Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:12

Karja někdy to nezvrátí vůbec nikdo. Mně přijde hodně smutné, když to člověk udělá kvůli něčemu, co se dá řešit, nešťastné lásce, známce na vysvědčení,... Ale ty deprese nebo jiné duševní potíže jsou asi někdy hodně hustý. Někomu třeba nezabírají léky nebo se pak necítí "ve své kůži". Pak si říkám, že pro něj je to vysvobození. Ne že by to pro jeho blízké byla menší bolest samozřejmě. Snad je to pochopitelné, je to hodně citlivá věc, nechci, aby to vyznělo špatně.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:32

EvaevaJá rozumím, jenze když je mu patnáct, říkáš si, že by mu třeba něco ještě pomohlo, než když je mu 40 a prostě tu pomoc nedokázal najít. A hlavně vždycky tady někoho necháš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:40

Karja tomu kamarádovi bylo dvacet. Je to samozřejmě naprosto šílené a pro okolí, rodiče, sourozence nepředstavitelně bolestivé. Asi je to taková berlička, vždycky jsem si říkala, že v tu chvíli mu určitě bylo dobře, že to všechno trápení skončí.

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 23:00

Jinak ještě to má jeden moment. Pokud to dopadne takto a matka s dětma od něj odejte, opatrovnický soud to může klidně posoudit tak, že vlastním dětem nijak neublizoval a tím pádem má k nim otcovská práva a může se s nima stýkat. Ano i takové rozsudky už tady byly.

Z tohoto pohledu by byl ten test natvrdo jen odložením problému, ale pořád se za těch pár let může něco stát. Takto matka robatka minimálně každý druhý víkend vypraví k taťkovi a může se akorát modlit. 

.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 23:20

continuity jo presne tak to je

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 12:50

Nebylo řečeno, že ten otčím se ani k matce nechoval zrovna příkladně? Mohla mít sice svejch starostí dost, čímž by jí leccos uniklo... ale přece nebudu zůstávat s násilnickým hovadem nejen kvůli sobě, ale právě i s ohledem na ty děti

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 12:58

barbuchaSamé otázky a co bio otec té dívky? Jestli teda je.

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 14:12

barbuchajenže, když od násilníka odejde, což není vždy úplně jednoduché, tak jeho děti mu v podstatě musí nechat, když bude chtít. Protože vůči nim se žádného násilí nedopouštěl, soud klidně schválí střídavou péči. 

Ono to má mnoho důsledku, které nejsou úplně intuitivní. 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 15:22

continuity 

No, tak pokud prokáže že se choval jako hovado, a to i před dětma (řekla bych, že si moc servítky takovej hňup nebere), tak ta střídavka snad nehrozí. Zejména v případě, kdy se on prezentuje jako živitel rodiny - jedinej... kdy by asi tak měl čas o ty děti pečovat, pro samou práci? Návštěvy mu sice bohužel přiklepnou, ale to by mělo stačit. Právě v zájmu těch dětí. I když, se soudcem chlapem je to někdy těžký, jak je vidět.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 15:33

barbucha no to se fakt pletes

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 15:58

viktorka_od splavu 

Hm, to je mi argument

Hele pochybuju, že by dřevorubec měl nějak dlouhý prsty nebo dost peněz na lepšího advokáta... to nevypadalo že si žijou nějak ve vatě. Tak na jakým základě by to moh uhádat, to fakt nevim. Jako jo, to znásilňování mu prakticky prošlo (i když vinu mu neodpárali, čímž se dá taky operovat u svěřeneckýho soudu), ale tu péči bude soudit (by soudil) někdo jinej a jinde, ne? Bych řekla že v současný situaci, kdy si nad výsledkem kdekdo rve vlasy a kouká na to celá veřejnost i odborníci, by si asi nikdo moc vyskakovat nelajsnul

Offline Tabea
7885 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 16:17

barbucha když budeš chvíli sledovat Pod svícnem, nebo Lucii Hrdou, tak přijdeš rychle o iluze...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2024 16:52

barbucha klidně mu dají střídavku nebo víkendy, což jaksi stačí

Odejít od násilníka je hrozně těžké, klidně to mohla tušit, ale měl jí dobře zpracovanou.

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 19:17

barbucha jenom malá ochutnávka

Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 19:54

barbucha na X /Twitter/ jsem si dneska přečetla vyjádření/povzdechnutí státního zástupce, který vypracoval obžalobu na otčíma, který zneužíval nevlastní dceru - případ, který teď hýbe společností. Říkal, že mu rozhodnutí odvolacího soudu vzalo úplně chuť k práci.... Nedivím se mu 

p.s. a právníka měl , ten otčím, údajně velmi dobrého. Jen by mě zajímalo, jestli se ten člověk na sebe může ráno kouknout do zrcadla, aniž by se mu udělalo špatně.

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:00

clothilde koho myslíš? toho dřevorubce nebo právníka?

Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:01

Malenge myslím právníka -  obhájce otčíma

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:05

clothilde je to práce toho právníka. Ti obhájci mají v udržování spravedlnosti důležitý úkol. Ale pokud soudce neuplatil nebo něco podobného, tak není co mu vyčítat. Jeho úkol v soudním procesu je hájit klienta v rámci daných pravidel.

Jde to celé za státním zástupcem a soudcem. 

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:06

clothilde přečti si třeba knihu Poslušen zákonů své země a svého stavu: Kamill Resler

stručný náčrt zde, možná pak změníš názor (nebo taky ne).

Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:15

continuity 

Malenge 

Ano, chápu a rozumím tomu, že je to jeho práce, že dělá co může pro klienta. Ale je mi moc líto holky, na které bylo pácháno nasilí.