Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:16

clothilde právník má zajistit spravedlivý proces pro svého klienta, to je jeho práce.

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:18

Plivat na advokáty - obhájce asi nejvíc a i soudce je tak strašlivě jednoduché a společnost to moc ráda dělá, neříkám, že se mezi oběma profesemi nenajdou individua hodná opovržení, ale to jsou skutečně spíš výjimky, většina z nich se v tom marastu, ve kterém se pohybují dnes a denně, snaží dodržovat etické normy, o kterých se učí jak na právech, tak na seminářích ČAK i justiční akademie.

A jinak k tématu bych ještě dodala, že ty internetové zkratky (shora příklad pod svícnem) jsou taky strašně zjednodušené tak, aby se to ve společnosti "líbilo" a mělo to hodně ohlasů. Pravda bývá mnohdy dost vedle. Za poslední rok jsem měla tu možnost seznámit se se dvěma extrémně omílanými kauzami a údaje v médiích obsažené byly pravdivé tak z 20%, něco bylo překroucené, něco vyloženě vycucané z prstu, na druhé straně věci velmi podstatné zveřejněny nebyly vůbec. Někdy úplně trpím, že nemůžu něco uvést na pravou míru. A jen, abych předešla případným spekulacím, jsem moc ráda, že téma sexuálního násilí se teď více řeší, že bude redefinice znásilnění, aby se pokrylo větší množství aktivit, které se třeba dosud stíhat ani nemohly, ale ten obrázek, který média v poslední době kreslí, není odpovídající. Znásilnění je hned po vraždě trestný čin, který se v ČR trestá nejpřísněji, jsou na to statistiky, není prostě pravda, že znásilňovači od našich soudů hromadně odchází vysmátí s podmínkami, i když se to člověku tak může jevit.

Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 20:18

Evaeva viz. výše, co už jsem odpověděla. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 21:20

Malenge no, ja bych i verila tomu, co pises. kdybych nemela nejake veci vyzkousene na vlastni kuzi. otec zada o stridavou peci, ma zamestnani, kde se pracuje vyhradne na smeny. soudce se zepta, jestli pracuje na smeny. otec rekne, ze ne. dal uz se nic nezjistuje. stridavka schvalena, dite je doma kolikrat cele vikendy samo (vcetne noci). nikoho to nezajima. otec to prece rekl.

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 22:07

Malengejá jsem tu analýzu viděla, je že blbě je, že se ty podmínky pořád dějí víc než by bylo zdravo, viz níže.

Prvopachatel je předpokládám někdo, kdo stojí před soudem za ten skutek poprvé. Když uvážíme, že z principu věci se znásilnění na rozdíl od vraždy často děje opakovaně, tak prvopachatel je klidně člověk, co znásilňuje dětí ve skautů několik let, než se na to vůbec přijde (další kauza, já kterou jsem si vzpomněla). 

Ano ty tresty, pokud jsou uloženy, jsou nejvyšší hned po vraždě. Podstatná je ta podmínka, napoprvé jde sedět cca třetina. 

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 22:24

viktorka_od splavu ale práce na směny není přece důvodem vylučujícím střídavou péči a ten tvůj příklad není příkladem špatného soudního rozhodnutí (pokud teda soudce nevystavěl celé rozhodnutí jen a pouze na té jedné lživé odpovědi), ale špatného výkonu rodičovské odpovědnosti toho otce, když má dítě v péči, je za něj odpovědný a musí se o něj starat, ať uz sám osobně nebo si zařídí pomoc, v rodině, kamarádech nebo placenou. Si vezmi, že směny mohou mít oba rodiče a oběma může směna vyjít na ten konkrétní víkend, prostě si to musí nějak zařídit. Směnná práce nevylučuje ani jednoho z rodičů z péče o dítě. Nebo by se snad měly děti svěřovat všem bývalým manželům zdravotních sester, co dělají víkendy na JIP?

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 22:29

continuity souhlasím, na můj vkus je těch podmínek taky víc, než by být mohlo a mělo, chtěla jsem jen poukázat na to, že situace není zdaleka tak tragická, jak se poslední dobou jeví dle většiny článků v médiích, vyjádření Lucie Hrdé apod. 

Offline Vari
2188 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 22:32

Malenge Ja se v bývalé praci setkala s několika mediálně propíranými kauzami a při čtení novin jsem si říkala, že jsem byla asi na úplně jiným jednání. Od tý doby si netroufám hodnotit jakoukoli věc jen podle článků na netu. 

A byla jsem překvapená, jak často matky obviňujou v opatrovnických sporech otce z pohlavního zneužívání, fakt to nebylo vůbec výjimečný.

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 22:42

Malengejá si o Lucii Hrdě myslím.svoje, zdaleka nejenom pozitivní věci. Na druhou stranu dělá velkou věc, že se do toho pouští. Protože tady je myslím na místě ten dpolecensky tlak vytvorit. 

Nemyslím tuto konkrétní kauzu, ale obecně upozornit na problém..

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 23:16

Vari amen

continuity naprostý souhlas, dotkla jsem se toho už výš, je dobře, že se celkově toto téma rozvířilo a řeší, doufám, že nějaké pozitivní výstupy z toho budou.

49114 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 08:13

Malenge no vzdyt, ja byla proti stridavce z duvodu, ze otec zodpovedny neni. coz je jen z tehle drobnosti zrejme - misto aby soudu vysvetlil jak to ma zarizeno kdyz nebude doma, proste zalhal, protoze zarizeno nic nemel a vedel ze dite bude samotne. pritom kdyby se dalo domluvit, mohl mit dite kdyz neni v praci, a ja kdyz v praci je, logicky, ne? a ne ze ja sedim doma, v jinem miste sedi doma samotne moje dite a otec ktery ho ma v tu chvili sverene je v prachu. takovy usporadani je na hlavu a soud za me proste selhal, a to ciste z pohodlnosti.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:10

viktorka_od splavu ja (nastastie) netusim ako to u takychto sudov prebieha, tak sorry za blbu otazku. Ale ak tam takto zjavne zaklamal, nedal sa mu dokazat opak alebo ohradit sa, ze to tak nie je?

49114 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 13:55

Mrakoplas u soudu se nemuzes jen tak ohradit, kdyz se te na nic neptaji, musis mlcet jinak te vykazou.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 14:36

viktorka_od splavu tak som to samozrejme ani nemyslela. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 15:02

viktorka_od splavu ale snad si nemusíš nechat nakydat na hlavu, snad je nějaká cesta, jak můžeš protestovat?

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 24. ledna 2024 11:20

Evaeva a Kokoska Bohužel, taky znám. Ve 14 letech první pokus, který nevyšel díky okolí a v 19 se mu to podařilo. Je to tak smutný.

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 10:33

Neratifikovaná Istanbulská úmluva. Jsme východ, ne že ne.

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 13:21

Torrah 

Ne, my žádnej východ nejsme, to bych si vyprosila. Jen ti, kdo to zařízli, jsou zakomplexovaný burani.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:47

Torrah taky jsem to absolutně nepochopila. A souhlasím s Barbuchou níže, dinosauří šovinismus vítězí.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:51

Torrah taky me to  nastvalo. Vcetne zduvodneni, ze "gender" by se nemel dostat do ceskeho zakonodarstvi, pac muz je muz a zena je zena, a to po cely zivot. Slysela jsem to v aute a nepochytila jsem, kdo ten blabol vypustil. Marvanova pak vysvetlila, ze o to se v umluve vubec nejedna. Fakt skanzen.