Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2024 20:31

viktorka_od splavu

Mně na břicho u prvního porodu taky tlačili, nebolelo to vůbec, dítě taky v pořádku a já se vyhla císaři nebo instrumentálnímu porodu, takže to hodnotím pozitivně. Ale jako ty další porody byly o dost lepší.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 20:44

Janulik03 No to je hrůza, to sis musela zažít....strašný teda. 

Ano ta praktika se dělá i dnes, ale asi jakoby jinou silou a jiným citem (teda, doufám, snad). Mně na to taky upozorňovali, že mi to udělají a vůbec jsem to necítila, ani nikdo neskakal...tak snad je to tak již vždy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:16

Karja ony jsou ty exprese zakázané, ale tohle nebude úplně ono asi.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 09:44

Mně první dítě taky doslova vytlačili, zavolali na to i takovu starší sestru, silačku od pohledu. :-) Ona se mi potom dokonce omluvila, ale já byla vděčná, sama bych to nedala. A mám překvapivě dobrou zkušenost s doktorem, který byl vyhlášený nelida, profík, ale strašně nepříjemný. Já přijela tři dny po propuštění znovu na operaci, byl to stres, nechtěli mi přijmout do nemocnice plně kojené dítě (týden po porodu), dali mě na pokoj s nějakou paní a ještě mi tu operaci odložili. Ten doktor mě byl po příjmu zkontrolovat, chvilku studoval kartu (já si vůbec nestěžovala, byla jsem jen totálně vyřízená) a pak jsem ho slyšela, jak na sesterně na všechny křičí, jakože si dělají srandu, zmrví mi porod a pak mi provedou tohle...nevím jak to uděl, ale operovali mě za půl hodiny, dítě mi přijali a na pokoji jsem byla sama a od té doby jsem ho neviděla. 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 10:01

Garfie asi byla jeho povest neliby rozsirena sestrami, kterym nevyhovovalo, ze musi byt ochotnejsi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 10:15

Garfie u mě bylo vtipné, že nejdřív na to poslali medičku, co měla asi tak 40kg i s postelí a evidentně se bála, takže se mně tak lehce dotklav dalším kole už nastoupila zkušená PA a podařilo se.

Ale ta tvoje operace, to musel být fakt stres! Ještě že to nakonec šlo dobře.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 10:48

Candance Jo, je to možný!  On byl teda takový odměřený i na pacientky, ale já si na něj stěžovat fakt nemůžu, na mě byl i milý. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 12:40

Garfie Tak lidi toho napovídaj, že. Já taky jednou narazila na pověstného nelidu, měl v péči moji babi a jak jsem s ní ta vyšetření u něj absolvovala, tak mi přišel úplně v pohodě, takovej Dr. House. 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 13:53

Jos Já jsem teda byla na ekg 2x, ve dvou různých zařízeních a podprsenku jsem sundávat nemusela.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 18:40
Reakce na Tak Betty:

Jo když si u gyn jedna lehne na to lehátko s nohama nahoře, tak je veškerá důstojnost v tahu i když je dr příjemnej. 

​mne sla dustojnost do haje kdyz jsem letos na jare lezela na jipce. Kvuli ucpanejm trubkam mi vsechny tekutiny, co mi kapackou pumpovali do tela, sly hned ven. Takze proste gramofon u postele. Pomahat mi na nej musela sestra, protoze me dycky musela odpojit od tech pristroju, co me sledovaly. Kdyz jsem to taktak stihla, tak sestricka obdivne: to jste dobra! Ja bych se nedokazala takhle pred nekym vycurat!... no... ono nebyla v tu chvili jina moznost, pac nebyl cas cekat, nez diskretne opusti muj proskleny pokojdruha nedustojna situace pak byla o par dnu pozdeji, kdy mi mlady doktor delal na luzku ultrazvuk srdce. Lezet tam do pul tela a nechat si nekym mordovat hrudnik tak, ze ma clovek pocit, ze mu zlame zebra nebo hrudni kost, je taky hodne divny.

vsichni ale byli neuveritelne mili a profesionalni

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:57

razorblade to vymesovani na gramofon je hodne nedustojny, zazila jsem nekolikrat, kdyz byla mama na LDN a ty spolulezici babky se teda vubec nezinyrovaly. V nemocnici aspon mely zavesy mezi postelema, na LDN ani to ne. Zlata gynda.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:20

Kokoska ja byla v tu chvili v takovym stavu, ze mi to bylo jedno. Fakt zajimavy, jak se od minuty cloveku zmeni tohle vnimani a je mu najednou uplne jedno, kdo mu kam kouka. Mela jsem ale pokoj pro sebe a sestry byly tak hodny, ze mi cast zakryly paravanem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:28

razorblade ano přesně, když mi bylo po prvním porodu blbě z té ztráty krve, tak mi bylo úplně jedno kdo mi kam kouká

Offline Tabea
7885 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:30

Evaeva jo, to jsem taky rikala. Stačí porod(nice) a ukážeš každýmu, cokoliv si poručí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:33

Tabea rozhodně! Ale tu toho porodu to beru, že fungujou ty hormony a pudy. Mně bylo blbě i druhý den a to šel stud taky stranou.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 11:59

razorblade souhlas, jak se úplně změní priority. Po operaci kolene jsem měla asi dva dny fakt krutý bolesti při jakémkoli pohybu, slézt z postele a dojít si nepadalo v úvahu (bolestí jsem omdlévala, doktor mě měl za hysterku), tak nejdřív došlo na gramofon a nakonec k vycévkování. Paravány vůbec žádný, na pokoji ještě jedna paní ale v tu chvíli mi to bylo tak nějak jedno.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 10:02

andulka01 Tak pokud ti ta absence paravánu nevadila... Já si myslím, že základní lidské právo je teké důstojnost a ten personál by se měl trochu snažit, aby i člověk v komatu měl důstojné zacházení a odpovídající prostředí. A je jedno, jak moc to on sám vnímá. Já měla babi ve špitálu jednou. Dobře, byla dementní, ale nechat ji nahou, nepřikrytou, jen s plenou v době návštěv na pokoji dalších 4 žen, mi nepřijde ok. Jestliže se odkrývala a nebyla schopna posoudit situaci, ten paraván by se hodil. Mně to teda při pohledu na ni vadilo dost a jí by to před demencí 100% vadilo taky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 10:53

Kan máš pravdu, že personál by se snažit měl. Mně v té porodnici paravan roztahovali, nicméně dokud mi bylo blbě, bylo mi to naprosto jedno, že mi cizí návštěvy vidí až někam

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 10. ledna 2024 11:14

Kan Stejně jako Evaeva , ten paraván tam být měl, o tom žádná. Jen, že mě osobně to už v tu aktuální chvíli bylo jedno, než by ho přitahli, tak se počurám.
U dlouhodobých hospitalizací by, myslím, paraván měl být vždy. A řekla bych, že v případě tvé babičky to nebylo příjemné ani ostatním. Achjo, tohle je důsledek jisté okoralosti personálu, jim to ani nepřijde. A samozřejmě, vadilo by to úklidu (a není v půl šesté ráno větší šéfky než uklízečky)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2024 12:09

andulka01 v porodnici byl paravan závěsný, stačilo ho roztáhnout. Ale než to sestry roztáhly, vůbec jsem neměla tu potřebu, ani jsem si ho nevšimla