Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. července 2023 16:37

Zuzuli No, dovolím si kacířskou myšlenku, že nějaké trauma, křivdu, bolest nebo vinu nutně utrží na cestě životem fakt každý (ergo nikdo není "čistý"), takže relevance takového kecu je krásná čistá nula. I moje jinak splachovací a těžce pohodová tchyně vzácně ve slabší chvilce utrousí, že ji některé věci v životě zpětně mrzí. A jinak to podle mě ani nejde, jsme lidi, děláme chyby a občas prostě máme jen docela obyčejnou, ale zatraceně blbou smůlu. Na druhou stranu chápu, že tohle asi banální, ale vlastně strašlivé poznání může někoho drásat tak, že hledá nějakou podporu nebo berličku, aby se z toho nezbláznil. Ale ve chvíli, kdy začne právě bezohledně kopat kolem sebe, tak nemám slitování. Když jsem se snažívala být chápavá, tolerantní a vstřícná, obrátilo se to vždycky proti mně.

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 21. července 2023 19:28
Reakce na Vosina:

Zuzuli No, dovolím si kacířskou myšlenku, že nějaké trauma, křivdu, bolest nebo vinu nutně utrží na cestě životem fakt každý (ergo nikdo není "čistý"), takže relevance takového kecu je krásná čistá nula. 

​No prave. A proto tohle vyjadrovani a obvinovani onkopacientu z psychicke labilnosti a ze si za to muzou sami, protoze nebyli cisti a rozhodli se tak, nebo to bylo znameni, ze maji v zivote neco zmenit a stat se lepsim clovekem... Chapu jako "mam z toho strasny strach, ale me se to stat rozhodne nemuze, protoze jsem lepsi a vyrovnanejsi a rozhodne nejsem takovy luzr, aby me to dohnalo. Rozhodne to neni jen nejaky blby los, ktery na me zatim nastesti nevysel a snad ani nevyjde, ale stat se to proste muze komukoli" 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 21. července 2023 19:38

Zuzuli to si myslím uhodila hřebík na hlavičku. 

Vylezlo to i v té diskuzi o neplodnosti. Prostě některé věci v životě nemáme ve svých rukou, i když se snažíme a uděláme "všechno správně", prostě se to bohužel může stát.

Každý se s tím vypořádává po svým, pro některé lidi je to jako pád do večnosti a různě si to pak racionalizuji nebo se obracejí k různým ezoviram, což by asi bylo v pořádku, ale nesmi to proboha vyčítat a vnucovat lidem, kteří to mají jinak  

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. července 2023 20:45

Zuzuli continuity Ano, s tím do puntíku souhlasím. "Svět - je - nespravedlivej", jak zpívají Visáči (byť v tochu jiným kontextu, kterej by se sakra hodil pro Duška a jemu podobný).

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 21. července 2023 23:40

Tak trošku k tématu..setkala jsem se s názorem, že pokud se narodí postižené dítě, vesmír tím chtěl asi rodičům něco říct. Přiznávám, že v tu chvíli jsem zůstala úplně konsternována. Teď už bych věděla, co na to odpovědět.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. července 2023 08:20

tvMyslíš třeba ,,jdi do p..ele,,?:-D Já se přiznávám, že ačkoliv mám třeba vyřídilku, některé ty věci, co psala třeba Zuzuli, mě by to úplně zmrazilo, takovy setkání s tak silnýma debilama, já bych asi mlcela, protože bych nevěděla co. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 22. července 2023 12:46

Furt mi vrtá hlavou, proč se tyhle ezodementi vždycky vozej ausgerechnet  na onkopacientech. Proč neni třeba infarkt sebevražda? 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 22. července 2023 12:55

tv Tohle paradoxně celkem často říkají v nějaké variantě i ti rodiče. Tomu samozřejmě rozumím. Jen je blbé, když  se na to pak nahlíží jako na příklad a normu.

