notna Jestliže máš veselé dítě, tak bys to poznala, u přinasraného puberťáka si nejsem jistá taky. Záleží na komunikaci já s mladým řešila hodně život, ať úchyláky, tak drogy a otevřeně bez zbytečnejch tanečků kolem a nikdy jsme mu nelhali. Matka zná své dítě nejlíp♥
Omfg
Kan Za prvé jsem celožitovtní pesimista a za druhé to nevidím tak jednoduše. Důvěru, otevřenost a vždycky pochopení, i když někdy nesouhlasíme, se snažíme dceři dávat. Ale díky její extrovertní povaze víme, že ne vždy to ona tak vnímá. A myslím, že je to dobře. Potřebuje se vymezovat, rebelovat a nesouhlasit. A taky v tomto věku už ne všechno vysypat rodičům. A veselá je často, ale taky tak během vteřiny nejvíc nešťastná na světě nebo nejvíc naštvaná na světě. A střídá se to různě a na různé časové úseky. Občas se ptám, jestli se něco děje a řekne "ne, mám bitch face" ![]()
Já se teda nejsem stoprocentěn jistá, že bych určitě poznala, že se něco děje, pokud by to sama neřekla. nebo neviděla nějaké fyzické příznaky.
notna Bohužel uvažuješ správně. "Matka to přece musí poznat" je nesmysl. Matka nebo rodič je paradoxně ten, před kterým se dítě může snažit nejvíc utajit.
A změna chování se snadno schová třeba za nastupující pubertou.
notna No tak holky jsou hysterky, já teda střídání nálad u mladýho neznám vůbec buď byl v pohodě a nebo nebyl, ale z vteřiny na vteřinu to ani náhodou a čitelnej byl hodně teda.
Sweet Potato ale kdyz se to deje v te domacnosti, kdyz je to otec s dcerou, fakt to jde nevidet?
Tyana znalec by potreboval opakovane po hube zpusobem, ktery by na nej mel hodne vyrazny negativni dopad, to jeho vyjadreni me teda nastvalo hodne.
Mno, vypadá to že už má prdel kapku sevřenou. Nic si totiž nepamatuje, chudák.
Řekla bych, že se to časem vyřeší... tímhle to totiž hoši už dost přehnali a teď se jim bude věnovat pozornost větší než malá. Dobře jim tak.
Když si vzpomenu na doslova nechutnou a otresnou pubertu dcery,nepoznala bych nic. Prakticky nemluvila, byla zla,protivná,útočná, dělala naschvál,prusery...byly to strašný 3 roky,který přišly pomalu ze dne na den. Nevím,zda bezdůvodně, doma ani jinde žádná změna nebyla. Takže bych nepoznala nic, mluvit se s ní nedalo po dobrým ani po zlým. Naštěstí je to už dlouho dlouho a nerada na to vzpomínám.
baltik Já bych si nedovolila tvrdit, že to vidět lze. Naví jsou lidi méně empatičtí, více, matky jsou hodně zaměstnané, mají více dětí, nebo přisuzují různé nálady něčemu jinému..Pamatujete třeba tu seriálovou epizodu s Etzlerem, ta máma měla druhé dítě,absolutně nevěděla, co se puberťačkou děje, sice seriál, ale ukázkový příklad bych řekla to vnímání matky.
Ten diskutovaný případ, to si nedovolím nějak odhadovat fakt ne, ale jsou lidi hodně hodně prostí, lidi na návykových látkách nebo přesně dělají že nevidí. Jako některé ty matky jsou fakt individua, prostě a těžko my si to představujeme ze svých sociálních bublin. Kamarádka měla žačku s matkou, co byla alkoholička, vodila si domů různé návštěvy mužské, vícečetné, na různé alkoholové dýchánky, ta absolutně nemohla mít ponětí, co se s holkou děje nebo neděje. Prostě některý ty mámy mámy nejsou.
stesDávám ti za pravdu. To chování dospívajících může být fakt oříšek pro všechny.
Kan starý to je. I tak mi přijde zajímavej pohled na to, co působí újmu a co ne.
Neni to rozhodně pro případ nijak podstatné. Jenom perlička
já naopak myslim, že to je docela podstatný, je to takovej kontext a docela z toho vyplývá páně soudcův žebříček hodnot a nátura :)
já naopak myslim, že to je docela podstatný, je to takovej kontext a docela z toho vyplývá páně soudcův žebříček hodnot a nátura :)
![]()
notna No tak holky jsou hysterky, já teda střídání nálad u mladýho neznám vůbec buď byl v pohodě a nebo nebyl, ale z vteřiny na vteřinu to ani náhodou a čitelnej byl hodně teda.
Tvůj syn už je dospělý, je super, že máte hezký vztah. Ale i kluci umí kamuflovat a být nečitelní apod. Nemyslím, že to nerozpoznání, že se dítěti něco děje, je jen u holek.
notna Jo, zrovna to nerozpoznání u kluků řešila i ta švédská matka, v tom článku (drogové gangy ve Švédsku) říkala, že neměli nejmenší ponětí a přitom s klukama hodně komunikovali, problémy žádné....
ještě taky otázka pokud je chlápek opilec a násilník jak se chová k té matce a jestli neměla co dělat sama se sebou aby se ubránila. Že ji ani nepředvolali k soudu mi přijde taky dost neskutečný.
viktorka_od splavu no to jsem taky nepochopila, předpokládala jsem, že to bude klíčové svědek. Tady slavný soud teda posral co mohl.
Omlouvám se, nějak moc jsem klikala
stes Odemykám rozhovor se žalobcem. Kromě jiného je tam i to, proč nesvědčila.
Sweet Potato ale kdyz se to deje v te domacnosti, kdyz je to otec s dcerou, fakt to jde nevidet?
Tak předpokládám, že ji neznasilnoval přímo před matkou. Nebyl to vlastní otec dcery, ten vztah mohl být nedobrý odjakziva, pubertou se to nikdy nezlepší, takže i když s ním dcera třeba odmítla mluvit, mohlo to v matce i vzbudit podezření, ale ta na dotaz, co se děje, klidně mohla dostat opakovanou odpověď: nic, nestarej se.
Ta puberta je hrozně období, mám děti hodne a zlaté a stejně se bojim a umím si představit, že se něco stane, co nebudu moct moc ovlivnit.
Docela závidím tu jistotu, že by byli schopni poznat problém. (Tj. Když nic nevidím, nic se neděje).
Sweet Potato dekuju
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje