Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Sweet Potato
40819 příspěvků moje polička 12. listopadu 2019 18:08

moora Neplačte, sami jste si to zavinili.

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 06:58
Reakce na Sweet Potato:

martek01 
Tam najdeš samé skvosty. Třeba ke školství:

​to vezmu na příští rodičák!!!! málo synovi kontroluju aktovku, nechávám zodpovědnost na něm a je to špatně!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 07:16
Reakce na Sweet Potato:

martek01 
Tam najdeš samé skvosty. Třeba ke školství:

​Se přiznám, že nevim co je na tom v principu špatně

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:02

Mutziputzi jestli můžu za sebe, tak částečně to tak doma mám.... syn chodí do druhé třídy, je hodně samostatný, věci si chystá sám, úkoly už od první třídy dělá taky sám. oběma nám to vyhovuje. Jen "pančitelka" je stará škola (ačkoliv mladá ženská) a její názor je, že si třeba první třídu musíme projít s dítětem taky, stát mu neustále za prdelí. a to pokračuje i teď. syn dostává dle mého názoru nesmyslné poznámky, že zapomněl maličkost. Já ho musím potrestat, nemůžu snižovat její autoritu, ale je mi to proti srsti. Nejsem žádná lesana, děti mají pevnou výchovu, ale hledat kompromis je někdy těžký.

Offline Garfie
28730 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:09

martek01 Odhadnout, kdy to nechat na dítěti je trochu těžký. Syn je taky ve druhé třídě a musím na to dohlížet, ale on má zřejmě poruchu soustředění a není asi možný nechat to v tomhle věku plně na něm. První třídu jsme museli taky absolvovat společně, vysloveně nás o to učitelka požádala-právě kvůli tomu, aby si děti vytvořily návyk a pak to pro ně bylo zautomatizované. Ale u starší dcery nám naopak vysloveně třídní zakázala se školou zabývat, prý to je opravdu na dětech-až na to teda, že jim za nějaké množství zapomínání hrozí důtka  ale tak jejich boj, že....

Mutziputzi V principu asi ne, jen je to trochu přehnané, myslím, že obě extrémní polohy jsou na škodu. 

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:13

martek01 ale ty ho prece trestat nemusis. Pokud je tak samoststnej, tak mu jen reknes ze priste na tu malickost zapominat nema. Ona taky nejspis ta ucitelka tu poznamku nepise proto, abys ho doma zmlatila, ale abys o tom vedela...Chapat poznamku jako vyzvu k trestu je blbost, je to proste informace od ucitele rodicovi...

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:17
Reakce na 711990:

martek01 ale ty ho prece trestat nemusis. Pokud je tak samoststnej, tak mu jen reknes ze priste na tu malickost zapominat nema. Ona taky nejspis ta ucitelka tu poznamku nepise proto, abys ho doma zmlatila, ale abys o tom vedela...Chapat poznamku jako vyzvu k trestu je blbost, je to proste informace od ucitele rodicovi...

​neřežu ho, jen mu zakážu televizi. je to trest z principu, na televizi kouká jen někdy, dokáže se zabavit i tak. prostě musí vědět, že udělal chybu. i když z mého pohledu ji neudělal ;-)

Offline Potrefenáhusa
39183 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:18

martek01 To mi nedává smysl 

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:19

martek01 no ja to chapu, ale tak prece pokud je tak svedomitej jak popisujes, nemelo by stacit mu rict, at si na to da priste pozor? Ta ucitelka podle me teda fakt neceka, ze se budou udilet nejaky zakazy ne...? 

Offline Garfie
28730 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:21

711990  

martek01 Tak já tvoje dítě neznám, ale třeba u nás už je trest samo o sobě, že dostane poznámku....jinak u nás ve škole se ty poznámky za zapomínání taky berou spíš jako upozornění...já bych asi trestala, až když to zapomínání přesáhne nějakou únosnou míru (a taky jsem z naší rodiny největší bohém, co já můžu, že jo....).

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:39
Reakce na Garfie:

711990  

martek01 Tak já tvoje dítě neznám, ale třeba u nás už je trest samo o sobě, že dostane poznámku....jinak u nás ve škole se ty poznámky za zapomínání taky berou spíš jako upozornění...já bych asi trestala, až když to zapomínání přesáhne nějakou únosnou míru (a taky jsem z naší rodiny největší bohém, co já můžu, že jo....).

​za poznámku trest nemá, to jsem se asi blbě vyjádřila. poznámka se u nás rovná černý puntík za zapomenutí. to prostě jen upozorním, že udělal chybu, aby si to uvědomil. jinak tečka se dává i za zapomenutou tužku, půlku úkolu....

televizi jse zakázala poprvé, když za šest teček dostal napomenutí třídního učitele. 

na rodičáku jsem paní učitelce řekla, aby byla trocho schovívavá, protože syn je hodně šikovný, ale prostě zbrklý, tak občas zapomene drobnost. a jejím přístupem, kdy je pro něj tečka opravdu trest (aniž bych já doma cokoliv řekla) se dostává na hranici, kdy se začíná stresovat a začíná se bát. A nerada bych ho dostala do stavu, kdy se bude v noci budit, že nemá pravítko nebo tužku.

Offline bosibori
příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:42

martek01 taky mi to nedává smysl. Navíc teda myslím, že za zapomenutnou blbost (o které sám nejlíp ví, že si ji měl přinést, a nepřinesl) je poznámka dostatečná. Že bych za to něco zakazovala, nota bene když to sama nevidím dramaticky, to teda ne. Vlastně to ani nekomentuju. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:43

martek01 tak trestat ho za poznámku, kdy myslíš, že není oprávněná, to mi přijde teda prapodivný

Offline continuity
44052 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:44

K tomu zapominani: Ja zjistila, ze nase starsi nosi na geometrii tri sady pravitek a pak s nima ve tride kupci a ruzne to pujceni smenuje .

Ja jsem za kazdou blbost: kdyz ucitel rekne, hlidejte, tak hlidam, dokud neoverim, ze to funguje. Kdyz rekne nechte to na detech, nehlidam, jenom obcas hodim jednim okem. Ale co si mam pocit s informaci z rodicaku: 5 minut vysvetlovani, jak deti nenosi na geometrii pomucky a nemuzou tudiz v hodine pracovat, zakonceno prohlasenim: Ale nechte to na nich, je to jejich boj?

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:49
Reakce na bosibori:

martek01 taky mi to nedává smysl. Navíc teda myslím, že za zapomenutnou blbost (o které sám nejlíp ví, že si ji měl přinést, a nepřinesl) je poznámka dostatečná. Že bych za to něco zakazovala, nota bene když to sama nevidím dramaticky, to teda ne. Vlastně to ani nekomentuju. 

​vysvětlila jsem to.poprvé jsem se špatně vyjádřila. za poznámku netrestám, za napomenutí jo

Offline continuity
44052 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 09:51

martek01 pokud to ma tyto dopady - syn se stresuje skolou, tak bych na nej pri priprave do skoly proste dohlidla. 

Moje deti prave stresuje to dohlizeni ( hlavne muze dovede celkem rozvrkocit, kdyz jim najde v tasce predvcerejsi svacinu), starsi klidne na pisemku z cestiny vyrazi bez funkcniho pera - a nijak ji to nevyvede z miry, proste si ho nejak pujci. 

Offline Lamicka
14211 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 10:41

martek01 ja mam taky samostatnou skolacku, az ted ve treti tride jsme se museli s muzem vic zapojit, to je opravdu velka zmena. Nas pani ucitelka v 1. tride pozadala, at je nechame pripravit tasku samostatne, ale zkontrolujeme to, ze pak to zdrzuje celou tridu od prace, musi si veci pujcovat a tak (dalsim dechem tedy dodala, ze deti jsou uzasne, protoze pujcuji velmi ochotne). Prijde mi lepsi na to dohlidnout a vyresit to doma, nez resit puntiky a ukladat tresty.

Offline baltik
4998 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 10:46

Garfie to ted vykladala kolegyne,ze za x zapomenuti detem daji dve skole dutku. Jak to vnimate? 

Offline Janulik03
20487 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 10:51

Ja si teda neviem predstavit nepracovat doma s prvakom. A druhakovi teda tieh bez kontroly este neviem ci by som uplne vynechala. Pride mi to skoro na taku samostatnost. Ale to viete doma mam uz vnuka to je iny pohlad

Offline slniecko admin
19776 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 11:17
Reakce na continuity:

K tomu zapominani: Ja zjistila, ze nase starsi nosi na geometrii tri sady pravitek a pak s nima ve tride kupci a ruzne to pujceni smenuje .

​

Janulik03 ja hlavne nechápem, prečo by toho mali mať prváci toľko, že by s nimi bolo treba pracovať ešte doma. Doobeda majú školu a poobede by už mali mať utrum.