psala i pred tim, ze treba ta premira alkoholu vede k úrazům, nehodám nebo okradení. Jasne, je to svobodná volba, ale muze mit dusledky. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:54

Isca kdyz odhlednu od nasili na divkach - byt opily neni nic spatneho, fakt?

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:56
Reakce na Potrefenáhusa:

Lav prosím te, tohle je ale princip diskuze, s tím se budeš muset smířit, ze na tebe někdo reaguje a třeba si i vyloží po svým, cos napsala. Smazáním příspěvků celá diskuze ztrácí dost smysl. 

​Jo, ale když se začne v takto hnusném tématu zcela překrucovat a podsouvat mi věci, které jsem nikde nenapsala a ty překroucené a vymyšlené reakce tu pak kolují už bez kontextu, tak je mi z toho fakt blbě a proste nechci, aby si někdo o mně na základě smyšlenek myslel, že jsem hájila názory např. na victimizaci obětí znásilnění.

Jde prostě o to téma. Kdyby se tu na X stránkách řešilo, jestli jsem řekla, že roušky jsou blbost, i když bych ve skutečnosti třeba řekla, že roušky v lese jsou blbost, tak z toho asi nebudu tak rozhozená.

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2021 09:59

Isca Uz jsi me předběhla, a lepe. V praci jsem se casto setkavala s podobnou konstelace : Diskotéka nebo party, mladi lide obou pohlavi, alkohol...pak sedli k opilemu řidiči do auta...jednou do nemocnice dojel živý jen ten ridic. Jako alkohol je droga a melo by se na ni tak pohlizet. Jo, taky obcas piju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 10:00

nonemy nepamatuju si, že tu někdo psal, že nemáme vychovávat kluky. Ale matky dcer psaly, že na to nemůžou spoléhat, že budou ti muži dobře vychovaní. To, co se stalo tobě, je opravdu hrozné a nemám pocit, že si někdo myslí, že si za to můžeš sama.

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:01

A666 nechápu, co je těžké na tom uvést, že prevence a eliminice rizika nemá takový kladný dopad a v nekterých situacích je naprosto zbytečná jako výchova k sebehodnotám, respektu druhého apod. Proč tvrdit extrém, že je zcela k ničemu a vyzdvihovat jen to jedno. Osobně bych zmiňovala i další faktory, které mohou člověka ovlivňovat např. životní situace, zázemí, vzdělání apod. Nemyslím si, že je to jednoduché, jak se to tu líčí. A trvat jen na jednom je kontraproduktivní.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:05

viktorka_od splavu hele a co je špatného na tom, když se jednou za čas bezpečně zmydlis?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:07

Isca záměrně rozhodně nic nepodsouvám, byla jsem přesvědčená, že to tu bylo, ale jistá si nejsem, četla jsem včera i ty výpovědi na instagramu, tak možná tam. Ale myslím, že to není podstatné o jaký příklad se jedná (oblečení, alkohol...) a taky nikoho z ničeho neosočuji. Jen chci podpořit názor, že si za to dívka nemůže a nejde tomu naproti, že násilí je násilí bez ohledu na věci a okolnosti kolem, a že nesmí mít oběť nikdy pocit, že si ke znásilnění přispěla, ani v nejmenším. Ale shrnula jsi to sama, souhlasím.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:13
Reakce na madluša:

Ale je potřeba i dívkám říct, že svádění, flirt a erotická provokace jsou výzva a dáváme tím najevo náš zájem o sexuální kontakt. K tomu je to totiž určené a je tedy si potřeba rozmyslet ke komu to směřuji, protože to nemusí být vždy bezpečné.

​Bylo by ovšem dobrý si uvědomit, že tím sváděním dáváme najevo vstřícnost k sexuálnímu kontaktu... aniž by to ovšem znamenalo že máme zájem výhradně o dokonanou soulož!

Nestojí holky spíš o trochu tý něhy, nějakou tu pusu, kapku toho pettingu? A proč by si to nemohly dopřát, aniž by byly ihned osočeny ze svádění (nebohého bezmocného jinocha)?!

Tohleto je uvažování spousty chlapů - nechala mě šáhnout na prsa, tak jí můžu sahat i mezi nohy... Jako by mezi nedobytnou cudností a pořádnou souloží nebyla vůbec žádná jiná možnost (a zejména pro holky, samozřejmě). 

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:14

Dadoo co znamená bezpečně se zmydlit?

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:15

dzizisketa 

Málokdy s tebou souhlasím, ale v tomhle tématu teda naprosto

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:30

Evaeva Taky jsem matka dcery a budu ji varovat, to vůbec nerozporuji. Ale jde o podobná vyjádření:

"Ale je potřeba i dívkám říct, že svádění, flirt a erotická provokace jsou výzva a dáváme tím najevo náš zájem o sexuální kontakt."
Já jen tvrdím, že je potřeba to říct klukům a ne učit holky, že nesmí flirtovat, protože to může znamenat znásilnění. Jako fakt vám to přijde v pořádku? Tady se pořád jen snaží někteří vysvětlit, že i když by už byli oba v posteli nazí a dívka to stopla, tak ten kluk musí přestat. Nejde ho omlouvat, že už je za hranou, kdy to neovládne. Nebo i naopak, to je přece v sexu základ, nikdy nedělat nic, co ten druhý nechce. Samozřejmě toto dceru učím, ale flirt, svádění, ani erotická provokace není automaticky výzva k sexu. Zájem o sexuální kontakt je, pokud k tomu svolím a neřeknu ne a to kdykoliv, i během předehry. Dokud si budou kluci myslet, že svádění (povolnost v opilosti, cokoliv) znamená vlítni na mě a holky, že si za to mohly sami, a nebo si to o nich bude myslet okolí, tak je to špatně! Se sexem musí vždy souhlasit oba, přes to nejede vlak (vím, že to tu nikdo nezpochybňuje, aby mi to neměl někdo potřebu omlátit o hlavu), nesouhlas může být vyjádřen jakkoliv a kdykoliv a oběť není nikdy vina a nijak si k tomu nemohla přispět. Tím bych to za sebe uzavřela.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:34

Isca kdyz odhlednu od nasili na divkach - byt opily neni nic spatneho, fakt?

​Tak ty seš skutečně zakuklenej agent AA, to je jednou jistý!