Souhlas se vším, jen podotknu, že preparáty Energy bych jako ezokec nesplachovala, třeba Audiron nebo Vironal je skvělý. Samozřejmě jako podpora při nastupujících obtížích. Díky Vironalu už jsem několikrát odvrátila nachlazení ve chvíli, kdy jsem si říkala, že tohle už fakt nerozeženu, že stopro lehnu. Zabral pokaždé.
Omfg
Isca Preju ti, aby tech stretu s tou pribuznou bylo co nejmin. Ty pripravky Energy to jsou myslim ty bioinformacni veci? To asi propaguje ta moje kolegyne, bylinne preparaty + kecy = tucna cenovka.
To nema byt nic proti bylinkam, sama je rada pouzivam na nejake problemy , treba pri nachlazeni, na zklidneni zaludku po nejake strevni chripce a tak, ale vetsina tech veci je k dispozici za rozumne ceny.
Edit:
Dalsi hrozny point mi prijde, kdyz nekdo doporuci vazne nemocnym lidem vysadit leky a prejit na bylinky bez jakekoliv odpovednosti . Evidentne je svedomi netrapi.
Evaeva Darcovstvi mm do porodnice je super, vubec bych se nebranila tomu, aby moje potencialni dite takhle to mm ochutnalo a treba by to byl benefit po narozeni. Ale tam jsou prisna pravidla. Smi se darovat maximalne pul roku po porodu, za prisnych hygienickych predpisu, po odberu krve darkyne, aby se diteti nepredala zadna nemoc. Mleko se pasterizuje. Takze vzit si mliko pro novorozence od nejake zenske na fb a predat si ho nekde u metra mi prijde uplne zvrhle.
Zuzuli To je. ale tomu sportovci bych to prodala, no nevím, možná ze mě mluví moje momentální situace, kdy mi sambo ráno volal, jestli mu nemůžu poslat nějaké peníze a ta moje disponibilní částka byla dost směšná...... Tak možná to mám zastřené, ale ted si to nějak umím představit, jak někoho natáhnu na jeho blbosti....:-D. Mně v porodnici nabízela spoluležící paní, že dítě nějak pláče, že mi ho nakojí, mi to přišlo tak ujeté a jí uplně normálně, ale ona pocházela od někud z Kavkazu, prostě jinej kraj, jinej mrav!
Tipovala jsem neco jineho, treba ze se sejdou na kojeni dve zeny a koji svoje deti zaroven.
Naivko!
Já zase myslela, že třeba kojíš svoje + cizí.
Jinak teda já vždycky myslela, že to mléko mění složení podle potřeb dítěte, takže kojit tříletý a novorozeně je vlastně kontraproduktivní. Přiznám se, že mi přijde zvláštní kojit dítě, které chodí, teda zvlášť kojit třeba přes den, nemluvím o nějakém večerním uspávacím rituálu. Mám to jako takovou psychickou bariéru, že se prostě dítě "postaví na vlastní nohy" kompletně.
Luna Já prosím taky, je to boží!!!
Černá kočka Jj, bionformační preparáty, s přídavkem bylinek, což je podle mě jediný, díky čemu fungují.Třeba Artrin na mazání bolestivých svalů a kloubů mi občas zabere, bodejť ne, když je na prvním místě v složení kostival lékařský :) , a následuje různé jiné býlí obsažené v mazání dostupném v old school drogeriích (arnika, kaštan koňský ap.) Ale samozřejmě léčí ty bioinformace, že..
Jenže právě proto se bojím, že některé bylinky můžou interagovat s předepsanýma lékama, a mámin přístup teď "je mi zle a podle tebe (mé sestry) se z toho dostanu jen tím, že mi Energy kapky dají organismus do rovnováhy,tak je zkusím jako poslední možnost, ale jako lékařka se bojím interakce, tak vynechám ty svoje předepsaný léky na tlak" mě trochu děsí.
Jitka77když budeš pit cistou vodu a budes presvedčená, že ti pomůže, tak nachlazení v 50% případů odezenes také. Placebo efekt je mocný a lidské tělo má ohromné uzdravování schopnosti.
Proto se dělají dvojité zaslepené štúdie. Aktivovat ten placebo efekt není vůbec k zahození, jen mi vadí, že si na tom dělají business a odrazují lidí od návštěvy lékaře, protože to funguje jen na některé nemoci a rakovina mezi ně nepřekvapivě nepatří.
