Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline stes
9296 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 21:59

Sweet Potato ten bude ale sladkej

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:00

stes Jo, ale asi dlouho nevydrží!

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:01

Karja nekdy je méně vice

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:10

Sweet Potato "hlavně mi táto neumasti peřiny" 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:11

Sweet Potato 

Jejda to je dlouhej článek.

Ale nějak v něm nevidím, že by učitelka byla takovej zloduch - a ani to zjevně nevidí její zaměstnavatel. Navíc i ten (ta) student/ka Robin byl/a první, kdo jí s tím oslovil, a nemusel/a... ona jen reagovala. Jako jasně, asi je věřící nebo má k tomu postoji jinej důvod, ale třeba ta protipotratová aktivita je legitimní, když vyjadřuje svůj názor (jakož i na jiný věci)... i když by možná měla zvolit jinou platformu než normální vyučování. Nebo by měla škola zajistit i prezentaci odlišnýho názoru, když už.

Já s ní v něčem souhlasím, ovšem v tom smyslu, že by si tu tranzici měli lidi fakt rozmyslet, a nerozhodovat se hned někdy v pubertě, která je sama od sebe plná nejistot a pochybností! A bohužel dnešní doba tomu jen nahrává, ta veřejná a hlasitá podpora lgbt z toho dělá módní a tím pádem pro nezralý lidi žádoucí záležitost. Nic proti tomu, když v tom někdo vytrvá, ale fakt si nemyslím, že je ve společnosti najednou takovej nárůst těch translidí, jak to poslední dobou vypadá. Ale je to teď  "in"... a to může spoustu puberťáků znejistit, a ne vždycky k jejich prospěchu imho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:18

barbucha učitelka angličtiny přece nemůže v hodinách prezentovat nějaký názor na takovouto problematiku. To jí prostě nepřísluší. Chodit na protipotratové demonstrace může, ale to je tak všechno. Já ten článek přečetla, mimo jiné mně dost zarazilo, že 50% lgbt dětí v ČR se pokusí o sebevraždu!

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:19

barbucha Ja mam kamaradku, ktera svuj prerod v zenu v puberte dost nedavala, svoje prsa nesnasela, s menstruaci se dlouho vyrovnavala, fakt se cejtila bejt spis klukem. Dneska je to naprosto spokojena zenska, ktera se velmi rada zenou, je mama, ale k tomu dosla az na vejsce. A ta rika, ze kdyby byla v puberte ted, tak tezko rict, jak by to dopadlo, o tranzici by minimalne uvazovala a kdo vi, jestli by dneska nebyla velmi nestastnej chlap, kdyby k tomu nakonec doslo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:21

Vari to by doufám odhalili ti odborníci, které musí dotyčný nějakou dobu navštěvovat. Ten trvalý přerod není zase tak jednoduchý, jako si ostříhat vlasy a nechat si říkat Honza.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 22:24

Evaeva Ja taky doufam, ze kdyz je u nas cela ta premena tak dlouha a slozita, ze by se podobny pripady vcas odhalily.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 07:20

Sweet Potato jezisi

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 08:18

Vari I to se samozřejmě může stát a stává - ale těch, co prošli tranzicí nesprávně, je jen zlomek proti těm zoufalým na druhé straně. Pomoci může třeba ta blokace puberty, o které v článku taky píší.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 08:50
Reakce na Vari:

barbucha Ja mam kamaradku, ktera svuj prerod v zenu v puberte dost nedavala, svoje prsa nesnasela, s menstruaci se dlouho vyrovnavala, fakt se cejtila bejt spis klukem. Dneska je to naprosto spokojena zenska, ktera se velmi rada zenou, je mama, ale k tomu dosla az na vejsce. A ta rika, ze kdyby byla v puberte ted, tak tezko rict, jak by to dopadlo, o tranzici by minimalne uvazovala a kdo vi, jestli by dneska nebyla velmi nestastnej chlap, kdyby k tomu nakonec doslo.

​to je skoro o mne! a presne si na to vzdycky vzpomenu, v dnesni dobe kdybych touzila byt klukem jako tehda... brr kdovi jak by to dopadlo

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 08:53

viktorka_od splavu ale v tom je asi ten rozdil - touzit byt klukem vs vedet, ze jsem ve skutecnosti kluk

49376 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 09:11

Lamicka ano ja to dnes vim.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 09:32

Lamicka Ono teda k tomu vědět taky může vést hodně dlouhá cesta. Na začátku často právě je jen to chtění. (Jeden trans chlapec mi vyprávěl, že si celé dětství myslel, že si všechny holčičky přejou být klukem) K tomu uvědomění si je samozřejmě často přivedou informace z venku. Takže vlastně "nápodoba".

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 10:46

Sweet Potato To je zajimave. Diky za osvetu. 

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 11:16

Pirk mi teda rozbil bábovičkuufff

49376 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 11:22
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 16:02

barbucha já jsem dostala odkaz i na ten původní článek teda a ač jsem někdy trochu rezervovaná k tomu they/she/he tak ten na deniku n jsem dočetla do konce a měla jsem dojem, že úča po nich opravdu trochu jde. To že nemá nadřízenej nic, bych nebrala za bernou minci, za svuj život jsem viděla věcí, proti kterejm nikdo nic a správný to nebylo..

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 16:32

Ounz Tak nadřízený se myslím vyjádřil celkem jasně, že by neměl nic proti mi nepřijde. On svůj osobní názor správně nevyjadřuje, je korektní.