Kéž by! Kéž by! Haha.
Omfg
Evaeva Tak kvantifikovat co je ještě v pohodě a co už je moc často asi moc nejde a myslím, že spíš záleží na celkovém klimatu v konkrétní rodině. Někde si třeba řeknou "ty jsi debil" a stejně je tam láskyplné prostředí a děti vyrůstají jako spokojení a sebevědomí lidé, v jiné rodině stačí jedna poznámka "nějak ti roste zadek" a je z toho anorexie na celý život...
Lav ano, to souhlasím.
Kan jojo, chocho doktor....ok boomer. Chces nam povedet jeste neco, cim bys stigmatizovala vyhledani psychologa/psychiatra?
711990 Hele vůbec, jak jsem psala, kéž by! ![]()
Evaeva Tak kvantifikovat co je ještě v pohodě a co už je moc často asi moc nejde a myslím, že spíš záleží na celkovém klimatu v konkrétní rodině. Někde si třeba řeknou "ty jsi debil" a stejně je tam láskyplné prostředí a děti vyrůstají jako spokojení a sebevědomí lidé, v jiné rodině stačí jedna poznámka "nějak ti roste zadek" a je z toho anorexie na celý život...
![]()
Takže citlivě mluvit s dítětem o nějakém fyzickém nedostatku (a že každý máme nějaký) snad není totéž, jako zažívat ponižování a shazování vzhledu ze strany rodiny! A myslím, že nějak nenápadně připravit dítě na to, že by na něm mohli spolužáci něco, čím se treba trosku odlišuje (a nemusí to být vždy ani něco, co je jeho vzhledová "slabina") komentovat, patří tak trochu k rodičovským povinnostem.
Rekla bych, ze prave tohle je to jadro sdeleni, na kterem se tady vetsina shodne. Nejde o shazovani vzhledu ditete, ale proc proboha na nem hledat nejakou domelou slabinu/odlisnost. Jeste jako ze s dobrou zaminkou, at se pak nedivi, ze se mu spoluzaci smeji. Kdo definuje, co je slabina a co uz ne? Nekdo ma rad odstate usi, nekdo pihy, nekdo modre oci, nekdo leti na ples, nekdo ma slabost pro predkus... Sto lidi, sto chuti a rict, ze neco je slabina ditete a melo o tom vedet, aby to mohlo resit (jj, neni nic lepsiho, nez deti posilat na plastiku, at splnuji nejaka esteticka meritka), je proste a jednoduse hloupe. Kazdy je jiny a v te jinakosti je dokonaly. A deti se posmivat nebudou, pokud je na to nenavedou dospeli. Stejne jako u neobvyklych jmen.
Kan hrozně nehezky se odkopáváš v těchto diskuzích.
Pinot Noir souhlas. Její projev mi začíná připomínat Giuliettu (nebo jak se to psalo) z MP
A kdo z vas pripravil deti na to, ze se jim budou smat, ze jsou moc chytre a sprti?
Lav ono to ani nemusi byt rodinou. Staci blba povaha. Mne staci jedna veta a mam komplex, jini jsou v pohode
barbucha Jo no, já si furt myslím, že my jako rodina se na sever v nejbližších 10-15 letech nemůžeme podívat.
![]()
Tak třeba by to šlo... v kleci... ![]()
Zuzuli Souhlasím s tebou. Kritizovat domnělé estetické nedostatky jiných, nebo se jim dokonce vysmívat, je prostě nevhodné, neslušné, nežádoucí. Ať už se toho dopouštějí dospělí nebo děti.
Zuzuli Promiň, asi už do této debaty nechci (slovy klasika) úplně zabrušovat, abych zase nemusela složitě vybrušovat. Já asi nesouhlasím s tím, že děti si nevšimnou odlišnosti, pokud je na to dospělí neupozorní a myslím, že to funguje spíš naopak (a byť nemám ráda jednoduché aplikovaní vzorců chování u zvířat na lidi, tak tady to dost funguje - bílá vrána to taky nemá úplně jednoduché), naopak v tom vyšším školkovém a nižším školním věku si jich všímají i tam, kde téměř nejsou a nebo (jak už jsem psala) je to klidně i odlišnosti pozitivní a ve vyšším věku bude okolím brána jako vzhledové plus. Příkladů jsem zažila dost, takový nejúsměvnější byl ten, když mi syn málem údivem vypadl z náruče, když poprvé viděl naživo černocha. A fakt nebyl navedený od nás. Já jsem se snažila, asi teda neúspěšně, vysvětlit, že z mého pohledu dětský kolektiv není zcela jednoduché místo k životu a k rodičovství patří svým dětem existenci v něm usnadňovat, ať už za tím různí rodiče vidí různé přístupy. Ale jako bezdůvodně upozorňovat děti na něco, co jakože není na nich dokonalé, to samozřejmě ne, snad si rozumíme!
Pokud to s tou plastickou chirurgií byla narážka na mě, tak to je asi trochu mimo, já toho příznivcem rozhodně nejsem a moje estetická měřítka teda syn naplňuje víc než vrchovatě, spíš jsem si uvědomila, že v jeho případě už by mu to ucho mohlo překážet i fyzicky a že je to na druhou stranu poměrně snadno řešitelné.
Zuzuli Prijde mi, ze pravdu mate obe dve, zalezi na podani a na tom, o co vlastne jde. Kazdy najde sto prikladu, ktere ten jeho konkretni nazor podpori. Zas cloveku kolikrat neco ulitne ani nevi jak.
barbucha nám by tam zabavili děti na převýchovu!
Jo vlastně, já zapomněla že Skandinávci kradou děti! Asi mají těch svejch hodnejch plný zuby, nudí je to...
Ale ty vaše holky by museli umístit někam za polární kruh, aby zapadly! (jestli teda vypadaj furt stejně)
Karja A proč myslíš, že jsme ještě nebyli na dovolené v Norsku ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY