Karja Co je tandemové kojeni?
Omfg
Černá kočka No že kojíš mimino a k tomu ještě třeba dvouletý dítě. Prostě to starší dítě neodstavíš při těhotenství. A to jako kdo tak kojí, to je nejvíc poplácávačka po ramenou (svých:-D), ale kolikrát je to třeba 3,5 dítě a u toho x vět o tom, jak to bylo dotyčné protivné a náročné, ale prostě dala to. Nepochopíš prostě....
Lamicka No jasne!
Jinak ja mam v planu udelat dneska o tom pablbovi cely novy strip.
Karja presne to si myslim taky. Jedine, co dotycna v zivote dokazala, je dojit mliko, tak o tom bude kazat vsem okolo. Ja kojila rada a byla jsem fakt rada, ze nam to slo. Bylo to skvele pohodlny a prakticky. Ale tohle je na me fakt moc.
Jinak podle mamily ma kojeni mnohem dulezitejsi funkci, nez nutricni, a to kontakt. Proste nenutritivni sani je dulezitejsi, nez kdyz tece mliko, tak kdyz z nejakeho duvodu nemuzes kojit, mas prikladat aspon na sucho. Ja si pred par mesici delala legraci z muze, ze jestli budeme nekdy v budoucnu mit druhe dite, tak kojeni je na nem, kdyz ja uz nemam co nabidnout. A on se smichem ze jasne, on je pripraven, klidne se toho ujme. Tak jsem mu zacala vysvetlovat to nenutritivni sani a jeho ten usmev dost rychle presel ![]()
Dusek a jemu podobni skodi dvakrat - jednak rozhovory v mediich jako byl tento, ale to se da odfiltrovat snadno kdyz uz vis co je zac a podruhe skrz ty svoje nasledovniky, kteri se vynoruji v podobe ruznych znamych, kolegu, nedejboze primo v rodine.
Takovou v rodině máme, ač jinak v podstatě hodná ženská, je schopna hodně prakticky pomoct (odvoz, dovoz, zařizování), tak je to v jednom balíčku s Duškem, doktorkou Vosátkovou z Třebíče s jejími preparáty Energy, metodou Acces Bars, a bohužel i zapřisáháváním,ať nejdem na operaci nebo nebereme ta komerční svinstva. Jo, preparáty Energy fakt pomůžou člověku s kolísajícím tlakem a permanentní bolestí, zvlášť když je seřváván, že neakceptuje dobře míněnou pomoc a je dotlačen k vysazení léků na tlak.
Luna super
tesim se! a diky
Karja Dekuju za vysvetleni, nechtela jsem to googlovat, kdovi co by potom na me vyskakovalo. Tipovala jsem neco jineho, treba ze se sejdou na kojeni dve zeny a koji svoje deti zaroven.
Karja jo přesně. Kolikrát tam napíše vyčerpaná maminka, co kojí 15x za noc roční a tříleté dítě a dozví se akorát, že musí vydržet aspoň do šesti, že je to to nejlepší a jediné, co může udělat a že ty ostatní to úplně milují a tím pádem je ona divná a děti budou mít doživotní trauma. Já jsem pro podporu kojení, u miminek jednoznačně a i dál, ale vocaď pocaď. Kluci se oba odstavili relativně brzy, v 15m, ale já byla ráda, že to šlo takhle samo. Kdybych to zkoušela dál, třeba by se zase rozkojili, ale v tomhle věku už nevím, co by z toho kdo měl. U nás teda od narození jiná než nutriční funkce nebyla
nijak zvlášť si to neoblíbili Zuzuli
Luna Tak si to s dovolením taky půjčím.
Evaeva tak hlavně si myslím,že i ty maminky, co to "miluji" to občas nedávají, ale ty řeči jak to krásně zvládají, jim dávají pocit, že jsou lepší než ti ostatní.
Něco jako: soused má auto, ja mám dvě, jen v ženském provedení.
Evaeva pak jeste existuje jedno pro me absolutni OMFG. Kdyz nekdo, jako treba ja, fakt nemuze kojit, pak neni nutne dite travit umelym mlikem od znasilnovanych kravicek. Laktacni poradkyne maji sve maminky, ktere se rady o sve materske mleko podeli. A nebo je na fb skupina na sdileni mleka. Mas v mrazaku dva roky stare zasoby materskeho mleka a je ti lito to vyhodit? Daruj to! Nekdo to milerad da svemu diteti. Je to mnohem lepsi, nez sunar! A nebo se o to prej "perou" sportovci. A nebo onkopacienti. Proste vselek a elixir zivota. Pro me to je teda ve stejne katogorii jako pit pro vyleceni panenskou moc ![]()
Ano kojeni je hrozne prakticke, nemela jsem problem ani s jednou dcerou, kojeni hned v porodnici, chapu co by za to jine mamy daly, ale tvl kdyz se starsi budila jak pise zuzuli 15x za noc, jen aby si cucla, tak jsem udelala striktne konec. Protoze i ja jsem clovek s pravem na spanek:D Maly dite se odstavilo v roce samo, proste jednou na me usla aniz by tomu predchazelo kojeni a spala az do rana. Tomu se prece nerika ne:D
Duška nemám ráda od doby, kdy jsem ho viděla v nějaké reportáži, kde mluvil s mladým, tak patnáctiletým kvadruplegikem, který pohyboval jen krkem, ten kluk se mu snažil říct, jaký je život prakticky v leže, bez možnosti pohybu, kdy se mu špatně dýchá i mluví - a Dušek vedle něj seděl a tak nezúčastněně na něj: "Tak to víš, každej máme něco, to se nedá nic dělat..." V tu chvíli mi to přišlo naprosto strašný a nelidský, takhle to bagatelizovat a relativizovat, navíc tomu klukovi to bylo očividně líto, vypadalo to totiž, že ho Dušek utřel, že si nemá stěžovat, poněvadž prakticky nemá na co... ![]()
A včera mě v rámci tohoto tématu naštval známý, který Duška má moc rád, sdílí ta jeho moudra, tak jsem mu tohle všechno psala s tím, že se mi nemůže divit, když říkám, že Dušek je zlo. Napsal mi, že on na Duška názor nezmění, že to Dušek řekl jen trochu hrubě. Přemýšlela jsem, jestli má cenu s ním diskutovat a vysvětlovat. Myslím, že bohužel nemá.
Zuzuli Ty vogo, pokud by mi za to moje mateřský mlíko nějakej pošahanej sportovec zaplatil pořádnou láci, nic proti tomu absolutně nemám, měla jsem mu ty přebytky poslat! Sakra, pozdní informace:-D.
Zuzuli Evaeva No přesně, nejlepší mámy na světe, ale jestli děti denně čuměj tři hodiny do tabletu, kojení prokládaj kitkat tyčinkama, to už tam ty holky nepíšou:-D. Ale tak nějaký dojem z té celkové rodinné idylky si z příspěvku té paní člověk udělá, harmonické prostředí s mlíkem prostě:-D.
Černá kočka Jasně, já proti tomu nic nemám, jsou takové co mají třeba děti rok od sebe. Ale vždycky se k tomu příběhu pojí, jak to ta matka vydržela, jak zatnula. Já myslím, že ta příroda není blbá a ví proč ty pocity odporu při kojení v těhotenství třeba to tělo má, a to určitě taky na to dítě působí víc, to skřípění matčiných zubů a ta nálada, než to bezva složení mateřskýho mlíka.
Karja Ja s tebou souhlasim, ja jsem to vubec nechtela nijak hodnotit, jenom jsem byla zvedava co to je, protoze jsem to nikdy neslysela.
Karja příroda není blbá, starší syn byl první, kdo o dalším těhotenství věděl. Prostě se večer odtáhnul, ráno taky a já za pár týdnů zjistila proč
Ale starší se odstavil ve stejném věku i bez toho.
Zuzuli tak kojné tu byly už dávno před námi ![]()
Mně přijde fajn to darování do nemocnic, ségra takhle dostávala MM asi tři dny po narození, mamka bojovala o život na jipu. Ale má to nějaká složitá pravidla. Mlíko přímo od cizí matky z mrazáku bych teda nechtěla, moje bylo po půl roce zkažené.
Zuzuli Pchá, dva roky starý mlíko z lednice, to bych dítěti nedávala, tam přece musely být přemražený ty dobrý vibrace! Navíc bude obsahovat bioinformace o nějaké jiné mámě, vždyť z toho to dítko nebohý může mít úplně rozhašenou vlastní identitu![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí