Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Blanka
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:32

Tabea - súhlasím, je iba malý rozdiel medzi neškodným polichotením a obťažovaním. A je dobré vedieť vnímať jedno aj druhé, a to na oboch stranách .

Offline Tabea
7874 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:43

Blanka myslím, že je taky dobrý na druhou stranu ztichnout, pokud vidím, že protějšek nemá na komplimenty nebo jiný komentáře náladu. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 11:49
Reakce na Janulik03:

continuity to ja fakt neviem posúdiť. Doteraz ma fakf nikdy nenapadlo, že by aj kompliment bol obťažujúci. A neviem tiez vyhodnotiť či som dotyčnému natoľko sympatická, aby to prijal

​Občas pochválím někomu hadry nebo novej účes... spíš teda jako na oplátku anžto - nechci se chlubit - mně chválej cosácký hadry každou chvíli a tak nechci vypadat jako asociál, navíc to dotyčnou zjevně vždycky potěší...

Ale tuhle jsem mluvila s mladým kolegou, kterej zvažoval výpověď a pak přišel že zůstává. Nevím proč, ze mě v tu ránu vyhrklo to je dobře, jste takovej šikovnej a milej...což vůbec nemám ve zvyku, hodnotit schopnosti nebo povahu (ne nahlas ). A ten chudák skákal až do stropu a radostně povykoval, jak si toho ode mě zvlášť váží! Jako upřímně, až mi to bylo trapný

No prostě jsem se zatím nesetkala s nikým, koho by kompliment obtěžoval (zdravím continuity ) ale je fakt, že záleží na tom kdo mluví a jak to podá, a kdo je ten chválenej. No jo, ale tref se pokaždý, že jo.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 12:13

Pred  týždňom , pri odchode z nemocnice, kde  po chodbách prechádzalo pochopiteľne veľa ľudí aj v takom tom  smutnom, unavenom až zúboženom stave, chorí, starí, atď., som spontánne, oslovila jednu staršiu dámu, ktorá išla síce trošku zhrbená, ale mala pekne zľadené oblečenie, včítanie kolobúčika  a veľmi jemne  prifarbené ústa, a asi aj trošku oči. Pôsobila tak trochu starosvetsky, ale nie zasa nejako urputne, proste bola to pekná stará žena, čo som jej aj povedala . / nie, že je stará  / Pani ešte len prichádzala do budovy,  a som si istá, že nech už išla s akýmkoľvek problémom,  aspoň v tej chvíli sa jej uľavilo. Milo mi poďakovala ,

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 13:54

Mini

Takových lichotníků taky pár znám, většinou jsou lichokopytnici... 

Komplimenty, co  nejsou komplimenty:

Na svý roky vypadáš dobře.

( tohle chci slyšet až po osmdesatce, možná...) 

Offline Mini
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:55

Janulik03 ale kompliment na napr obleceni je preci neco jineho Jak pise Blanka s tou tenkou hranici a barbucha s COS vecmi Ja taky rada pochvalim kdyz se mi na nekom neco libi

jde o to, ze neprijemne to byva od chlapu, kteri to mysli vselijak Jeste se mi nestalo, ze by me nejak neprijemne/oplzle/sexisticky "chvalila" zena :)

zalezi to na kazde konkretni situaci a ten pocit/vnimani je neprenositelny

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 15:13

Mini No, od mojí sestry dokáže kompliment vůči ženě z naší rodiny působit tak,že bys ho fakt radši nedostala - jakože tě postupně mile upozorní na různé tvoje nedostatky, pro tvoje dobro, samozřejmě, a pak si jako vzpomene,že by chtěla být pozitivní osoba, a nějak přehnaně tě ohodnotí kladně způsobem "ale na tebe dobrý" ". Když se to dotyčné nelíbí, dozví se, že by se měla nad sebou zamyslet, a začít pracovat na svých problémech, protože ona (sestra) přece jen konverzuje, a cítí se zraněna tím, jak se občas někdo ohradí.

Offline Mini
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 17:06

Isca to je mi lito Ja na neco takoveho vubec nejsem z cele siroke rodiny zvykla Pak me to asi nejak vic prekvapi no

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:17

Isca sestra se mi jeví jako dobrá  manipulátorka … z podobného soudku, jako někteří (spíše muži ) řeknou něco nejapného a vesměs urážlivého a když se ohradíš, tak tě obviní, že nerozumíš vtipu 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:24

Mně přijde, že komplimenty na vůni, oblečení, účes... jsou fajn, protože to je věc, co jsem si nějak sama vybrala, ovlivnila. Kdežto kompliment "dobrý kozy" je takovej jaksi...

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:44

Myslím (věřím), že je to o tom tónu, jakým se kompliment pronese. Případně o přesném znění. Mě kupříkladu pochválil vůni popelář, který smýkal popelnici chodbou domu a já kolem něj proběhla. A mě to potěšilo, neznělo to creepy. Trochu moc byla hláška od takového toho ometáka (trochu bezďák, možná trochu fetka), volal na nás s přítelem, že nám to spolu sluší a že jsme pěkně sladění (oba jsmě měli náhodou cosi červeného). Ale že by mě to úplně pobouřilo se říct nedá.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 13:34

No není to fešanda? (samozřejmě ta vpravo)

Paralympiáda.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 14:52

barbucha Ten kdo psal článek, tak má voči z Kašparovy krávy, prej ,,velká boule,,  :D

Offline stes
9031 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 15:51

barbucha svět se posral.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 16:42

Čtu to už po několikáté a nevím, co si o tom myslet. Pro ty, kteří neví, o co jde. Čeští fotbalisté hrají poslední dobou tužku a diváci jsou na ně naštvaní, takže jich včera přišlo málo na zápas v Praze s Ukrajinou. Jak vám vyznívá ten článek? 
https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-reprezentace-liga-narodu/451945/cerneho-zlomila-atmosfera-v-edenu-strasidelne-tohle-nemuzeme-dopustit.html?_gl=1*o8o1lo*_ga*NzQ0Mjk2NjA1LjE2NzU5OTc5MDk.*_ga_4Z1Y12C9E0*MTcyNjA2NTQ5Ni45MjYuMC4xNzI2MDY1NDk2LjAuMC4xNTQxNDg4NjI5

Offline stes
9031 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 16:57

999 že Černý má U plný zuby.  Jinak jsem si to četla taky několikrát a tedy i diskuze,který jsou vesměs na klasické nenavistne vlně, ale párkrát se tam do vosiho hnízda šťourlo.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 16:59

stes Oni fakt nemají žádnou sebereflexi. A neotiskl to jen Blesk, bylo to všude.

Offline stes
9031 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 17:02

999 protože tady šlo o fotbal až v druhý řadě

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 17:59

999 Reprezentace už dlouho hraje velké nic (čti h..no) a ten Černý je blb. Nejen vzhledem k Ukrajincům, ale i ty kecy k prvnímu gólu.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 19:09

brrr Napadl to někdo někde?