Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:05

Kokoska a četli oni to vůbec?

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:07

andulka01 taky bych rada vedela.

Online žluťásek
8814 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:13

Já jsem to asi vůbec nepochopila. Jak tradiční rodinu ohrozí, když budeme mít zakotveno, že ženy nemlátíme a neřežeme jim genitálie? (Samozřejmě zjednodušuju, ale vůbec jsem nepochopila proč to neschválili???)

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:42

barbucha my jsme si je zvolili, bohužel. Dokud budou u moci tihle dinosauři, nikam to nepovede.

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 23:08

Já budu asi za úplnýho ignoranta, ale stejně se zeptám. Co konkrétního by ratifikace Instambulské úmluvy přinesla? Nebo jde o symbolické gesto?

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 07:42

OliveOyl ja tam bohuzel konkretne vidim nove urady a povinnosti hlaseni a zarazovani nevolenych organizaci do rizeni statu. to ostatni uz nase zakony pokryvaji, mi pripada primo urazlivy, ze snad bez prijeti tohohle dokumentu by se u nas rezani genitalii provozovalo bezne, nebo co?!

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:05

viktorka_od splavu no rezani genitalii mozna ne, ale velka cast se venuje domacimu nasili(na zenach i muzich!)....mas dojem, ze to mame dostatecne pokryty? 

49114 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:08

711990 zakonem urcite. realizace je jina vec, ale to se papirem nevyresi, bohuzel. btw vcera jsem cetla zduvodneni proc ten otcim drevorubec dostal jen podminku a to je teda peckatohle je k zbliti ale nedeje se to proto, ze bychom nemeli vhodne zakony. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 08:59

viktorka_od splavu jo, na to jsem narazela. To mi prijde prave jako dokonala ukazka toho, jak to tady funguje...

49114 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:15

711990 no ale je to nedodrzovanim tech stavajicich zakonu, ne ze bychom potrebovali nove. spis nekteri lidi by potrebovali proplesknout

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:33

viktorka_od splavu já mám právě dojem, že by to nic nezměnilo, že problém je u nás spíš vymahatelnost práva než chybějící zákony. Ale je to jenom dojem, vůbec ničím není podložen a věcných argumentů/diskuzí jsem k tomu moc nepotkala

49114 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:37

OliveOyl to jsme na tom podobne, tak treba se jeste dovzdelame:-)

Online žluťásek
8814 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 09:50

viktorka_od splavu omlouvám se za ten nadsazený včerejší výlev, to zdůvodnění tradiční rodinou mě úplně vytočilo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 10:01

OliveOyl viktorka_od splavu jaký ale je důvod to n schválit, když už ty věci stejně v zákonech máme?

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 10:13

Evaeva POKUD (já fakt nevím) by to nic novýho nepřineslo, tak mi prostě přijde zbytečný jednak přijímat něco duplicitně, a taky pálit čas na projednávání, schvalování a tak. Mně tady ani nejde o Úmluvu jako takovou, z té jsem neviděla ani písmeno, ale mám pocit, že celý proces jede mnohem víc na emocích než na racionálních důvodech. A to vnímám jako potenciálně velký problém. 
snad jsem se vyjádřila srozumitelně, někdy mi přijde lepší počkat, on někdo napíše, co já si myslím, mnohem líp než já :)

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 10:21

No já bych si tedy dovolila podotknout, že Istanbulskou úmluvu bychom schválit měli, protože jsme se k tomu zavázali, dokonce podpisem a dokonce už dost dávno... 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 10:26
Reakce na Evaeva:

OliveOyl viktorka_od splavu jaký ale je důvod to n schválit, když už ty věci stejně v zákonech máme?

​Nemáme, to jsou hlouposti. Nemáme azylové domy, nemáme masivní školení pro soudce a ostatní pracovníky, kteří se s problémem setkávají z pozice svých zaměstnání a tak... My jsme tady (myslím v Česku a ty "zavřené" hlavy) zase jako ti nejchytřejší, my víme, jak na to, my si šlechtíme ten "zdravý" rozum... všichni v Evropě, kdo tu úmluvu ratifikovali jsou blbečči a neví,co činí. 

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 16:17

tady jsou nějaké informace

Proč podporovat instanbulskou úmluvu

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 27. ledna 2024 12:15
Reakce na Victoria:

No já bych si tedy dovolila podotknout, že Istanbulskou úmluvu bychom schválit měli, protože jsme se k tomu zavázali, dokonce podpisem a dokonce už dost dávno... 

​Přesně tak. I kdybychom to měli v zákonech desetkrát...

Zase jsme se jednou ukázali, není nad spolehlivost

OliveOyl

Pokud bychom ty zákony už měli, tak snad není potřeba nad tím dumat a debatovat x hodin. Jde tedy o jejich potvrzení na mezinárodní úrovni, o nic jinýho. A naopak - kde byli ti bijci za tradiční rodiny, když se tyto zákony schvalovaly? A když jim tak vaděj, proč se už dávno nezasazujou za jejich zrušení? Ergo jsou to jen kecy buranů, co chtěj votravovat za každou cenu.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 27. ledna 2024 12:37

barbucha ja jsem to slysela v radiu a porad nevim, co to bylo za pitomce, tak argument znel, ze nejaky dalsi zakon stejne nasili nezabrani. Tak na co teda ty zakony vubec mame.