Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 16. května 2023 16:25

continuity no hele, co se příjmu týče, klidně ať má míň, já se spokojeně uživím - ale žena, co chce mít dítě, to asi bude vidět jinak. Emancipace sem, emancipace tam, ta biologie se ošidit nedá a muž neporodí a kojit taky nebude.

A vzdělání mi je sice taky fuk, ale na rovinu přiznám, že muž hloupější než já by mě teda nezaujal - a není to o emancipaci, prostě 0 bodov sexappealu.

A další věc je, že tu chytřejší a víc vydělávající ženu většinou neskousne ani ten muž.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. května 2023 17:27

SunEclipse já jen nesměle podotknu, že nižší vzdělání nerovná se hloupější. Ale souhlasím s tím, že s hloupým mužem bych být taky nemohla, byť by měl vzdělání vyšší než já :)

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 16. května 2023 17:32

bram však já tam taky rovnítko nekladu, naopak to rozlišuju..

Edit: jo uznávám, v poslední větě už jsem to nerozdělila

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 16. května 2023 17:38
Reakce na bram:

SunEclipse já jen nesměle podotknu, že nižší vzdělání nerovná se hloupější. Ale souhlasím s tím, že s hloupým mužem bych být taky nemohla, byť by měl vzdělání vyšší než já :)

​souhlas

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2023 17:43

continuity Jak to má většina navím, ale já to mám zařízený úplně skvěle! Jo a výplatnici manžela jsem neviděla asi už sto let, vlastně ani nevím jestli nějakou má. No to je fuk, hlavně, že solí. Osobně bych nesnesla lakomce. Moje babi vždycky říkala: Lakomec, horší jak ožralec. A mamánka, ti sou taky slušný peklo. S volným časem si taky nakládáme svobodně.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 18:35

Ja vlastne mam muze s nizsim vzdelanim nez sem ja. Ale nejak mi to neva. To svoje sem si dodelala nedavno, netrapi me to. Chytrej je dostatecne. Stejne tak by mi nevadilo vydelavat vic nez on. Naopak:D 

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. května 2023 18:41

711990 ja mam partnera se stejne vysokym vzdelanim, co v manazerske pozici vydelava min nez ja :) jo a este je mensi :)

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. května 2023 18:44

SunEclipse kdybych mela deti, tak bych byla nejradsi aby se o ne staral partner a ja mohla co nejdriv zas do prace. no mozna dobre, ze zadny nemam

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 16. května 2023 18:47
Reakce na Lilly_Ku:

711990 ja mam partnera se stejne vysokym vzdelanim, co v manazerske pozici vydelava min nez ja :) jo a este je mensi :)

A za měsíc slavíme čtvrtstoletí.

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 16. května 2023 19:05
Reakce na bram:

​ja celkem smele doplňuju,že  vzdelanych hlupaku je vic nez dost. Hloupej chlap je peklo, zrovna tak jako hloupa zenska. A když je k tomu jeste nudnej a lakomej, tak teda

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 16. května 2023 19:10

Já mám muže s nižším vzděláním, než jsem šla na rodičák, měli jsme příjem srovnatelný. Za tu dobu si teda muž kariérně polepšil, já mám zase jistotu postupu v tabulce i během rodičáku.

Jinak smát se "feministkám" kvůli společenskému nastavení, které se chtě nechtě propisuje do soukromí, a i to soukromí změnit vyžaduje kromě osobního nasazení i štěstí a zdroje, je jako dost trapné.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 19:59

dzizisketa nikdo se tu nikomu nesmeje přece.

Hejtuje se tu akorát Brodská, které je v jejím vztahu dobře, že dostecne netlačí feministickou agendu. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:03

Mne by prislo k planovani rodiny praktictejsi, kdyby naopak oba partneri vydelavali stejne anebo zena vic. Protoze by pak nedochazelo k takovymu tlaku na muze jako predpokladanyho zivitele, zaroven by se zensky nepropadaly tak moc po matersky v zivotni urovni, mohly by si dovolit castecny uvazky, nemusely by automaticky zustavat s detma na OCR, protoze to zasahne rozpocet min...no samy pozitiva:) takze fakt by mi nevadilo, kdybych vydelavala vic nez muj partner. Jenze misto toho vydelavam 70% mzdy z roku 2018

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:03

continuity 

No zrovna ty se na minulé stránce vysmíváš dost. Jako ne že by bylo potřeba tvé approval, aby se někdo nazval feministou nebo feministkou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 20:11

711990 z tohohle pohledu je asi nejlepší, když mají platy srovnatelné. Pokud vydělává výrazně víc žena, je ten tlak vrátit se do práce zase na ní a to v podstatě hned po mateřské. Při srovnatelných platech se nejlíp zavede nějaká sdílená péče.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:12

711990 hele u nás to tak bylo a popravdě částečný úvazek vůbec nepřipadal do úvahy, protože ty zkrácené úvazky jsou znevýhodňováné pořád hodně. Takže pro mě to prakticky znamenalo vracet se rovnou na plný, na poloviční úvazek bych měla příjem třeba třetinový, protože ty lépe placené pozice prostě na celý úvazek nikdo ani nenabízí.  

S nemocnýma dětma jsme zustavali doma tak napůl, hlavně kvůli tomu, že muž měl na ty směny dost volna během týdne. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:15

711990 jako že jsi se vrátila do práce a nijak ti nenavýšili mzdu? Při dvouciferné inflaci? To je masakr, a obávám se, že u mého původního zaměstnavatele toto reálně taky hrozí

hlavně mně nejvíc "štve", když si uvědomím, jak se za můj rodičák kariérně a platově posunul sambo. I kdybych to vzala čistě procentuálně, tak tohle už nemám šanci dohnat...

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:19

continuity tak ja jsem porad na svoji pozici, jen na kratsim uvazku, zamestnavatel to proste musi umoznit pri navratu rodici ditete do 10 let. Ale vyhodnyho na tom nic moc neni, no. Ale nekdo to dite ze skolky vyzvedavat musi. Kdybychom vydelavali stejne, mohli bychom se aspon rozhodnout svobodnejc anebo si uvazek zkratit oba, jen jinak. Ale ne kdyz ten druhej pak vydelava 2x tolik, protoze za ty 4 roky karierne postupoval/navysoval se mu plat. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:21

dzizisketa ja nevím, jak se dnes definuje feministka. 

Ale se svým domácím uspořádáním jsem spokojená a v práci jsem se prosadila v mužském světě. Pokud můžu pracovně podpořit nějakou ženu, udělám to. (Bylo by teda fajn, pokud by na mě po půl roce neudělala dlouhej nos, ale to je život).

Ale třeba kvóty považuji obecně za nesprávné a jen jednou mě někdo jako ženu pracovné ponížil: když mi řekl, že mě chce zamestnat kvůli tomu, že jsem žena, protože jim to vylepší profil. To mě tedy opravdu nasralo. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:22

monis presne tak. Nastoupila jsem tam 2018, pak jsem hnedka otehotnela, takze jsem se ted vratila a mam vlastne porad svuj nastupni plat. Je to sileny. A kdyz jsem se to snazila resit jeste pred navratem, sef mi tvrdil, ze se novacci nabiraj porad za stejny penize. Tak urcite! No byla jsem rada ze se mam kam vratit a za zkraceni uvazku, ale je to fakt moc hrozny, navic jsem menila obor, takze jsem sla na juniorni roli a tim padem dost nizko uz tehdy...