Ja znala jen tandemovy kojeni u dvojcat, az pak jsem zjistila, ze nekdo koji dve ruzne stary deti. To mi prijde zvlastni, vzdyt i do porodnice muze matka darovat mliko jen do pulroku po porodu, pak se meni slozeni. Za to darcovsky jsem vdecna, moje deti ho taky v porodnici dostavaly, nez jsem mela dost mlika pro obe, ale nikdy bych si nevzala darcovsky mliko od nekoho z ulice, vzdyt netusim, jak ho skladovala, co jedla, pila, jestli nahodou nefetuje a tak.
Garfie Jasne a nebojte se me oznacit!![]()
Souhlas se vším, jen podotknu, že preparáty Energy bych jako ezokec nesplachovala, třeba Audiron nebo Vironal je skvělý. Samozřejmě jako podpora při nastupujících obtížích. Díky Vironalu už jsem několikrát odvrátila nachlazení ve chvíli, kdy jsem si říkala, že tohle už fakt nerozeženu, že stopro lehnu. Zabral pokaždé.
já takhle používám grepofit a když svědí kůže na nohách tak protektin. Zabere jako jediný spolehlivě.
Jitka77když budeš pit cistou vodu a budes presvedčená, že ti pomůže, tak nachlazení v 50% případů odezenes také. Placebo efekt je mocný a lidské tělo má ohromné uzdravování schopnosti.
Proto se dělají dvojité zaslepené štúdie. Aktivovat ten placebo efekt není vůbec k zahození, jen mi vadí, že si na tom dělají business a odrazují lidí od návštěvy lékaře, protože to funguje jen na některé nemoci a rakovina mezi ně nepřekvapivě nepatří.
![]()
O tom jsem právě vůbec přesvědčená nebyla, jak píšu. Mluvím o sobě, jinak nezkoumám, co s přípravky kdo dělá.
Jitka77tak proč si to brala? podvědomí je dost prevít, dělá si co chce, aniž by to s vědomím nějak zvlášť konzultovalo.
Jinak se taky ukazuje, že placebo efekt je víceméně stejný, i kdyz to testovaným pacientům lékař řekne, ale přijde mi zbytečné to takto pokoušet.
Prosím vás, nedokážete někdo ten slavný rozhovor Duška se Strakatým otevřít? Nakonec jsem vyměkla a rozhodla si to celé poslechnout, ale zrovna ta část o rakovině je bohužel v placené sekci.
No tu citovanou pasáž má Čestmír ve videu v příspěvku na Twitteru...
Jitka77tak proč si to brala? podvědomí je dost prevít, dělá si co chce, aniž by to s vědomím nějak zvlášť konzultovalo.
Jinak se taky ukazuje, že placebo efekt je víceméně stejný, i kdyz to testovaným pacientům lékař řekne, ale přijde mi zbytečné to takto pokoušet.
Brala jsem to kvůli nachlazení, jen jsem si v několika konkrétních případech myslela, že už je prostě rozjeté příliš, že tady už bylinky stačit nebudou. Stačily.
euridike Díky moc.
Jitka77 Pokud píšeš o běžném nachlazení, přípravek ti vyhovoval, nevadí ti filozofie firmy, která to prodává a nevadí ti cena tak je fajn, že máš něco co ti takhle dobře a rychle zabírá (bez ironie).
To o čem byl původní příspěvek @Isca kde se vzpomínaly ty "ezokecy" byl o něčem úplně jiném než bylinných preparátech na nachlazení. Tam docházelo k ovlivňování staršího člověka a doporučování vysazování léků a nahrazování je doplňkem stravy, který firma Energy označuje jako Bioinformační přípravek se širokospektrálním účinkem (citace přímo z příbalového letáku Energy), takže pochopitelně přípravek negarantuje vůbec nic. Já vlastně ani pořádně netuším co to ty bioinformace jsou, protože když jsem to zkoušela hledat tak jsem vždycky skončila u nějakého odkazu na Energy přípravek a našla toto:
Sortiment společnosti Energy tvoří ucelená nabídka přírodních bioinformačních produktů, které vycházejí z principů staré čínské medicíny s využitím nejnovějších poznatků fytoterapie, krystaloterapie, homeopatie a moderních bioinformačních metod. Bioinformační přípravky působí na lidský organismus ve dvou úrovních. Přírodní účinné látky ovlivňují přímo tělesné orgány a bioinformace působí díky principu biorezonance na řídící podkorová centra v mozku. Dochází tak k zesílení léčebného účinku přítomných přírodních látek a k celkové harmonizaci organismu člověka.
Černá kočka hezky popsany ten placebo efekt![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí