Lav
. hezky napsano. Hanka H Nejake posmivani tu snad nikdo neobhajuje.
Omfg
Jos V dětských kolektivech je bohužel vysmívání běžné - tím neříkám, že ho tady někdo obhajuje . Jenom se zase dostáváme k tomu prvotnímu - kde získají děti představu o tom, jaký tvar nosu, uší, zubů, těla ..... je ten jediný správný?!
Sweet Potato Tak já je znám od malička, myslím, že spíš zpovykanost (ADHD mám navíc pravděpodobně doma, zrovna dneska jsem se kvůli němu málem propadla hanbou u zubaře), ale já pro toho kluka mám pochopení, rozumím té jeho reakci, jen mi přijde, že odpověď rodičů není úplně v pořádku (tedy konkrétně maminky, mojí kamarádky). I pro ni vlastně mám pochopení
, proto jsem i psala, že rodiče často ustoupí, jen aby měli klid.
Ja s detma nikam na sever na dovolenou taky nemuzu, to by byla ostuda roku a jeste bych se tam ocitla ve zpravach. Jako uz v porodnici mi o male pediatricka rekla, ze s touhle holkou si fakt uzijem. A mela pravdu, od odlozeni do babyboxu ji obcas zachranuje jen to, ze je tak desne moc rozkosna. :-)
Garfie Já mám tendenci ustupovat když jsou kolem cizí lidi, protože je mi nepříjemné, když na mne dítě strhává pozornost. Ale teda v zájmu dítěte se přes to snažím přenést :)
Výchova je křížová cesta k pokoře.
Některé diskuterky jsou argumentacne hodně schopné a já se střídavě přikláním na jednu nebo druhou stranu. Při výchově jsem střídavě uplatnila asi všechny způsoby včetně fyzických.
A děti jsou myslím bez traumat.
Já si myslím, že ve věku čtyř let má nějaký rys nebo projev, který by se potenciálně nemusel líbit kamarádům ve školce, asi tak 90 % dětí
Urcite existují výjimky, které žádnou ošklivou vlastnost nemají, ale co tak znám a pozoruji ty školkove děti, nemají si moc co vyčítat. Takže bych z toho taky drama nedělala, vyrostou z toho.
Jo, a jsem matka co ustupuje, aby měla klid, hlavně když jde o nějakou blbost, která je ale pro toho malého tvora naprosto zásadní.
Moje teta se taky jednou bavila se sestrenkou a rekla ji, ze dneska uz vi, ze k nekterym vecem mela pristupovat trosku jinak. Sestrenka se jen usmala a odpovedela ji, ze kazdej rodic svymi diteti nejaky drobny trauma proste zpusobi, ze to je normalni. :-)
Tak Betty "Fyzický" způsob výchovy dětí považuji za nepřijatelný vždy a všude.
Tak Betty souhlasím s tebou
Hanka H tak já znám případ, kdy se vychovatelka zeptala holčičky na prvním stupni, proč si nedá přišít ty uši.Od té doby neměla culík.
Maminka taky razila tezi, že když to nebude řešit ona, nebude to řešit ani dcera. Jenže neuděláš nic a celý svět není v tvé moci.
Že taková osoba nemá ve školství co hledat, je věc druhá. Jenže ony ji děti milovaly, možná proto to mělo takový dopad. Já ji mám za trochu jednodušší a jsem dost ráda, že děti už do družiny nechodí.
continuity Někteří lidé si prostě do huby nevidí. A oni to myslí tak dobře
!
Jestli si myslíte, že člověka povahou vzteklého to někdy úplně přejde, tak vás ujišťuju, že tomu tak není
Mě to občas chytí ještě teď a zrovna nedávno jsem tak třískla dveřma, že uletěl nejen klíč, ale i ten kovový kryt z klíčové dírky. A nejlepší na tom je, že už vůbec nevím, proč jsem se tak rozčílila.
Ale budiž vám útěchou, že děti mého věku už tím neobtěžujou rodiče ![]()
Vari ehm, naši nějaká sestra v porodnici nazvala temperamentni italkou
Kokoska znám jednoho, co takhle vysklil panelákové dveře![]()
Evaeva znám jednu, co doma práskla prosklenými dveřmi a ... Já to nejsem, ale má holt moje geny ![]()
Kokoska
tohle nebyl příbuzný
Evaeva ale musím říct, že je dcera daleko trpělivější než já, tohle bylo fakt výjimečné. A prý ji teda zlost okamžitě přešla.
Hanka H nepředstavuj si hned nakládačku řemenem, ale plesknutí přes packu párkrát proběhlo.
To doufám, ale jsem v tomhle směru dost startovací. Nechci otevírat na tohle téma diskuzi - už určitě několikrát proběhla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí