Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 20:00

baltik no tak ona je aai důležitá ta presumpce neviny? Spíš je důležitý to, jak tu práci dělá..ale je to prostředí, do kterýho nevidím, takže tohle všechno, co tu píšu, je jen a jen moje dojmologie

Online Tabea
7876 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 20:14
Reakce na Vari:

baltik Pokud je pridelenej jako ex offo, tak musi, duvodu, proc to muze odmítnout, je jen par. 

​to nebyl tenhle případ. 

Offline notna
9268 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 20:53

Ounz Tabea Ke kauze Hrdá jsem toho zatím moc neprecetla, ale nabyla jsem dojmu, že tam jde ne o to koho hájila, ale ze přitom používala metody, které útočí nebo jindy označovala za neetické vůči oběti a ze to nebyl první pripad. Ale taky je to jen muj dojem.

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 21:14
Online Tabea
7876 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 21:14

Ounz já to vnímám tak, že jedna věc je advokát, kterej může hájit obě strany ale druhá věc je vystupovat jako hlavní hlavní bojovník proti domácímu násilí v republice a hájit někoho, kdo je z DS obviněn. Ze strany toho soudce to byl každopádně dobrej tah ji angažovat. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 21:16

notna jj taky jsem to tak pochopila

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 06:36

Vari tady ale nebyla pridelena, tady si ji ten obvineny soudce vybral zcela zamerne, protoze chtel vyvolat dojem, ze to asi neni tak jednoznacny, kdyz ho haji TA Hrda

Online continuity
42339 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 07:41

Teď jsem četla vyjádření, které docela vystihuje ten problém:

Lucie Hrdá neselhala jako obhájce. Selhala jako aktivistka a symbol boje za určité hodnoty.

Proto se od ní distancují aktivistické spolky a nikoliv právníci, soudci, ostatní členové advokátní komory nebo další lidé z oboru. Není důvod obhajovat její práci obhájce, ta je skvělá.

Offline barbucha blogger
35475 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 09:50
Reakce na Tabea:

Ounz já to vnímám tak, že jedna věc je advokát, kterej může hájit obě strany ale druhá věc je vystupovat jako hlavní hlavní bojovník proti domácímu násilí v republice a hájit někoho, kdo je z DS obviněn. 

​Přesně tak. To je prostě poněkud nekonzistentní... 

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 10:54

Hlavní problém vidím ve způsobu, protože ona se samozřejmě (jak sama argumentuje) musí něčím živit a živí ji její advokátní praxe, klienty si pocitam vybírat muže, ale v žádném případě bych ji nevycitala, ze si k zastupování vybere i člověka obviněného z DN, to klidne muže, však máme presumpci neviny a argument domácím násilím je u (hyperprotektivnich) matek v opatrovnickych věcech opravdu velmi oblíbeny. Problém a velký vidím v tom, jak toho obviněného háji, muže to dělat slušne, profesionálně, ze všech svých sil při zachovávání morálních principu. Nebo se muže chovat tak, jak léta hlasitě křičí, ze se systém chová a ona proti tomu vystupuje, tj. zneverohodnocovat oběť, druhotně viktimizovat oběť, vyslýchat ji na hraně/za hranou, posměšně ve stylu já jsem odborník na DN a ty oběť DN podle mého soudu nejsi. A to je to, co je na cele te kauze nejstrasnejsi, protože to vypada, ze to tímto schizofrennim způsobem možná opravdu dělala.

Online continuity
42339 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 11:44

Malenge to je přesný, ona bojuje za to, aby se systém změnil a zároveň tou svojí práci jakoby ukazuje, že to vlastně není možné. 

Jedna rovina je zpřísnění trestů, což je nezávislé od její práce advokátky, prostě se pohybuje v aktuálním zákonných mantinelech a zcela jiná procesní stránka věcí, kdy přesně ví, kde uhodit, aby se protistrana sesypala. 

Já ještě přemýšlím, jak se to s tím zastupováním obětí, protože různé organizace tvrdí, že to zas taková hitpada, jak tvrdí nebyla a pak jestli ji ty neproplacené úkony zmocněnce, které taky hodně řešila, neseškrtali proto, že je jednoduše neodvedla.  

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 13:48

marieu

Vysoce funkční autismus třeba.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 15:28

Sweet Potato jasně, to je možný. Jakou má ale cca incidenci??

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 16:14

Ounz priznam se, ze me prekvapilo uz nekdy pred 2 tydny, kdy poprve psali, ze ho obhajuje. Ted, kdyz vychazi najevo, jak ho obhajuje, tak me to sokovalo. Jedna vec je, ze je advokatka a obhajuje, to je naprosto ok. Ona ale vystupuje jako obrankyne zenskych prav a zenskych obeti, to uz je uplne jina, vzit takovy pripad... 

Vari ona uz ex offo nedela, rikala to v nejskem rozhovoru, ze se to absolutne nevyplati. 

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 17:14

marieu Asi větší, než si myslíme. U inteligentních lidí ti to dlouho nedojde. Znám pár matematiků, iq u stropu, ale sociálně a emočně se nestačíš divit.

U jednoho jsem to roky považovala za svojský humor. Přijde na návštěvu: donesl jsem vám nějaké marmelády. Jsou od tchýně a u nás doma nikomu nechutnají. Všichni se smějou, že vtip. On nechápe. 
Tenhle to o sobě ví, že asperger, ale nedokáže s tím nic dělat. Empatie nula.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 04:40

Hľadám na Vinted nejaké lego a ponúklo mi to také, aké sme mali v detstve, neotvorené, za 263 eur!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 05:22

letfenixa může být. To už není určené na hraní, ale jako sběratelský kousek. Hlavně nerozbalovat!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 09:22

bublifuk K čemu mi je hračka, když si s ní  nemůžu hrát?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 09:32

Kan hračka je to až po otevření. Do té doby je to sběratelský kousek

Online Tabea
7876 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:01

Kan upomínkový předmět