notna zase kdyby si vzal děti do práce ![]()
Já mluvila právě o tom společenském klimatu. Ale je pravda, že v reálném životě se s tím tolik nesetkáváme a když tak paradoxně od žen mého věku.
notna zase kdyby si vzal děti do práce ![]()
Já mluvila právě o tom společenském klimatu. Ale je pravda, že v reálném životě se s tím tolik nesetkáváme a když tak paradoxně od žen mého věku.
Zuzuli kromě garantovaného místa bych si ale představovala, že ty jesle budou vypadat tak, jak tady popisuje tabea. Ale u nás se obávám, že by to bylo zařízení pro dvacet dětí a dvě učitelky nereflektující jejich potřeby.
Jenže to jsi někde v severských zemích, které mají mnohem lepší sociální politiku, ale taky větší daňové zatížení. To je tady naprosto nereálné.
Jos Souhlas, tech případů, kdy by to fakt nešlo, nebude tolik, jak říká @notna, je to nějaký mentální a společenský nastavení hlavně, je to vidět i tady.
Tak já vám zase - po již zdomácnělém sambovi - rozšířím slovní zásobu ![]()
Hádejte, co je to latté pappa?

Plný ulice jich jsou ![]()
U nas som stretala beer papa a nebol to taký pekný pohľad ![]()
Tabea mladší děti příspěvek nemají? A jaký je průměrný plat nebo něco, podle čeho to porovnám? Díky za tenhle vhled!
mladší děti ne.
Na každý dítě je Kindergeld 250€/měsíc.
Tady píšou, že průměrný roční hrubý plat v DE je 50 250€, median 43 750€. Gender pay gap je 12,4%.
Přepočteno na měsíčně netto je to 2741€, což platí pro daňovou skupinu single.
Jiný kraj, jiný mrav ![]()
Jos ja byla doma presne tri a pul roku. Od brezna 2020 do konce zari 2023. A ldyz jsem sedla ke svemu pocitaci v praci, tak to bylo, jako bych odesla vcera. Vsechno naskocilo. Jen jsem se obcas chodila doptavat kolegu, jak se treba jmenuje ta funkce v tomhle programu, co umi to a to a ja si nemuzu vzpomnenout ![]()
Ale ja mam muze ze stejneho oboru a cely ten cas jsme spolu o tom mluvili a ja zustala v obraze,jake zmeny se mezitim udaly.
Mne na materske nic v profesi neujelo, ja jsem byla řadova ekonomka a nebyt revoluce, tak by to tak zustalo. Akorat ze mi teda zrusili ten ourad, tak jsem se musela rekvalifikovat na IT. Prace nikdy nebyla muj zivot a rvalo mi srdce davat dvoulety dite do jesli, stejne jsme s nima brzo skoncili. Ted kdyz postupne jdou do skolky ve trech letech vnoucata, taky se mi na to kazde z nich zda jeste malinke.
Janulik03Muz jednou vozil kočárek s kamarádem, šli spolu dva někde spíš prirodou a jeden kočár s novorozencem a prej z toho jedna starší paní prostě rozesmála. jako jo, od jejich mladých let to jako musí být obrat.
barbuchaU nás jich je taky dost, to je vlastně výhoda té venkovské práce, jak jsme tu Jendou diskutovaly, vlastne pokud je muz zaměstnany konci třeba ve tři odpoledne a má dost času strávit s dětmi, než když se prikuli k večeři a nebo spíš az po ní;-)
Tak to mě se Šárka zdá akorát zralá na tři dny ve školce v jejích dvou a půl letech ![]()
To je ale zaměstnanej... ti "moji" jsou taťkové na rodičovský ![]()
dzizisketa to mi taky přijde tak akorát. U nás teda spíš 3x do oběda. Ale ne ve státní mš, na tu mi přišli zralý tak v těch necelých 4. A pořádně jí syn přijal až tak v pěti
dzizisketa moje ségra chodila do školky snad už od dvou. Děsně řvala, když měla odejít s mámou domů. Kapacita byla, tak si ji tam nechali. A dcera byla ve 2,5 taky zralá, ale kvůli tehdejším pravidlům rodičáku mohla jen na omezený počet hodin/dnů (pravěk
).
barbucha jojo, to mi došlo;-). Ale i tak to nevidím zrovna s tím věnováním se dětem ze strany otců nějak špatně, že by je v ulicích nebylo vidět.
Nase vnúčatá obaja zacali chodiť do dedinskej škôlky v dvoch rokoch. A boli tam spokojní. Obaja boli už bez plienok, ale mali tam aj deti s plienkami
dzizisketa nojo, jenze ja u prvniho ditete musela do prace na plny uvazek, tehdy se za velkou vymozenost bralo, ze matka muze skoncit pracovni dobu o pul hodiny driv. Z tech vnoucat to nektere dava lip, nektere hur, ale zadne tam ze zacatku nemuselo byt po obede.
Janulik03Muz jednou vozil kočárek s kamarádem, šli spolu dva někde spíš prirodou a jeden kočár s novorozencem a prej z toho jedna starší paní prostě rozesmála. jako jo, od jejich mladých let to jako musí být obrat.
barbuchaU nás jich je taky dost, to je vlastně výhoda té venkovské práce, jak jsme tu Jendou diskutovaly, vlastne pokud je muz zaměstnany konci třeba ve tři odpoledne a má dost času strávit s dětmi, než když se prikuli k večeři a nebo spíš az po ní;-)
Karja Jestli si paní nemyslela, že mají ten kočárek spolu. Jako pár. ![]()
Karja Můj muž takhle jednou vozil po vsi novorozeně jedněm našim kamarádům. Oni mají velké hospodářství, zrovna u nich byl, když potřebovali něco udělat s koňma, novorozeně se chtělo chovat nebo aspoň vozit. Tak říká, já vám ho povozím /s dětma to narozdíl od koňů umí/. A dal si procházku s kočárkem po vsi, dokud dítě spalo, cca hodinu. Pak ještě asi měsíc můj muž i tatínek toho dítěte slýchali vtipné narážky, že jako kdo komu vlastně to dítě vozí ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.