Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 12:39

pro zajimavost tady vyhodnoceni te kampane o obtezovani v MHD, kterou jsme tady probiraly:

https://www.focus-age.cz/m-journal/aktuality/kampan-proti-sexualnimu-obtezovani-v-hromadne-doprave-je-pr-majstrstyk__s288x17544.html

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 14:16

baltik Já si všímám, že lidi čuměj neskutečně. Dřív jsem vkročila do mhd a dívala se z okna a teď se rozhlídnu a oni čuměj! Jako muži teda ani ne, ale ženský a děcka! Díky kampani jsem se začala dívat kolem sebe víc. :D

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 14:26

Kan nová éra: "vy čumíte, my čumíme"

Online Sweet Potato
39944 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 10:43

Makara Kdo nečumí s námi, čumí proti nám!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 10:52

Hehe, mě baví to čumění harantů. Dělám na ně na oplátku ksichty

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 12:16

barbucha Mně teda přijde, že 98 % cestujících čumí akorát do mobilu

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 14:47

Mermaid 

I mně. Jen ti malí haranti ještě mobily nemají

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 14:53

barbucha Jo haranti čuměj taky hrozně! A komentujou! Vezla jsem tátu na invalidním vozíku po chodníku a to bylo divení. On teda můj otec taky umí komentovat :D To mi prolítlo hlavou, jak jsou si děti a důchodci v tom chování podobní. :D

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 14:58

Kan 

Rozuměj si

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 14:58

Kan u nás teď chodí pán s protézou místo nohy, kovovou. Klukům hodně imponuje, prý je to robot

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 00:37

Kan no a ked je este k tomu tvoje dieta Pepin z Postrizin a pocuje tie jeho komentare cely autobus! Neraz som sa opotila.

Online Mitzi admin
1486 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:42
Reakce na Kan:

barbucha Jo haranti čuměj taky hrozně! A komentujou! Vezla jsem tátu na invalidním vozíku po chodníku a to bylo divení. On teda můj otec taky umí komentovat :D To mi prolítlo hlavou, jak jsou si děti a důchodci v tom chování podobní. :D

Přesně! Úroveň small talku u malých dětí a mnohých důchodců je v podstatě stejná.

Nicméně malé děti samy sebe nepovažují za "moudré stáří", takže jsou jejich netaktní komentáře buď úsměvné nebo je prostě přetrpíme a v ústraní jim vysvětlíme, že takhle by "společenská konverzace" probíhat neměla. U těch lidí, co během stárnutí nepobrali ani základní etiketu a v hlavě zrovna nemají nic, co by stálo za řeč, jsou ty nevyžádané komentáře někdy čiré utrpení.

Celá manželova rodina se nikdy nevymezila proti nejapným komentářům od tchána a pak mi tchyně nebo muž "žalovali", že vnuk (17) řekl dědovi "víš že říkat takový věci není vhodný a lidem je to nepříjemný?"

Já jsem se úplně rozzářila a vypadlo ze mě "konečně někdo řekl nahlas, co si všichni myslíme!" ale jim to stejně nedošlo. Oni si to totiž - bohužel - nemyslí. Oni respektují právo seniorů na debilní kecy a mladí nemají právo je "vychovávat". Smutné. Snad generace dnešních mladých (díky lepší výchově) už bude víc respektovat druhé. Někteří to otáčejí, že to je "legrace" a že (hyper)korektnost zabíjí humor, ale zkuste se kouknout na nějakou starší estrádu... obvykle přehlídka trapnosti, někdy úplné dno. A když vám je dvacet let podsouváno, že se tomu máte smát, že tohle je vtipný, tak vám za dalších 20 let už vnuk nevysvětlí, že fakt ne.

Téma se konkrétně týkalo komentování zevnějšku, tedy přesně to, co bylo dřív úplně "normální"... ty seš bledej, nechodíš na sluníčko, seš hubenej, koukej jíst pořádně... seš vyčouhlej, máš vlasy jak Česílko, ty ses spravila, roste ti zadek...  Málokdo nebyl terčem týhle šikany od nejbižších, já jako dítě jsem pořád slýchala, co bych měla (jíst atd). A pak jsem si v 50 od starého pána vyslechla "za 5 let budeš tlustá jako tvoje máma"... málem jsem spadla ze židle. Mámě je skoro 80, takže není modelka, ale "tlustá" taky není, já 60 kilo /168 cm fakt nemám sklony k obezitě. Jeho blbej koment se mě naprosto netýká (doteď - už 4 roky - si to pamatuji ne proto, že by se mě to dotklo, ale proto, že mě nas*al... co si dovoluje komentovat mě a moji mámu) Ale můj muž to ignoruje, nikdy se nevymezí, nikdy mu neřekne "tohle jsi přehnal"... a když ho na to v ústraní upozorním, jen opáčí, že v tomhle věku ho nebude vychovávat. Marný.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:59

Mitzi 

No, je otázka, co jsou to ty debilní kecy - totiž každej za ně považuje něco jinýho.

Někdo nesnese sebemenší kritiku, byť by třeba byla (od dědy k vlastnímu vnukovi) dobře míněná... některej dědek je samozřejmě zlovolnej a žádnej dobrej úmysl nemá... nebo upřímně chce bejt vtipnej ale jelikož je ducha mdlého tak je to pro někoho trapný... Všechno to je věc IQ nebo taky EQ, že jo.

Spíš se mi zdá, že mnozí senioři si - kdovíproč - osobují právo říkat všechno, co si myslí, a je legrační, když totéž předvede mladá generace, tak jsou upřímně pohoršeni (viz reakce tvé tchyně)

Online Mitzi admin
1486 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 10:03

barbucha přesně! Je překvapí, že si vnuk "dovolí" se vymezit... ale ta neomalenost toho komentáře ne. Dyť nevědí, čím si to velký dítě prochází. Proč by měli komentovat, že je hubenej. Nebo účes. Houby vědí, jestli není nějak šikanovanej, jestli ho to samotnýho netrápí...

A navíc ten tchán má fakt příšernej účes. A má panděro, že se skoro neunese. A mluvíme o tom někdo? No asi bychom měli začít...

Jenže on by to nastavení zrcadla nepochopil...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 10:14

Mitzi barbucha celej můj otec. IQ naprůměr, EQ nula. Nevhodný komenty popřípadě utahovaní z ostatních, recipročně nelze. Jen jednou jsem ho usadila, když se navážel do mámy, která prošla umělou menopauzou při karcinomu prsu, přibrala, nespala, hrozně se potila, což byl schopný udělat i před návštěvou - to jsem mu vysvětlila, co cca prožívá a jestli si myslí, že by to zvládnul líp a byl klid. Cca před 4-5 měsícema jsem udělala vtípek jeho ražení, kdy se smrtelně urazil a i přes mou (pravda strohou) omluvu se mnou od té doby nemluví. 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 11:18

marieu já mám takovýho kamaráda, eq v mínusu. Neváhá mi říct, že koláč dobrej, ale B. peče lepší nebo že všechny ženy v těhotenství zkrásní, ale já jsem nějak pořád stejná

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 11:38

Mitzi Já bych jen podotkla, že u některých seniorů to může být způsobeno/zhoršeno jednou z forem demence. Potkávám takové lidi v AC stále a nemá cenu jim vysvětlovat, že "se to nesluší"... 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 11:49

Mitzi ono je asi opravdu marny takoveho cloveka "vychovavat", ten nepochopi a neuhne. 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 12:11

žluťásek já při svým založení tenhle mindset nejsem schopná rozumově uchopit. Ale tak i tací žijou mezi námi.

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 12:12