Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:04

Evaeva  Promiň, ale konečně nějaká světlá hláška v tomto depresivním tématu! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 14:07

continuity já měla na mysli spíš když zastaví a chtějí se zeptat na cestu. Ty vzory v rodině jsou jasné.

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:15

nonemy Z tech hlavnich panu V siti nebyl myslim pedofil ani jeden. Doma jsme se na to nevydrzeli koukat. Ja prohlasila, ze to nemam zapotrebi uz ve fazi, kdy pan vysilal z wc, a muz, ze se stydi za to, co taky k jeho zivocisnymu druhu patri. Starsi je 12, tak nakonec dospelou verzi nechtel videt nikdo a povidali jsme si. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:15

Evaeva jo takhle. No z těch mých zkušeností co nám se mi zdá, že děti jsou v tomto ted mnohem odolnější, právě to asi souvisí s trochu jiným vztahem k autoritám. U nás na hřišti se motal nějaký divný chlap, lákal je na štěňátko do auta nebo tak neco. No dětičky nelenily a milého úchylaka natočily na mobil, zmizel jak pára nad hrncem. Myslím, že to pak mělo ještě nějakou dohru, ale už nevím jak to dopadlo. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:23

mirajo Ti asi nerozumím, co jsou, když cílí na nezletilé? Ale asi je mi jedno, do jaké kategorie jejich úchylka spadá, pro mě to jsou nechutná hovada, kterými z hloubi duše opovrhuji a nenávidím je. Já to vydržela kvůli dceři, abych měla představu, co dětem hrozí a na co všechno dávat bacha. Hrozivá je i statistika, kterou tvůrci udělali a ze které vyplynulo, jak velké procento dětí je důvěřivých a je ochotných se s někým cizím sejít a i sejde. A na konci byla konfrontace s jedním predátorem a ten chlap si vůbec neuvědomoval, co dělá! Šílené, šílené, šílené.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:25
Reakce na nonemy:

INCOM1 a vem si, kolik žen má podobné zkušenosti, je to děsivé. O onanistech v dopravních prostředcích se tu už kdysi psalo a kdo jezdí pravidelně, tak se s tím většinou setkal. Když jsem viděla V síti, tak se mi chtělo zvracet, s pedofily bych neměla vůbec slitování a normálně bych jim fikala koule. Děsí mě, co po světě chodí za lidi. No asi bych tu měla přestat na toto téma diskutovat, nebo upadnu do deprese.

​jenze to myslim nebyli pedofilove ani v jednom pripade. Myslim, ze je vseobecne znamo, ze nejen pedofilove se dopousteji na detech sexuakniho nasili. A ze casteji se jedna prave o lidi, co potrebuji mit nad nekym nadvladu.

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:27

A666 Díky za toto shrnutí. Zcela s ním souhlasím.

Moje reakce se původně týkala příspěvků v hloubi této diskuse, kde se jednalo o výchovu dívek v rodině. Pak už jsem se víceméně jen snažila vysvětlit, jak to myslím, což se mi nejspíš nepovedlo a přičítám to vlastní písemně vyjadřovací neobratnosti. Prostě - osobně diskutovat umím, písemně ne.

Pokud se tě moje příspěvky dotkly, mrzí mne to.

Celé je to složitá problematika o kterou se dlouhodobě zajímám a tato diskuse, tím jak je technicky vyřešená, nahrává spíš vytrhávání z kontextu a útokům na jednotlivé části příspěvků bez ohledu na to, k čemu se vztahují.

V hlavě mám nápad na projekt něčeho jako první pomoc pro obětí násilí, jen teď nemám úplně sílu to dotáhnout k realizaci.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:28
Reakce na continuity:

Evaeva k tomuhle jsem kdysi četla řadu: nenutit dítě strpět doteky objetí a vůbec manipulaci od cizích lidí, pokud ono samo nechce/ je mu to neprijemne. Ma to samozřejmě vyjimky, což jsou ti lékaři a podobně. A toho jsem se důsledně držela a držím. 

Tento přístup by mohl vést k tomu, že dítě zažije, že nemusí strpět doteky, pokud jsou mu nepříjemné. Nechala si to nakonec vysvětlit i moje máma, která měla tendence ty děti dost umackavat. 

Je to myslím i částečná prevence těch sexuálních zneužití v rodině, protože to podle mě nechodí úplně tak, že vilný strýček přijde a dívku rovnou znásilní. Často jsou to právě takové jakoby nevinné pokusy, které se, pokud nenarazí na odpor, stupňují. 

V kombinaci s tou důvěrou a komunikaci v rodině mi to přijde jako velká věc. Neříkám, že dětem se nemá vysvětlovat, že na ně nikdo nemá právo sahat proti jejich vůli, ale myslím, že se učí hlavně tím zážitkem. Když se matka batolete zastane před objímajícim příbuzným, funguje to podle mě mnohem lépe. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:32

nonemy no my mívali školení se psycholožkou a ta říkala, že ty deti se často i sejdou. Oni se můžou chtít sejít i s normálním kamarádem z i internetu a právě dávala rady, jak to vysvětlit dětem, jak toho člověka ověřit a jaka bezpečnostní opatření podniknout.

A to byla osoba, co ty obětí násilí vyšetřovala, mnohé měla v léčbě a spolupracovala s policií. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:32

ice jak už píšu výše, je mi jedno, jakou mají úchylku. To, že cílí na děti je mnohem horší, než když obtěžují dospělé a mělo by být podle toho s nimi naloženo: nařízená sexuologická léčba (povinně, žádné dobrovolně) a pořádný trest

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:33

nonemy To byli/jsou chlapi, co jsou orientovaní na dospělé ženy, žádnou sexuální úchylkou netrpí. Tohle uváděli jako ventil, nudu, odbržděnost, nevěděl jsem, že se to nesmí atd., touha mít převahu tam taky určitě hrála roli. Pedofila dospělé ženy nepřitahují, zároveň ne každý pedofil násilní a vraždí děti. Ti, co to na sobě včas poznají a dokážou prožít celej život, aniž by dětem ublížili, to maj asi velmi složitý...ale to nebyl případ žádného z těhle pánů, plus byl tam i jeden pár muž-žena.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:33

Syn od kamaradu na me byl celkem fixovany, ja teda kontakt strpim jen od nejblizsich a to jeste jen v ramci rodiny. A me to bylo tak moc protivne, ze jsem odmitala jezdit na spolecne vikendy kdyz tam byl on. Diky za pripomenuti, to jsem celkem uspesne vytesnila:D pak mam par zazitku z mhd, od te doby si nesedam primo za ridice (myslim za tu kukan). Pak mam super zazitek z doby kdy jsem jezdila pro SA, byl spolecny byt na prespani pro ridice i stew, no tak dotycny dostal do kouli, a uspesne jsme se nadale jeden druhemu vyhybali. Tam ti ridici ac zhusta zenati ty stew brali jako bonus k platu asi a ja jsem tuhle hru neminila hrat. Kamarada po ceste ze zapijeni statnic nahanel nejaky borec po parku, kdyz se podrousen vracel domu. Starsi je po me nesahaci, taky s tim ma cast rodiny problem. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:34

nonemy pedofil je na maly deti, ktery jeste nemaj vyvinuty pohlavni znaky. Na mlady holky jsou hebefilove (?). A velka vetsina chlapu v siti byli spis uchylove a chudaci, kteri neumej komunikovat s dospelou zenskou, tak to zkousej na tyhle mlady, a nebo potrebujou jen nekoho oblbovat a mit nad nim moc, coz se jim u dospely taky vetsinou nepodari.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:35
Reakce na mirajo:

nonemy Z tech hlavnich panu V siti nebyl myslim pedofil ani jeden. Doma jsme se na to nevydrzeli koukat. Ja prohlasila, ze to nemam zapotrebi uz ve fazi, kdy pan vysilal z wc, a muz, ze se stydi za to, co taky k jeho zivocisnymu druhu patri. Starsi je 12, tak nakonec dospelou verzi nechtel videt nikdo a povidali jsme si. 

​Nejsou to pedofilove, jen v tech malych holkach m´vidi snadnou korist

Strasne super byl ten jeden kluk, co byl fakt pozitivni a holce rikal co by mela a nemela na siti delat. Bylo to takove svetlo mezi tema chlivakama. Priznam se, ze jsem zatim nemela silu to dokoukat.......Jen me semtam prekvapovalo jakto, ze holkam u toho skypovani koukala kamera pres rameno, to meli vychytane mrtve uhly?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:41

continuity ano, vím, psala jsem, že i sejdou. Taky jsem absolvovala na toto téma přednášku a tam nám zase přednášející ukazovala, že to je pro děti těžké rozklíčovat, protože teď už jsou ty technologie tak vyspělé, že ten starý, hnusný chlap pustí video s mladičkým chlapcem jejich věku a je to tak reálné, že obraz odpovídá zvuku. Videochat a přitom s jiným člověkem. Tady je nejdůležitější, aby se rodičům povedl vztah založený na důvěře, aby se jim děti svěřili, než někam sami půjdou. A potřeba hodně brzy, v pubertě už je pozdě. Já se třeba snažím dceru moc nekritizovat, co dělá na mobilu, jen hlídat a mít přehled, aby to netajila a sama mi ochotně ukazovala a svěřovala se, o co tam má zájem.

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:44
Reakce na barbucha:

madluša

Tedy: Sváděla mě, nechala mě sáhnout na prsa, ok, 

Ježišmarja jaký furt sváděla?! Fakt si myslíš, že co holka, to flundra která myslí jen na to?! Jako by jakýhokoliv kluka k touze po šáhnutí na prsa musel někdo svádět...

​Cituji z Wiki: „Svádění má několik významů. Platonicky to může znamenat „přesvědčit k neposlušnosti nebo neloajálnosti“ nebo „vyvést z cesty, obvykle přesvědčováním nebo falešnými sliby“.

Pokud jde o sexuální přitažlivost, může to znamenat „přilákat“ někoho nebo někoho nalákat k pohlavnímu styku.“

No a já to tady používám v tom významu z té druhé části. Nevím, jaký jiný výraz použít.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:48

mirajo díky za vysvětlení. jo, to "nevěděl sem, že se to nesmí"

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2021 14:52

razorblade Ja uz si to zas tak nepamatuju, ale nebyli tam nekteri, co tvrdili, ze maji rodinu? Jeden rikal, ze ma vnoučata myslim! Sileny

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:59

Jos jj, to byl myslim ten "dvanact, tak to je pohoda"

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2021 15:01