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 22. července 2023 18:38

Sweet Potato mozna proto, ze infarkt ma uz celkem jasne priciny a prevenci? Cekala bych, ze infarkt dostanu, kdyz budu obezni, ve stresu, jist junkfood, mit vysoky tlak... On by to asi nekdo za tu sebevrazdu oznacit mohl, kdyz treba otec nedbal na varovani a dal pil, kouril... A umrel na infarkt. Zatimco boule v prsu mi vyrostla uplne necekane pres noc, bez jakehokoliv varovani. Proste ta rakovina je vetsi strasak, prave tim, ze nezname presne duvody, proc se to lidem deje. I detem, i sportovcum, i veganum, mladym mamam, vlastne naprosto komukoliv... Takze ezo lidi vykladaj o vesmiru, rozhodnuti, psychicke nestabilite, traumatech a dalsich shitech. 

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 22. července 2023 18:40

Sweet Potato a to druhe je asi podobne, jako kdyz nekdo po rakovine rekne, ze si uvedomil, ze se moc stresoval, zmenil zivot a je po lecbe diky tomu spokojenejsi a vyrovnanejsi. To je uplne v poradku. Ale rict onkopacientovi, ze si za to muze sam, protoze rakovina se nedeje psychicky stabilnim lidem, je proste jenom sprosty. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. července 2023 19:05

Zuzuli netrefa, ani s tím infarktem to není tak jednoduchý a nedostanou ho jen nezřízený tlusťoši, jak bys myslela. 
A teda, příčinu neznáme (aspoň ne tu přesnou) u mnoha dalších chorob, ne jen u rakoviny a teda ale jsem si skoro jistá, že 'může si za to sám' to neni . Jsou to prostě hloupý a někdy i zlý lidi, nějakou hlubší příčinu těchhle debilotin bych nehledala.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 22. července 2023 19:06

Zuzuli Moc trefně jsi to napsala, a je to obchod se strachem a nejistotou, protože ti hlavní šiřitelé to neříkají jen tak z plezíru , ani ze zášti ne, jen sebejistě nabízejí řešení pro ty, kteří se bojí něčeho, co nemůžou ovlivnit. Zdánlivě jen myšlenky, ale za těma jsou schovaný ty semináře, kursy, preparáty ..a pak je tady ten prostřední článek, užiteční idioti, kterří tyhle myšlenky šíří jako svoji osobní modlitbu, zaříkávání proti osudu. Infarkt prostě není dobrej obchodní model, tam ve velké většině stačí  pro zmírnění rizika nebo následků "koupit" konkurenční levnější model (výživa, pohyb, konec konců i ty komerční  farmauceutické přípravky).

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 22. července 2023 20:32

Dávno jsem přesvědčená, že Jarda Dušků, pohlédnuv jednoho dne do zrcadla, zjistil ke svému zklamání, že druhý Sean Connery ani Leo di Caprio z něj nebude... a role Romea apod. mu budou rovněž pravděpodobně odepřeny. Tedy nejen že se neproslaví v Hollywoodu, ale ani v české kotlince nebude schopen soupeřit s Jirkou Bartoškou. 

Pročež sundal ponožky a dlouhý kalhoty a vrhnul se na ezo. Tam pro něj bylo ještě místo, kde se zviditelnit.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 22. července 2023 21:12

Karja ... "jdi do pr..le", to by bylo adekvátní. Zdá se mi to velmi výstižné. 

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 22. července 2023 23:36
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 23. července 2023 09:36

Lidi jsou schopny vseho moznyho. Nam prisla kondolence s pribalovym letakem - nejaka pani psala, jak ji pomohla pri umrti blizkych bible a nejake dalsi nabozenske traktaty a prilozila letacek a QR kod, kde se to da koupit a za kolik. Jako verim, ze to myslela treba dobre, ale ze by to v ten moment zrovna potesilo a utesilo, rict nemuzu. Spis jsem si vzpomnela, jak nam pred casem zvonula u branky pani s podobnymi materialy a byla dost drza a neprijemna, kdyz jsem ji odmitla.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 23. července 2023 09:40

Kokoska paní je empatická asi jako hozená cihla, to je děs..

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 23. července 2023 09:47

Kokoska a já se tchýni divila, že ty kondolence nechce sama otevírat.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 23. července 2023 10:15

KokoskaBabicku takto obtezovali po pohrbu dedy Svedci Jehovovy osobne, ani se hned nepredstavili, taky zacali nabizenim bible.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. července 2023 12:19

Kokoska čeho jsou lidi schopní